Ogród w dolinie część 3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród w dolinie część 3
U nas od dzisiaj zima, nie śnieg, ale przymroziło, ptaszków w stołówce pełno. 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu piękne ptasie foty, ptaszki jakby wiedziały, że są fotografowane i pięknie pozowały
Ja u siebie nie mogę ich niestety karmić, bo moje kociaste wdrapią się wszędzie i sobie stołówkę robią 

Świetne fotki ptaszyny.
A w Poznaniu ciągle pada śnieg...

A w Poznaniu ciągle pada śnieg...
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Sesja pt. Ptasia stołówka... niezwykle udana 

Ptaszyny mają u Ciebie prawdziwą restaurację
Super ujęcia!
Tu śnieg nie pada, ale warstwa bieli jest plus nieduży mrozek... Wychodzi słońce zza chmur zatem nie jest źle!

Tu śnieg nie pada, ale warstwa bieli jest plus nieduży mrozek... Wychodzi słońce zza chmur zatem nie jest źle!
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu świetne zdjęcia zwierząt ja próbuje ale ptaszki nie czekają
masz różnorodność zwierzątek ,piesio zaciekawione oczka wystawił
U mnie śnieżek przyprószył chyba już będzie coraz bardziej zimowo
masz różnorodność zwierzątek ,piesio zaciekawione oczka wystawił

U mnie śnieżek przyprószył chyba już będzie coraz bardziej zimowo

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
OOO, jakie ładne zdjęcia ptaszków
... tzn ptaków fruwających 

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Wiem że są piękne..ale ja już nie mam parapetu wolnego
Masz rację że wtedy nie było tylu odmian co teraz..
Masz ekostołówkę ..wspaniałą..a zwierzaczki superowe..zwłaszcza ten biały pluszowy cudowny

Masz ekostołówkę ..wspaniałą..a zwierzaczki superowe..zwłaszcza ten biały pluszowy cudowny

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Kolejna seria cudnych zdjęć . Jaszczurki i u mnie mieszkają ,lubię je
ptakom chyba bardzo spodobała się ta naturalna stołówka

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, ptasia sesja rewelka
musisz mieć dobry sprzęt żeby takie zdjęcia robić 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Cha, Aniu, to chyba ze mną nie jest tak źle, też mam zwinki, kosy i eko-stołówkę, bo nie sięgłam wszystkich jabłek i wiszą. Do tego całe stada sikorek.
pozdrawiam z przypruszonego śniegiem siedliska
pozdrawiam z przypruszonego śniegiem siedliska

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

talerzyku...

Ptaszki dostają nasiona słonecznika i słoninka dla sikorek, którą dzikie koty chętnie zjadają.

Czy Okami gania za ptaszkami

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37

Jacku! Cieszę się, że mój optymizm udziela się innym. Staram się we wszystkim upatrywać pozytywnych stron, bo najzwyczajniej w świecie żyje się wówczas prościej...
Justyno (jdz11)! Z grudnikami nie miałam złych doświadczeń, ale z fiołkami owszem. Po dłuższej przerwie wzięłam się za nie ponownie i z powodzeniem mam znowu kilka plus małe przedszkole. Może i Ty spróbujesz? Nie ma się co zniechęcać.
Ewo (rewi)!

Misiu (lora)! Cieszę się, że znowu się znalazłyśmy. Widzę, że awatar pomógł. A ja dalej nie mogę przywyknąć do braku świnki...
Przemku! A to tak wolno przesadzać rośliny chronione?
Teresko! Na Ciebie zawsze można liczyć. Dziękuję

Majeczko (majka411)! W biegu, ale dziękuję

Asiu (asia2)! Rozumiem to doskonale, bo też tak mam. Ciągle w niedoczasie i w biegu. A niekiedy, jak już mam ten czas, to jestem tak zmęczona, że na nic nie mam ochoty! Zatem i mnie średnio wychodzi. Jakiś ten dzień krótki!
Marto (Shirall)! Jak miło, że mnie dowiedziłaś

Ewo (ewamaj66)! Moje zwierzaczki najwyraźniej lubią być portretowane

Magdo (mig1231)! Cieszę się, że Ci sie podoba! Kotki nie moje, ale bywają często. A ptaki tak były zajęte jedzeniem, że nie wiem, czy mnie w ogóle zauważyły!
Małgosiu (Margo2)! Mój kot nie był zwinkami zainteresowany, a pies jeszcze nie odkrył. Ale mam nadzieję, że one się ode mnie nie wyniosą. Jakoś przywykłam jakoś do ich obecności.
Iwonko (iwona0042)! Zaskrońce mam i ja

