Ogród-ek GEwy - Gewa1220

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Gewa1220
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 4 kwie 2008, o 12:55

Ogród-ek GEwy - Gewa1220

Post »

Już dawno trafiłam na to forum i chyba moja droga była właściwa , bo widzę ze miłośników roślin , kwiatów i całej natury jest mnóstwo. Jestem wobec tego we własciwym towarzystwie. Od dawna oglądam wasze ogródki , i nie mogę wyjśc z podziwu nad ich orginalnością i zaangażowanien włascicieli w ich urządzanie. Sama jestem właścicielka niewielkiego ogródka i jest to dla mnie oaza spokoju i odpoczynku . Grzebanie w ziemi , uspokaja mnie jak nic na swieci :D co jest tez powodem do żartów mojej rodzinki. Ogód kazdego roku wyglada inaczej , bo ciągle nie mogę dojśc do formy ogrodu która by mnie w zupełności satysfakcjonowała. Nie ma w nim za duzo drzew i krzewów, gdyz i jego rozmiar na to nie pozwala , ale jest mnóstwo bylin, które ciagle zmieniaja miejsce i układ ogólnej kompozycji.
W porównaniu z niektórymi waszymi ogrodami to jest to malutki skromny ogródeczek , ale przynosi mi mnóstwo satysfakcji ,a chyba w tym wszytkim o to chodzi . Zapraszam na krótki spacerek :D Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gewa1220. Jak widać ze zdjęć masz ładny ogródek. Dużo w nim roślin iglastych. Czekamy na następne zdjęcia.
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Gewa1220
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Na razie wklejone są jedynie zdjęcia " archiwalne" a ilość tych drzew nie jest tak oszałamiająca jak to wyglada na nich :) sąsiadów ogródki i ich roślinność również pracują na jego tło :D
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj masz ładnie i zielono ciekawe roślinki zastosowałaś >napisz nam ile lat urzadzasz już ogród i dorzuć więcej fotek
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Gewa1220
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Bardzo dziękuje za pierwsze miłe słowa :)
Co do ogrodu , ma on już ok 10 lat , ale jego charakter ciągle sią zmienia . Poczatkowo 1/2 całej działki stanowiły grządki warzywne , ale co roku ten obszar sie zmniejszał na rzecz kwiatów i krzewów. Przez ostatnie dwa lata , zaczynam znowu wypierac trawnik ma rzecz kolejnych roślinek i boje sie co z niego zostanie za kolejnych pare lat , jak juz nie będe miała z czego zabrac :)
A to mój pieszczoszek , mam do niej szczególną słabość
Obrazek
hortensja bukietowa - biała i w tym roku obsypana bedzie samym kwieciem
Obrazek
a to moja tegoroczna miłość - kalia
Obrazek Obrazek Obrazek
" wspołpracę " z nimi dopiero zaczynam więc nie wiem jaki będzie owoc tej naszej miłośći Obrazek.
Mam nadziję że forumowicze odwiedzajacy mój ogródek również wpadna w "miłosne szpony" kalii :D
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 16:23
Kontakt:

Post »

