Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
Ja też się przyłączam do zyczeń.
Też wolę tropiki, choc jestem styczniowa jak Jula.
Jeszcze nie przemyślałam do końca skrzyń, ale ja bym do nich wysokich traw nie sadziła, bo moga za bardzo zdominować taras. Chyba, że chcesz stworzyć z nich zasłonę.
Skupiłabym się na ostnicy, turzycy secta Tenuiculmis albo testacea albo buchanini. Do tego rozchodnik, żurawki (może bordo, ale może też być pomarańcz taki jak Marmelade), i coś zwisającego, może jednorocznego jak dichondra Silver Falls.
Też wolę tropiki, choc jestem styczniowa jak Jula.
Jeszcze nie przemyślałam do końca skrzyń, ale ja bym do nich wysokich traw nie sadziła, bo moga za bardzo zdominować taras. Chyba, że chcesz stworzyć z nich zasłonę.
Skupiłabym się na ostnicy, turzycy secta Tenuiculmis albo testacea albo buchanini. Do tego rozchodnik, żurawki (może bordo, ale może też być pomarańcz taki jak Marmelade), i coś zwisającego, może jednorocznego jak dichondra Silver Falls.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś , najlepszego na urodziny 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Aguś wszystkiego co najlepsze i czego sama byś chciała ,pracy i szefa takich by przyjemnością stał się każdy dzień wypełniania obowiązków . Piękna wokół Ciebie choć tego nie wiem czy może być więcej

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sadzić to ja dopiero będę
Ciekawe czym, skoro członki mi odjęło?
Grunt, że duch nie ginie, jakoś dam radę.

- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
bry Aguś!
Z żalem stwierdzam, że przegapiłam wczorajszą imprezę. Może został chociaż okruszek tego wybornego ciasta?.. Jeśli nie, postaram się nadrobić swoje niedopatrzenie za rok ;)
Cieszę się, że moje odwiedziny tutaj sprawiły Ci przyjemność. Myślę, że się tu zadomowię, bo i atmosfera jest zachęcająca i ciekawych informacji dużo i pośmiać się można (pozdrawiam szczególnie PanaM i jego adwersarki
).
Wiosennego mrowienia w żołądku trochę się obawiam, bo jak wiadomo leczenie go bywa kosztowne, ale z jednym nalogiem chyba jakoś sobie poradzę...
Jeśli chodzi o leczenie przeziębienia pieprzem to ja znam te metodę w werji ucierania kilku ziarenek dwoma brzuszkami. Polecam!
Do miłego!
B.
Z żalem stwierdzam, że przegapiłam wczorajszą imprezę. Może został chociaż okruszek tego wybornego ciasta?.. Jeśli nie, postaram się nadrobić swoje niedopatrzenie za rok ;)
Cieszę się, że moje odwiedziny tutaj sprawiły Ci przyjemność. Myślę, że się tu zadomowię, bo i atmosfera jest zachęcająca i ciekawych informacji dużo i pośmiać się można (pozdrawiam szczególnie PanaM i jego adwersarki

Wiosennego mrowienia w żołądku trochę się obawiam, bo jak wiadomo leczenie go bywa kosztowne, ale z jednym nalogiem chyba jakoś sobie poradzę...
Jeśli chodzi o leczenie przeziębienia pieprzem to ja znam te metodę w werji ucierania kilku ziarenek dwoma brzuszkami. Polecam!
Do miłego!
B.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Czy jeszcze mogę życzyć?
W każdym razie - słońca za oknem i w sercu, zdrowia dla ciała i duszy oraz samych przyjaciół wokół
Pięknego ogrodu nie życzę, bo już go masz...ale niech go omijają zimą mrozy, a latem wszelkie zarazy i szkodniki!