Lidziu (slila1)! Zwinki faktycznie są ładne, ale jeszcze bym chciała by zadomowiła się u mnie salamandra palmista. W dzieciństwie widywałam je tu często. Jak widzisz marzyłam o jeżyku i mam. To może i z salamandra się uda?
Ewo (drewutnia)! To aż takie proste nie jest, by tylko pozowały. Niekiedy muszę popolować na nie dłuższą chwilę w krzakach lub trawie. Sąsiad już przywykł do moich dziwnych zabiegów i póz z aparatem

Iguś (iga23)! To prawda. Weterynarz zawsze powtarza, że Oki jest niezwykle zrównoważonym psem. Ma napady szaleństwa i wówczas trudno go uchycić w obiektywie. Podobnie jak Twoje pieski lubi pluszaki, ale tylko czerwone, no i żeby to koniecznie był rak. Na razie ma 3 sztuki

Ewa (gajowa)! Dla mnie ogród bez zwierząt jest nieco pusty! Z każdego się więc cieszę!
Izuś! Felek to jest dopiero okaz spokoju, choć moja bratowa dziwi się, jak możemy przy nim spać. Ona twierdzi, że żółw tupie

Aniu (wielkakulka)! Aż tak źle z czystością środkowiska nie jest jest. Choć zmniejszenie populacji salamander nie jest dobrym objawem. Może z czasem i ich znowu będzie więcej! Prawda, że ptaki ładnie wyszły?
Kasiu (robaczek_Poznań)! Jaskrawozielone to także zwinki - samce w okresie godowym, czyli od kwietnia do czerwca. Ja także mam dwa karmniki. I zauważyłam, że mimo braku większych drzew przyciągają coraz większą liczbę ptaków. Oby tak dalej...
Jolu (april)! Zwinki jak nie wykonujesz gwałtownych ruchów nie uciekają, a wrecz się przygladają. Moje po tym, jak nie było domu musiały przywknąć do nowej sytuacji. Ale nie tylko nie wyniosły się, tylko wręcz zadomowiły i niekiedy muszę patrzeć pod nogi, bo wygrzewają się w ganku.
Grażynko (Kogra)! Padał i dziś. Temperatura utrzymuje się na poziomie minus 3 stopnie, jest biało i ślisko. Ale listopad już minął. Grudzień tylko mignie i ... wnet będzie wiosna

Aniu (akl62)! Dzięki. A czy wiesz, że otatnio widziałam znowu książeczki "Poczytaj mi mamo". Pamiętasz tą serię?
Mario (Sasanka18)! Ależ mnie serce bolało, jak musiałam ściąć te róże... Ale przynajmniej przez parę dni miałam taki bukiet, jakiego nigdy sobie nie kupię. Gartnerfreude posadziłam we wrześniu, więc trudno mi coś bliżej na jej temat powiedzieć. W przyszłym roku już coś będę mogła...
Dorotko (dorcia7)! Dziękuję

Sławku (slanka-flora)! Kosy u nas się pasą jak kury, więc faktycznie nie są płochliwe. A ten drugi to według mnie pani kosowa, ale pewności nie mam! Fajnie, że Ci się podoba

Krysiu (Ignis05)! Stołówkę przyznaję kupiłam w pobliskim ogrodniczym. Mieli pojedyńcze sztuki i zeszły szybciutko. Jabła wyglądały na smakowite i nie dziwię się ptakom, że w pierwszej kolejności się za nie wzięły!
Tija! Dziękuję

Agness! Koty są w okolicy, ale ptakom wydaje się to nie przeszkadzać. Zawsze miałam karmnik i bardzo lubię, jak zimą odwiedzają mnie głodomory.
Agnieszko (aage)! Miło mi, że Ci się spodobało. Chyba Cię jeszcze u mnie nie było. Witaj!
Aguniu (Aguniada)! Jest przynajmniej pare miejsc, gdzie mogą się pożywić. Dwa karmniki. Rajska jabłoń i jabłoń ozdobna. Pewnie do końca zimy wszystko zniknie z drzew. U nas także dosypało. Śniegu nie jest dużo, ale jest biało.
Stasiu (skorpion811-51)! Nawet nie wiesz, jak bardzo mnie cieszy ta liczność przedstawicieli fauny. U nas regularna zima, ale w końcu to góry!
Mariola (kropelka)! Dobrze, że się poprawiłaś

Reni4! I u mnie z parapetami krucho... Dziękuję

Moniko (monikwiaty)! Moje ptaki są eko

Marzka (Sosenki4)! Nie jest. W końcu obie mieszkamy na wsi. Szczyrk niby ma prawa miejskie, ale ma tylko niecałe 5 tysięcy mieszkańców. Nas także lekko przysypało. Już lepiej się czujesz?