Esteci i łakomczuchy.
- krzysztofkhn
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Esteci i łakomczuchy.
Mamba, bo to jest tak.
Z zachodu przejęliśmy ich specyficzne załatwianie wszystkiego na cito - takie śpieszenie się, a ni diabła ich luziku. To ostatnie nie leży chyba w naszej naturze, a na dodatek Szczecinianie mieszkają blisko Niemiec...
Z zachodu przejęliśmy ich specyficzne załatwianie wszystkiego na cito - takie śpieszenie się, a ni diabła ich luziku. To ostatnie nie leży chyba w naszej naturze, a na dodatek Szczecinianie mieszkają blisko Niemiec...
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
- narajama
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 sty 2011, o 00:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mambo, ja również kocham Gdańsk, mam do niego dosyć daleko, ale właśnie w Gdańsku spędzałam najwspanialsze wakacje przez kilkanaście lat pod rząd,zawsze najmniej miesiąc, bywało że i dwa. Jak nie jestem w Gdańsku przez rok to zaczynam mocno tęsknić.
Moim marzeniem które nigdy, niestety, nie spełni się, jest mieszkać w jednej z kamienic na ul.Mariackiej.
Moim marzeniem które nigdy, niestety, nie spełni się, jest mieszkać w jednej z kamienic na ul.Mariackiej.
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale dobra tam, mi tu zawsze blog wychodzi, a nie forum ogrodnicze, mniej prywatności, więcej konkretów. Przeglądałam fotki z lata i szczerze mówiąc mało dziłakowych jest. Zaczęłam sadzić trawy ozdobne i tak już będzie, gąszcze traw i byliny pomiędzy. Nic to, ze zanikają, w zimie na działce nie siedzimy, więc iglaki ozdobne zimą nie muszą być. 
Od lewej miskant kwiecisty, strictus i miskant africa. W jeden sezon strzeliły.
Proszę nie zwracać uwagi na chwasty, bo nie odchwaszczałam.

Od lewej miskant kwiecisty, strictus i miskant africa. W jeden sezon strzeliły.
Proszę nie zwracać uwagi na chwasty, bo nie odchwaszczałam.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
-
- 1000p
Jezu, napisałam posty, foto dodałam i zjadło.
No nie wiem, o co chodzi.
-- Cz 06 gru 2012 13:58 --
A na tej fotce to same chwasty widać:) Bo kiepska, telefonem, aparat nam dzidzia do fontanny w Sierakowicach wrzuciła i on chyba się obraził:)
No nie wiem, o co chodzi.
-- Cz 06 gru 2012 13:58 --
A na tej fotce to same chwasty widać:) Bo kiepska, telefonem, aparat nam dzidzia do fontanny w Sierakowicach wrzuciła i on chyba się obraził:)
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
-
- 1000p
No i takich kiepskich fotek mam jeszcze z 10. To ja sobie przycupnę gdzieś na pieńku po choince, z której stroisz zabrałam ścięty przez drwala i pooglądam, bo co mi pozostało?
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
-
- 1000p
Z motywów kwiatowych to mam jeszcze foto z 1 urodzin Laury. Tak przyozdobiłam. 
-- Cz 06 gru 2012 14:33 --
a to pierwsza z fotek letnich:
Ja wiem, że jak ktoś zaniedba psa do można nasłać TOZ. A jak ktoś zaniedba ogród?

-- Cz 06 gru 2012 14:33 --
a to pierwsza z fotek letnich:

Ja wiem, że jak ktoś zaniedba psa do można nasłać TOZ. A jak ktoś zaniedba ogród?
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
Nie przesadzaj, bodiakami jeszcze nie zarosło, a z resztą poradzisz sobie po trochę, skoro Młoda lubi wyrywać to Ci pomoże 

Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Mambuś, ja tam trawki widzę.
Ostatnio dostałam na nie fioła
Ostatnio dostałam na nie fioła
-
- 1000p
Dzięki.
Wiecie co, tak się czuję, jakbym lekceważąco i na odwal się wstawiła jakieś foto.
Ale u mnie naprawdę tak wyglądało tego roku.
No to o czym tu pisać i co pokazywać.
Skupię się na pisaniu u Was na wątkach, na oglądaniu.
Jak odchwaszczę choć metr kw. wiosną i tam coś ładnego urośnie, to zaraz pokażę.
-- Pn 10 gru 2012 14:12 --
Józef - fantastyczny wnusio, moja też ma blond loczki, ale nie ma cudów, ściemnieją.
Wiecie co, tak się czuję, jakbym lekceważąco i na odwal się wstawiła jakieś foto.
Ale u mnie naprawdę tak wyglądało tego roku.
No to o czym tu pisać i co pokazywać.
Skupię się na pisaniu u Was na wątkach, na oglądaniu.
Jak odchwaszczę choć metr kw. wiosną i tam coś ładnego urośnie, to zaraz pokażę.
-- Pn 10 gru 2012 14:12 --
Józef - fantastyczny wnusio, moja też ma blond loczki, ale nie ma cudów, ściemnieją.
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Możesz pisać o małej
To też wdzięczny temat.

To też wdzięczny temat.
-
- 1000p
Tylko forum nie to.
Teraz to się martwię, że nie przysypałam jakąś korą ośmiu trawek hakonechloa, takich przebarwiających się, nie macra, mniejszy gatunek. No ale z pół metra śniegu je przykryło.
Oj, Margo, gdybym ja wiedziała, że dzidzia to koniec na jakiś czas reszty życia.... to i tak bym dzidzię wybrała
A mam parę fajnych fotek z wakacyjnych włóczęg, może się nadadzą, bo i przyroda na nich jest i zielone też.
To na początek - niby koń jaki jest, każdy widzi, ale czy ktoś mu kiedyś nogi policzył?

Teraz to się martwię, że nie przysypałam jakąś korą ośmiu trawek hakonechloa, takich przebarwiających się, nie macra, mniejszy gatunek. No ale z pół metra śniegu je przykryło.
Oj, Margo, gdybym ja wiedziała, że dzidzia to koniec na jakiś czas reszty życia.... to i tak bym dzidzię wybrała

A mam parę fajnych fotek z wakacyjnych włóczęg, może się nadadzą, bo i przyroda na nich jest i zielone też.
To na początek - niby koń jaki jest, każdy widzi, ale czy ktoś mu kiedyś nogi policzył?

Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
-
- 1000p
A zresztą wiesz co, Margo, u mnie i tak czy to wiosną czy zimą, wiadomo kto będzie na pierwszym planie:)
Te trawy, co na fotce wstawionej już tak żałośnie wyszły, wcale nie były takie złe. Podsiałam je wysokim kosmosem diablo
Te trawy, co na fotce wstawionej już tak żałośnie wyszły, wcale nie były takie złe. Podsiałam je wysokim kosmosem diablo

Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
-
- 1000p
Podejrzewam, ze mały skrzat się wszędzie wciśnie na fotkach przez następne lata:)
No i te trawy to była powiedzmy część ozdobna. Z użytkowej miałam truskawki pnące w doniczkach:
Dlatego w doniczkach, bo łatwo przestawić, a grządki nie przeniosę. A nie myślcie sobie, że tak zupełnie nic nie było robione. Tylko problem jest taki - za mało konkretów w zeszłych latach powstało, ani ścieżek, ani tzw "stref"(wypoczynku, pracy itd, to, o czym ględzą lektorzy w angielskich programach ogrodniczych
). Radosna improwizacja zakończyła się tym, że musiałam Laurę cały czas nosić na rękach, zeby w jakąś dziurę nie wpadła. Czasem warto pamiętać, co w działkowcu napisali.
No i te trawy to była powiedzmy część ozdobna. Z użytkowej miałam truskawki pnące w doniczkach:

Dlatego w doniczkach, bo łatwo przestawić, a grządki nie przeniosę. A nie myślcie sobie, że tak zupełnie nic nie było robione. Tylko problem jest taki - za mało konkretów w zeszłych latach powstało, ani ścieżek, ani tzw "stref"(wypoczynku, pracy itd, to, o czym ględzą lektorzy w angielskich programach ogrodniczych

Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Mamba !
Ty nie bądź taką nadopiekuńczą matką .
Laura od czasu do czasu musi wpaść do dziury i najlepiej jeszcze jak sama się wygrzebie, a Ty ją tylko w tym dopinguj .
Ty nie bądź taką nadopiekuńczą matką .
Laura od czasu do czasu musi wpaść do dziury i najlepiej jeszcze jak sama się wygrzebie, a Ty ją tylko w tym dopinguj .
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.