W każdym razie - słońca za oknem i w sercu, zdrowia dla ciała i duszy oraz samych przyjaciół wokół

Pięknego ogrodu nie życzę, bo już go masz...ale niech go omijają zimą mrozy, a latem wszelkie zarazy i szkodniki!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aguniu urodziłaś się w dniu, w którym urodził się najsławniejszy Polak i jak jeszcze masz podobny charakter to wiele osiągniesz! Za oknem -8, ale słonecznie i idą mrozy więc mam nadzieję, że słoneczko śniegu nie stopi, bo to najskuteczniejsza pierzynka. Dobrego dnia!
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Aguś, ja dopiero dziś dotarłam, ale mimo to przyjmij ode mnie życzenia najserdeczniejsze
Żebyś nigdy nie miała już żadnych powodów do migren
A w prezencie, najpiękniejszy kwiat, jaki udało mi się tego lata w ogrodzie wyhodować (choć to nie róża
)

A w prezencie, najpiękniejszy kwiat, jaki udało mi się tego lata w ogrodzie wyhodować (choć to nie róża

Mikołajkowe dzień dobry wszystkim
W okolicach Okęcia piękne poranne słońce, kawa obowiązkowa na biurku, zapowiada się dobry i spokojny dzień... Tego samego Wam życzę
Pat, piękne dzięki za życzenia... wyhodowałaś cudnej urody daliję!
Marysiu, zaciekawiłaś mnie tymi podobnymi cechami; myślisz że mogę mieć aż takie znaczenie dla świata? Raczej nie w tym życiu, kochana
Spory mróz u Ciebie - u mnie było tylko -3,5st. jak wyjeżdżałam przed 7-ą. I może dobrze, bo śniegu prawie już nie ma.
Ewo, dziękuję za tyle z serca płynących dobrych słów - niech się spełnią! Miło mi że zajrzałaś
Feluś, ciasto jak najbardziej zostało - się Pani częstuje
Zaglądaj jak najczęściej, a wiosną (albo już teraz!) zakładaj swój wątek - będziemy myśleć nad Twoim niemałym kawałkiem szczęścia (ziemi
). Ogród można założyć mając różnej wielkości fundusze, a jak wiesz, tu ludzie serdeczni i dzielą się tym, co mają... U mnie masz zarezerwowane berberysy, na ten przykład
PanM zdrowieje i wróciliśmy do jednej sypialni, choć to nie pieprz nas zbliżył
Buziaki!
Ewcia, czy odjęte członki wróciły na swoje miejsce? Jesteś gotowa do pracy?
Szkoda, że nie mieszkam bliżej, pomogłabym Ci w tym sadzeniu!
Moniko, serdeczne dzięki za piękne życzenia! Nie zaglądałam do Ciebie jakiś czas, sprawdzę dziś co słychać
Tadziu, najlepszego - dziękuję!
Gosiu, zanotowałam wszystkie rady - bardzo mi odpowiada ta koncepcja... czy obie skrzynie na tarasie widzisz jednakowo obsadzone, czy jakoś je zróznicować? Mogę chociażby różnymi żurawkami i jednorocznymi, prawda?
Beatko, buziaki!

W okolicach Okęcia piękne poranne słońce, kawa obowiązkowa na biurku, zapowiada się dobry i spokojny dzień... Tego samego Wam życzę

Pat, piękne dzięki za życzenia... wyhodowałaś cudnej urody daliję!
Marysiu, zaciekawiłaś mnie tymi podobnymi cechami; myślisz że mogę mieć aż takie znaczenie dla świata? Raczej nie w tym życiu, kochana

Ewo, dziękuję za tyle z serca płynących dobrych słów - niech się spełnią! Miło mi że zajrzałaś

Feluś, ciasto jak najbardziej zostało - się Pani częstuje

PanM zdrowieje i wróciliśmy do jednej sypialni, choć to nie pieprz nas zbliżył

Ewcia, czy odjęte członki wróciły na swoje miejsce? Jesteś gotowa do pracy?