Witaj Gewo! Piękny ogród i roślinność,podziwiam hortensję-taka wielka,moje są jeszcze malutkie. Masz racjękaliami już mnie zaraziłaś-widziałam w centrach ogrod.kłącza i się zastanawiałam nad kupnem,ale widzę,ze efekt jest piękny-czy jesienią należy je wykopać z ziemi-pozdrawiam i zapraszam grazyna45
Awatar użytkownika
Gewa1220
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Witaj Grażynko , wiedziałam ze kalie podziałają na miękkie serca kobiet. Jak już wspomniałam, swoje przygode z kalią dopiero zaczynam i juz widzę brak doświadczenia w jej uprawie . Różowa kalia wygląda pięknie i tak samo wyglądała kalia pomarańczowo- bordowa, niestety moja nieodpowiedzialność doprowadziła do tego że trzy jej kwiaty uschły . Teraz wiem że kalii nie wolno podlewać po liściach , jedynie bryłę korzeniową nawadniać, ale mam nadzieję że jedynie odchoruje tą moją niewiedzę. Na razie jestem posiadaczką 4 kalii żółtej, pomarańczowo- bordowej,różowej i białej. Te dwie kwitnące kupiłam juz w doniczce , żółtą pędzę z cebuli a białą dostałam już całą karpę ale one na razie nie kwitną .Z informacji jakie uzyskałam to kalie można jedynie w lecie uprawiać w ogrodzie , na zimę muszą być wykopane i przechowane w domu.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja zawsze powtarzam,niech on będzie mały,ale zawsze swój i tylko swój.Ogródeczek masz wypieszczony,byłam i podoba mi się bardzo.Mnie też praca uspokaja w ogródku,nerwy mi przechodzą jak pochodzę i powyrywam to i owo,i coś nowego posadzę i przesadzę,dlatego mój ogródek też się zmienia i wygląda inaczej co roku.Pozdrawiam cię i będę twoim gościem częstszym pa. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Witaj Gewo, masz śliczny ogródek, taki dopieszczony i widać że to Twoja miłość - odwzajemniona!
Awatar użytkownika
Gewa1220
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Moniko bardzo dziękuję za króciutki spacer po moim ogród-eczku w porównaniu z twoimi włościami i zapraszam do częstych wizyt :D. Ja również odwiedzam twoje królestwo roślin i jestem pod wrażeniem zmian jakie zachadzą prawie każdego dnia , a dziś zostałam oszołomiona kolejną twoją pasją :) robótkami . Do tej pory nie moge zapomnieć o tej pieknej galanterii na stół oraz przepięknej biżuterii PRZEDUDNE :o :o :o :o :o Gratuluję zmysłowości.
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Gewo. Sliczny masz ten swój ogródek. Kalie- nie wiedziałam nawet że mozna je hodować w ogrodzie. Jaka ja jestem wiadczona. Z przyjemnościa będe Cię odwiedzać i może przy okazju znów czedoś sie dowiem. Zajrzyj do mnie jak masz czas. Pozdrawiam serdecznie :D :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj gewo ,masz ładny i gustowny ogródek.Hortensja taka dorodna,z kwiatami będzie superowo.Podoba mi się Twoje miejsce relaksu,bo mimo ciężkiej pracy też traktuję go jako coś odstresowującego.Ja także coś w nim zmieniam,może to pretekst, aby w nim przebywać każdej wolnej chwili???.... :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Gewa1220
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

GIGA i Hal bardzo dziekuje za wizyte i ciepłe słowa. Nas wszytkich łączy pasja relaksu wsród roślin. Każdy tworzy klimaty w których dobrze sie czuje i stara się włożyć w swoją pracę na ogrodku mnóstwo serca - i to widać w kazdym pokazanym tu kwiatku i krzewince. Wiec i odłonię kolejny kawałeczek swojego " serduszka " . :P
Obrazek Obrazek Obrazek
SKIMIA - pieknie kwitła tego roku

Obrazek
Erica Hiemalis - sprzedwczyni twierdziła że to roślina ogrodowa wieloletnia , ale ja doczytałam się że niestety ciężko ja przechować przez zimę w naszym klimacie , jestem uparta będę o nią walczyć :D
Obrazek Obrazek
Wrzośce - pięknie kwitły jeszcze do tamtego tygodnia , dopiero upał pozrzucał z nich kwiatki :(
Obrazek Obrazek
Wilczomlecz i Jaskier - rozświetla wiosenna zieleń .

Na dzisiaj już wystarczy tych zdjęć c.d.n Ewa :D
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

I ja dzisiaj pospacerowałam po Twoim ślicznym ogródeczku.
Zastanawiam się głośno kiedy u mnie tak będzie :?:

Pozdrawiam :D
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
Gewa1220
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Witaj Bożenko dziękuję za wizytę i zapraszam częściej . Co do roślinek to sama się nie obejrzysz jak szybko wszystko zacznie zarastać. Ja już mam problem że drzewka tak szybko rosną i muszę ciągle je podcinać i skracać :cry: co jest wymuszone u mnie rozmaiarami działeczki Pozdrawiam Ewa :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”