Marysia aleś Ty jest...

Wybacz chorej kobiecie w "słusznym" wieku.Oczywiście
grazka2211 napisała w emerytkowych
Jakoś jestem ostatnio zabiegana i zapomniałam napisać ciekawostkę o tradycyjnym daniu Irlandii (i chyba nie tylko). Jest to sześciotygodniowy `christmass pudding.Nie jadłam jeszcze ale może kiedyś się zdecyduję .W skład wchodzi bardzo duża ilość bakalii .
Grażynko ..bez
sorki bardzo dobrze że wstawiłas zdjęcie

a moja córka tez kupowała ten amerykański u lekarza pulmonologa, wnuczek choruje na astmę, nie było wielkich postępów a chyba ze 2-lata trwała kuracja.Pulmunolog stwierdził że aloes leczy układ pokarmowy a nie oddechowy, i zalecił zakrapianie sokiem z wodą czyli
alocitTeraz daje mu też Żyworódkę 2 X dziennie żuje liścia i jeśli zdrowy 1xdziennie zakrapia nos gdy chory 2,3 X.+ leki, aloes miała swój , ale okazało sie że nie można mieć kwiatków w ziemi bo Kuba uczulony.Kupuje gotowy sok, i robi ten
alocit
I jeśli nawet ma atak to nie dusi się tak strasznie, ale ostatnio lekarz kazał zrobić badania na pasożyty, bo one też moga byc przyczyną astmy.Kubuś urodził się w 6-mies. i miał nie wykształcone pluca więc choroba ciągnie się już 7-lat.
Maria motyczką .... tak ten aloes zwyczajny podobno jest najlepszy
Marysiu to co opisujesz jest nie do wiary

o tej głupocie ludzi, ta moja sasiadka nie dawno zdejmowała dach eternitowy ze stodoły, wtedy była milutka dla mnie a wystarczyło zglosić gdzie trzeba.Kiedys sołtys zapisywał ile kto ma m2, była taka akcja i że do 2030r. ma zniknąć z polskich dachów, więc znika ale bez utylizacji na polach w lasach i...za moja siatką

..też, a to pieruństwo najbardziej szkodzi gdy jest rodrobnione.Przypomniało mi się jak nam bloki ocieplali w latach 80-tych to cięli płyty pod blokiem, przy placu zabaw, a nasze dzieci bawiły sie w tych pyłach teraz podwyższyli czynsz o 60zł/mies. bo będą ten azbest usuwać....