Moniko, serdeczne dzięki za piękne życzenia! Nie zaglądałam do Ciebie jakiś czas, sprawdzę dziś co słychać

Tadziu, najlepszego - dziękuję!
Gosiu, zanotowałam wszystkie rady - bardzo mi odpowiada ta koncepcja... czy obie skrzynie na tarasie widzisz jednakowo obsadzone, czy jakoś je zróznicować? Mogę chociażby różnymi żurawkami i jednorocznymi, prawda?
Beatko, buziaki!
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Szkoda że się nie zorientowałam że wieczorem robiłaś imprezkę z Kasią
Pewnie ciasto już całe zjedzone? Nie przepadam za ciastami ale piernik zawsze dobry
A mnie dziś czeka jakaś pizza bo M wyjechał
Lubię tak czasem coś niezdrowego. Jak on jest to się nie da bo ciagle coś pitrasi a za pizzą nie przepada
Już jutro piąteczek, dziś super słoneczko, chyba się jakoś doczołgamy do tego weekendu

Pewnie ciasto już całe zjedzone? Nie przepadam za ciastami ale piernik zawsze dobry

A mnie dziś czeka jakaś pizza bo M wyjechał

Już jutro piąteczek, dziś super słoneczko, chyba się jakoś doczołgamy do tego weekendu

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mobilność powróciła,chęć do pracy mąci fakt, że trochę przymroziło i sadzenie może być problematyczne
Za to mam słońce
Od razu mi się humor poprawił.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Może nie dla świata ale dla rodziny, otoczenia życzę !
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Agus dobry
zblizenie rodzinne nastapilo a to znaczy, ze PanM zdrowotnie coraz lepiej.
Ja mam od dzisiaj tez rekonwalescenta w domu i musze udostepnic kawalek sypialni. Do tego nie przelotnie, tylko na cale 6 tygodni - nie wiem jak ta integracja wypadnie, 6 tygodni to jednak szmat czasu

Ja mam od dzisiaj tez rekonwalescenta w domu i musze udostepnic kawalek sypialni. Do tego nie przelotnie, tylko na cale 6 tygodni - nie wiem jak ta integracja wypadnie, 6 tygodni to jednak szmat czasu

- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
A tak pilnowałam, żeby nie przegapić.
Spóźnione ale z serca płynące życzenia wszystkiego co najlepsze.
A w ramach prezentu inspiracja na nasadzenie pojemnikowe z kannami i żurawkami

Spóźnione ale z serca płynące życzenia wszystkiego co najlepsze.

A w ramach prezentu inspiracja na nasadzenie pojemnikowe z kannami i żurawkami
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Marysiu, w skali mikro po prostu 
Julek, dokładnie tak było, jeśli idzie o zbliżenie
Czy mu lepiej, dowiem się przez telefon, jak się wyśpi. Życzę, by Twój rekonwalescent był jak najmilszy, nieagresywny i bezproblemowy ;-))
Ewuś-constancja, bardzo dziękuję za życzenia i serdecznie ściskam - lecę oglądać prezentową inspirację!
Jolu, kawałek piernikowego jeszcze się znajdzie
Piękny dziś dzień w Wawie, a jutro już piątek. To lubię!
Ewcia, nie zmarzła ta ziemia za bardzo? Wsadzisz szpadel? U mnie było -3,5st, ale na słońcu z pewnością się ociepli...
Dla JagiS i nie tylko, moje pnące róże:

te trzy powyżej to rosa canina...

...zidentyfikowana jako Rosarium Uetersen

Julek, dokładnie tak było, jeśli idzie o zbliżenie

Ewuś-constancja, bardzo dziękuję za życzenia i serdecznie ściskam - lecę oglądać prezentową inspirację!
Jolu, kawałek piernikowego jeszcze się znajdzie

Ewcia, nie zmarzła ta ziemia za bardzo? Wsadzisz szpadel? U mnie było -3,5st, ale na słońcu z pewnością się ociepli...
Dla JagiS i nie tylko, moje pnące róże:

te trzy powyżej to rosa canina...

...zidentyfikowana jako Rosarium Uetersen