Ogródek Robaczka cz. 5
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 5
Kasiu, u mnie biało i sypie od wczoraj cały czas. Garażu nie mam, więc odśnieżanie było. Poza tym cieszę się z puchowej pierzynki dla roślin. Twoja wyliczanka do marca super.
Potrafisz pięknie łączyć kwiaty i robic świetne kompozycje, ostatnie zdjęcia to chyba z angielskiej rabaty?
Potrafisz pięknie łączyć kwiaty i robic świetne kompozycje, ostatnie zdjęcia to chyba z angielskiej rabaty?
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu miło powrócić po dłuższej przerwie do Twojego ogrodu. Piękne widoki, przy tak nieciekawej pogodzie wspomnienia wskazane.
Obecnie zachwycam się różami, oglądam w różnych wątkach zapisuję nazwy tych co mnie urzekły. Postanowiłam wiosną zakupić kilka odmian, co byś mi poleciła, które róże u Ciebie się sprawdziły.
Obecnie zachwycam się różami, oglądam w różnych wątkach zapisuję nazwy tych co mnie urzekły. Postanowiłam wiosną zakupić kilka odmian, co byś mi poleciła, które róże u Ciebie się sprawdziły.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Za piękne wspomnienia letnich kwiatów

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Kasiek spóźniłam się z życzeniami jeszcze bardziej niż królik z 'Alicji'
i nie mam żadnego usprawiedliwienia
Ale życzę Ci tego wszystkiego co już Ci życzyli i dużooo więcej

Ale życzę Ci tego wszystkiego co już Ci życzyli i dużooo więcej

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aniu, Pomponella powyżej na 5 fotce, jedna z moich ulubienic
Dokupiłam kolejne jesienią, bardzo jestem z niej zadowolona! Urosła na ładny krzaczek od wiosny, zdrowiutka i była obsypana kwiatami
Madziu, dziękuję, będą kolejne
Marysiu, letnie widoczki mają cudowny dar, rozgrzewają gdy za oknem -7...
Aniu, dzielna z Ciebie dziewczyna, odśnieżanie od 5 rano?
Zadedykowałam Ci Dziennik z Beskidów w Twoim wątku
Świetny kupiłaś sobie prezent na Mikołajki, ja też jestem szczęśliwą posiadaczką tej encyklopedii róż i nie mogłam się od niej oderwać, dopóki nie przeczytałam całej
Marta/Shirall też się skusiła ;-))
Pat, ta różyczka, która Ci się podoba to Aspirine Rose - zdrowa i obficie kwitnąca odmiana o kompaktowym kształcie, u nie rosła w donicy i w gruncie, świetnie się spisuje!
Aguś, cudownie, że mamy piąteczek! Waniliowa róża to Chopin, mój nie miał wprawdzie 50 pąków jak Twój (
) ale i tak mnie zachwycił obfitym kwitnieniem
April, ja podobnie jak Ty, zamiast zaparkować w garażu miałam rano klops z odśnieżanie. Na szczęście to zadanie ochoczo wypełnia M, więc ja się nie wtrącam.. ;-)) Warunki drogowe i u nas kiepskie więc droga do pracy nieco wydłużona..poza tym zgubiłam ulubioną czapkę, wypadła mi plomba i jakby tego było mało, zorientowałam się, że we wtorek kończy się moje prawo jazdy
Muszę iść na badania wzroku i przedłużać...
Marzenko, ja też się cieszę ze śniegu, ze względu na rośliny. W ubiegłym roku przez całą zimę nie było tyle śniegu, co teraz
Kompozycji na rabatach dopiero się uczę, ale to bardzo miłe co piszesz
Te fotki są z rabatki przy altanie, ale w ten deseń zaplanowałam angielską - naparstnice, ostróżki, czosnki, llie, dzwonki i oczywiście róże
Dorotko, witam po przerwie
Miło mi, że wpadłaś!Czy jakieś konkretne róże masz na myśli? Rabatowe czy może większe krzewy? Jakie preferujesz kolory? Napisz coś więcej, postaram się doradzić
Majka, Tobie również życzę udanego weekendu! Jutro jedziesz na działeczkę zadołować róże? Wybrałaś śliczne angieleczki, oby pięknie i zdrowo rosły, jak wszystkie u Ciebie
Majeczko, dziękuję za życzenia
Na początek weekendu czekał na mnie przed domem mikołajkowy prezent - przesyłka z książkami, które M zamówił dla mnie w prezencie
Pokażę, jakie cudeńka dostałam

Madziu, dziękuję, będą kolejne

Marysiu, letnie widoczki mają cudowny dar, rozgrzewają gdy za oknem -7...
Aniu, dzielna z Ciebie dziewczyna, odśnieżanie od 5 rano?

