witaj Marzenko
ja dzisiaj byłam na działce pookrywałam wszystko , nawet młode drzewka owinęłam papierem falistym .
Wracając sypał śnieg jakby czekał aż wszystko zrobię
[b]Witam wszystkich w to grudniowe przedpołudnie[/b] Pogoda jaka jest za oknem-każdy widzi,w miarę przejrzystości(stopnia zabrudzenia) szyb-u mnie dosyć że zimno to chyba jakaś mgła?(albo bardziej brudna szyba)
A u mnie ,,biały wiruje pył'' , jak na razie ledwie widoczny , na noc prognozy bardziej obfite. Może niech napada , osłoni rośliny od mrozu. Ziemia także lekko zamarzłą, ie stopnieje tak szybko.
Miłej niedzieli.
Rewi,Tadziu-a ja jeszcze nie mam pookrywanych roślin...chyba pojadę jutro z rańca...szybka u mnie w pokoju taka dziwna-smugi mokrego noska Tośki i trzy rozmiary małych,bardzo brudnych rączek z dokładnym odciskiem linii papilarnych
Przemek ale 88 dni to nie np188-jest różnica? Wiesz jak z forum zleci szybko? Teraz mikołajki,za chwilę święta,sylwester,noworoczne postanowienia...i ani się obejrzysz jak krokusiki wyjdą spod ziemi i zamachają kolorowym łebkami:)
Marzenko, dzień doberek. Zazdroszczę optymizmu. Marzenka potrzebuję na szybko wybrać dwa drzewa liściaste na moją tylnią długą rabatę. Dla przympomnienia napiszę, że jest tam już sporawy klon jesionolistny Flamingo i klon Royal Red. Te dwa drzewa muszę wybrać na jutro. Mają być duże ok 3-4 metrów. Nie wiem może jakiś kolejny klon, ktróry jesienią wybarwia się pięknie. A z drugiej strony nie chciałabym, żeby to była jakaś olbrzymia odmiana wielkości 30 metrów docelowo. Zrób burzę mózgu i ratuj. Na jutro rano.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna Żabia Łąka
Hej Bogna,wyjdż kochana do ogródka cyknij zdjęcie i wstaw tu do mnie,hasło znasz ciotka:) Zara Ci jakieś drzewka obstalujemy
P.s: a czemu Ty je właściwie tam chcesz wsadzić?coś wyleciało?