Igo mam nadzieję że warunki im spasowały Mariolko mnie się marzy jeszcze parę Kasiu ja też mam nadzieję na burzę kwiatów za rok,szczególnie bylinowego,jeszcze nie kwitł u mnie
Dzisiaj wszystkiego po trochu....
Witaj Madziu...serwujesz takie piękne ..energetyzujace kolorki...a u mnie za oknem zima na całego ...śnieg dzisiaj pada i pada...a na termometrze rano było - 8st. W tej chwili - 1st. Przegladając takie fotki, az cieplej robi sie na
Aniu dziękuje Iwonko ja też czekam na wiosnę z niecierpliwością Bogusiu dziękuję ,u mnie za oknem też zimowo,śnieg(nieco brudny ,roztopiony w dzień i zmarznięty po nocy)ale bardzo słonecznie...
Wiolu nie wiem o które Ci chodzi...drugie zdjęcie z różowym kwiatem ze skalniaka to lewizja ,a poniżej ze skalniaka biało różowe kwiatuszki to delosperma(poniżej jest biało zółta)
Madziu, czy delosperma u Ciebie zimuje bez problemu? U mnie ostatnio przemarzła, bo nie była kryta. Za to mała sadzonka z wiosny urosła ogromna w sezonie, więc w sumie nie wiem czy warto okrywać..na skalniaku wygląda ładnie Próbowałaś wysiewać portulakę? Bardzo ładnie rośnie i kwiatuszki ma podobne do delospermy, ona też jest z rodziny gruboszowatych i rośnie na skalniaku bez trudu.
Pozdrawiam
Kasiu w zeszłym roku miałam tylko chyba żółtą,nie pamiętam już dokładnie jaką jeszcze ale na pewno 2 sztuki rozsadzone na 3 kępy i przezimowały bez problemu (zasłonięte szybą z góry żeby nie kapało ). Najbardziej rozrosła się żółta i biało różowa...
Portulakę miałam ale kupioną jako sadzonka.Chyba o to chodzi?
No to ja piszę, że żyje i że ciągle oglądam Twój wątek bez zaległości
Kwiatuszki prześliczne szkoda, że tyle musimy jeszcze czekać na pierwsze kwiaty, ale wynagrodzone to będzie tym, że od marca zaczynam już siać