Pat, ta różyczka, która Ci się podoba to Aspirine Rose - zdrowa i obficie kwitnąca odmiana o kompaktowym kształcie, u nie rosła w donicy i w gruncie, świetnie się spisuje!
Aguś, cudownie, że mamy piąteczek! Waniliowa róża to Chopin, mój nie miał wprawdzie 50 pąków jak Twój (

April, ja podobnie jak Ty, zamiast zaparkować w garażu miałam rano klops z odśnieżanie. Na szczęście to zadanie ochoczo wypełnia M, więc ja się nie wtrącam.. ;-)) Warunki drogowe i u nas kiepskie więc droga do pracy nieco wydłużona..poza tym zgubiłam ulubioną czapkę, wypadła mi plomba i jakby tego było mało, zorientowałam się, że we wtorek kończy się moje prawo jazdy

Marzenko, ja też się cieszę ze śniegu, ze względu na rośliny. W ubiegłym roku przez całą zimę nie było tyle śniegu, co teraz

Dorotko, witam po przerwie

Majka, Tobie również życzę udanego weekendu! Jutro jedziesz na działeczkę zadołować róże? Wybrałaś śliczne angieleczki, oby pięknie i zdrowo rosły, jak wszystkie u Ciebie

Majeczko, dziękuję za życzenia

Na początek weekendu czekał na mnie przed domem mikołajkowy prezent - przesyłka z książkami, które M zamówił dla mnie w prezencie

Pokażę, jakie cudeńka dostałam

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Facet z okładki w programach BBC Prime zarażał mnie przez parę lat ogrodami, aż w końcu jestem na wsi.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Mając takie pomoce

Miłej lektury

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Przyznam, że już zaklepałam sobie równie ciekawą pozycję na Gwiazdkę
Ty będziesz miała, co czytać i oglądać, już teraz
PS. Niekiedy żywie podobne uczucia na Pana z pługu śnieżnego, jak bohater owej opowieścci!

Ty będziesz miała, co czytać i oglądać, już teraz

PS. Niekiedy żywie podobne uczucia na Pana z pługu śnieżnego, jak bohater owej opowieścci!
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ale Kasiu masz lekturę na zimne,długie wieczory...wspaniały prezent 

Cóż za wspaniała lektura! Mój M nigdy by na to nie wpadł... 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Asiu, a możę drobna sugestia pomoże..?
Na Amazonie jest świetny wybór takich książek, a wysyłka do Polski wielu z nich jest darmowa
Aniu, już przeglądam, uwiebiam takie inspiracje, a wzorce są godne naśladowania
Sweety, czyli Gwiazdka będzie udana! A z 650 piękności wybrałaś już swoje faworytki?
Majeczko, mam co czytać i podziwiać
Maska, nie dziwię się, że uległaś takim zachętom
W kominku się pali, winko nalane - można odpocząć
Wieczorem biorę się za prasowanie zasłon, czas na zmianę dekoracji!

Aniu, już przeglądam, uwiebiam takie inspiracje, a wzorce są godne naśladowania

Sweety, czyli Gwiazdka będzie udana! A z 650 piękności wybrałaś już swoje faworytki?

Majeczko, mam co czytać i podziwiać

Maska, nie dziwię się, że uległaś takim zachętom

W kominku się pali, winko nalane - można odpocząć

Wieczorem biorę się za prasowanie zasłon, czas na zmianę dekoracji!
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu mnie obecnie interesują róże wytrzymałe, tegorocznej zimy większość mi wymarzła, zostały mi tylko okrywówki, po 2 pnące i wielkokwietowe, 1 rabatówka. Mam chrapkę na róże o pastelowych kolorach, które pięknie obficie kwitną.
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Kasiu
już nie raz zaglądałam do Ciebie ale dopiero teraz postanowiłam coś niecoś skrobnąć
szalenie podobają mi się Twoje rabatki różane ale i dodatki wykonane z metalu przez zdolnego M
bajecznie piękny ogród który urzekł mnie lekkością ale i subtelnymi kolorami
ogród choć młody to tak ślicznie zaaranżowany że miło podziwiać z ekranu a jeszcze pewnie przyjemniej byłoby go zobaczyć na własne oczy, Kasiu zdjęcia pewnie nie oddają uroku tego jakże kunsztownie skomponowanego miejsca
miłego wieczoru

miłego wieczoru

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Kasiu jakie masz ksiazeczki cudniste...jak będziesz miała chwile pokaz kilka stron ze sciezkami z cegły i jakies kombinowane
pliiiis 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Będzie
Wybrałam sobie "Historię ogrodów" Penelope Hobhouse
Jak ważny był i jest ogród dla ludzi? Chyba bardzo, skoro Bóg zaraz po tym, jak stworzył człowieka, urządził mu cudowne miejsce do życia - rajski ogród. Potem ludzie kontynuowali boskie dzieło różnie pod różnymi szerokościami geograficznymi, ale zawsze gdzieś w pamięci, w wyobraźni był ów rajski ogród"
(więcej pod adresem http://www.polityka.pl/kultura/ksiazki/ ... z2EOZNqwFJ )
A z 650 na razie na 100% muszę mieć Sweet Pretty

Wybrałam sobie "Historię ogrodów" Penelope Hobhouse
Jak ważny był i jest ogród dla ludzi? Chyba bardzo, skoro Bóg zaraz po tym, jak stworzył człowieka, urządził mu cudowne miejsce do życia - rajski ogród. Potem ludzie kontynuowali boskie dzieło różnie pod różnymi szerokościami geograficznymi, ale zawsze gdzieś w pamięci, w wyobraźni był ów rajski ogród"
(więcej pod adresem http://www.polityka.pl/kultura/ksiazki/ ... z2EOZNqwFJ )
A z 650 na razie na 100% muszę mieć Sweet Pretty