Dzień dobry
Jestem, jestem, tylko dorobiłam się i teraz próbuję się nieco podkurować w ciepełku.
Dobrze, że Dorotka mnie w kostkę kopnęła.
Alutka, dzięki za informację pogodową, dobrze, że mam już porobione kopczyki, teraz tylko stroisz i kartony.
Różyczki powinny być zadowolone , że tak o nie dbamy.
Aniu, jesteś kochana, a umilacze muszą być.

Były one nieco inne, bo czekałam na ostatnie różyczki od Petrovica żeby oficjalnie zamknąć sezon różany 2012. W nowym wątku będą wspomnienia i te kompozycje, które najbardziej Ci się podobają.
Gosiu-Margo, w ubiegłym roku wszystkie moje róże były mocno pobudzone, miały mocno nabrzmiałe czerwone nosy. Jakoś dały radę. Moim zdaniem nie dały rady, róże, które zostały przygotowane do sprzedaży zanim zostały przygotowane do zimy.
Kasiu-robaczku , dojechały same angielki , 6 sztuk : 2 x A Shropshire Lad, 2 x William Shakespeare,
Spirit of Freedom, Geoff Hamilton. Muszę je zadołować, bo nie mogłam wcześniej pojechać i je wsadzić.
Ewciu-majowa, widzisz jaka jestem opóźniona w pisaniu?.

Już wiem, że masz wszystko zrobione.
Aniu-Annes, jestem tylko nie dość, że się przeziębiłam, to jeszcze co dziennie coś ważnego do załatwienia.
Miłeczko, cieszę się, że mogłam Ci umilić jakiś tam bury dzień.

Ciemny rozchodniczek, rośnie u mnie w donicy, może przetrwa zimę. Podsypię go ziemią, żeby nie przemarzł.
Monikwity, ta na żółto kwitnąca roślinka, to rozchodnik, który rośnie przy oczku wodnym.
Tylko nie pytaj o nazwę, bo ja w różach siedzę?.
Anetko, Champange Au Mont D?or była w kolejnej szkółce francuskiej. Byłam pewna, że ona jest kremowa,
a na zdjęciu u Ciebie ma wyraźnie żółty środeczek. Trzeba poczekać jak ona zakwitnie.
Moniczko-moning, napisałam o co prosiłaś.
Lemeczko, dziękuję, jakoś wszystko sobie rośnie.
Dorotko, jestem i jest czyściutko biało, ach jaki puszek i dość ciepło. Zmobilizowałaś mnie, do popisania.
Majeczko-edulkotku, poczytuję forum, ale głównie się wygrzewam, bo się przeziębiłam.
Różyczki dopiero jutro pojadę zadołować. Najwyższy czas zadbać o przykrycie róż pnących, to również jutro zrobię.
Jest bardzo ładnie bialutko, ale bez wiatru, ciągle prószy śnieg, temperatura tylko ? 3 C.
Umilacz na dzisiejszy wieczór.