Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Post »

Witaj Aguś, u mnie od wczoraj sypie biały puszek i drogi są raczej torami saneczkowymi niż drogami, za to mróz dziś stanowczo lżejszy od wczorajszego -13.
Dziś nasz ulubiony dzień- piątunio ;:138
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Aguś u mnie też biało i strasznie ślisko zwłaszcza w lesie przez który codziennie przejeżdżam ale co tam trza dać radę :wink:
przejrzałam wątek doczytałam i przy okazji uśmiałam się że ho ho :D a to za sprawką Twojego M (myszy z kotem nieźle harcują pod Twoją nieobecność ;:224 ale to dobrze wątek taki ciekawy i miło się czyta ;:108 )
Szalenie dużo pracy wykonaliście w tym roku i doczytałam również o ciągłych planach na przyszły rok :shock: Zazdroszczę pozytywnie
ja nieco spoczęłam na laurach w tym sezonie ale na przyszły rok o ile zdrowie dopisze planuję dwie duże rabaty obsadzone właśnie w większości różami bo listy już mam tak długie że trzeba zacząć je zmniejszać a co za tym idzie KUPOWAĆ I SADZIĆ ;:224
Zmykam i choć odrobiny ;:3 życzę ;:196 miłego dnia
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś dobrze że już piątek u mnie też poranny horror na drogach...i zazdraszczam tym co w domu :lol:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na pocieszenie dodam, że ja też dziś muszę z domu wyjść, choć nie do pracy, ale muszę 7-miesięczną kulkę opatuloną w 5 kombinezonów dostarczyć na zajęcia rozwojowe do biblioteki, a pod górkę mamy... :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, ja jakoś dotarłam, ale boję się powrotu! Ci, co w domu, są szczęśliwi!
Pat, mogę zapytać jakie zajęcia rozwojowe proponuje się 7-miesięcznym kulkom, w bibliotece? :D
Jak widać, Marysiu, nawozy naturalne są najlepsze :)
Marzko, tak, byleby do 16-ej - jakoś damy radę przetrwać, a weekend w bieli zdecydowanie mniej przeraża... Przebijałam się przez wsie do pracy nieco dłużej, ale powrotu się obawiam, bo sypie porządnie.
Bożenko, miło, że czytając wątek, pojawił się na Twojej twarzy usmiech :) PanM wprowadził nam tu nieco zamieszania ;-)) Zauważyłam, że swój wątek chyba do wiosny zamknęłaś... mnie też skrzydła opadają, ale coraz częściej sięgam po książki o tematyce ogrodowej, obkładam się nimi, planuję, doczytuję - to powoduje, że czas do wiosny nie wydaje się być aż tak długi. Dwie duże różane rabaty brzmią fantastycznie - wydaje mi się, że u Ciebie mając wiele słońca, królewny będą miały raj. Pochwal się, jakie róże trafiły na Twoją listę? Pozdrawiam serdecznie!

Trochę majowych odsłon tej zimy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może nie będzie aż tak źle u mnie przestało sypać. A jak sytuacja u Ciebie?
x-ag-a
---

Post »

U mnie świata nie widać! :twisted:
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

Zieleń widzę , zieleń :tan -w nocy u mnie dopadało porządnie ,teraz Słonko świeci :lol:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Wiesz co Aguniu...ale piekna jest ta hortensja Choco Blue..o ile dobrze pamietam.czy cos pomerdało mi się :roll: ....z daleka widac to kontrastowe połaczenie pędów i kwiatów ;:173
U mnie pieknie jest, biało i nie za zimno ;:108 Taka zima moze byc cały czas jak dla mnie... ;:172
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aga na pierwsze zamówienie na pewno pójdą Bonica, Elizabeth, J Cartier, Pomponella, Rosefee, Bad Brinbach, S Kneipp, Jaśmina i Mary Rose co sądzisz o tych różyczkach wiem że kilka masz u siebie czyż nie ?
Jak się u Ciebie sprawują ?
a druga lista jest ciągle w modernizacji :oops: tyle ślicznotek jest że ciężko wybrać ;:224 ale mam do tego jeszcze trochę czasu więc myślę że mi pomożecie :;230 powiększyć listę :wink:

Śliczne obrazy pokazałaś kiedy u mnie tak zarośnie ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Piękne masz Agnieszko rośliny; rozrośnięte krzewy, takie zdrowe - krzewuszka cudo . Też dopiero na emeryturze dowiedziałam się, że jak się ją tnie to ona potem odsypuje się kwieciem. Jednym słowem jak o coś dbasz......
A wracając do nawozów to te sztuczne tak działają jak na te nasze warzywa trzeba dużo i kompleksowo to takie okazy rosną a w środku puste! Te na naturalnym krępe, ale smaczne i zdrowe.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Marysiu, ja tnę wszystkie liściaste krzewy. Ta krzewuszka, którą widzisz, to trzy krzaki, które złączyły się w jedną dużą kulę. Gdy kwitną, wrażenie jest naprawdę wspaniałe. Mam za to zagwozdkę w postaci cięcia iglastych, czego nie robiłam do tej pory, a zamierzam ciąć od wiosny. Boję się :)
Bożenko, z Twojej listy posiadam u siebie Bonicę (masa uroczych niewielkich kwiatów, zdrowa, kwitnąca cały sezon), Sebastiana Kneippa (fantastyczny duży krzak, o dorodnych porcelanowych kwiatach - u mnie niezawodna), J.Cartiera (wspaniały zapach, oryginalny pokrój kwiatu, zdrowa, wystrzeliła do góry) oraz Mary Rose (chyba moja ulubiona angielka - zakochasz się w jej cudownych kwiatach). Bardzo chciałabym mieć Pomponellę, a najlepiej kilka jej krzewów. Jasmina jest różą pnącą, prawda?
Doris, dobrze zapamiętałaś nazwę hortensji Choco Bleu. Bardzo liczę - po tym co pokazała w tym roku - na jej równie wspaniałe kwitnienie... te ciemne pędy i różnorodne kolorystycznie kwiaty (w zależności od stadium rozwoju) dają super efekt w ogrodzie.
Zima i mnie się podoba, ale ten powrót do domu... no może jakoś to będzie ;-))
Ewa, podeślij trochę słońca do Wawy! :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przesyłam ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ja już tęsknię do takich majowych widoków... ;:oj ;:138 ale te jesienne też piekne i tyle masz jeszcze kolorów, mimo, że ogród do zimy gotowy...
x-ag-a
---

Post »

Będę go Aga wyglądać :) 8-)
Ave, ja jestem ciepłolubna, więc mimo, że staram się dostrzegać piękno nawet w ogołoconym z liści i kwiatów ogrodzie, to jego wiosenno-letnie odsłony lubię najbardziej :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”