Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 8

Post »

Brzózkę mam tylko taką, pendula Youngii .
Obrazek

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Taką też mam. Bo bardzo lubię płaczące, szczepione drzewka. Zwłaszcza tak zwiewne jak brzózki :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Ja się martwiłam, że moje kosze się już niszczą i pewnie je wywalę, ale teraz Dzięki Tobie Wandziu wiem, że wykorzystam je jako osłony na plastikowe pojemniki.
Miło mi spacerowa po Twoim ogrodzie, do siebie na działke nie zaglądam, nie mam ochoty patrzec na zniszczone budową działki. Wiosną jakoś to może inaczej będzie wygladało.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Krysiu, widziałam, że zamknęłaś wątek. Postaraj się jakoś przetrwać ten niedobry czas. Na wiosnę z pewnością spojrzysz na to inaczej. Może prace budowlane się skończą i na działki zawita nowe życie. Miejmy taką nadzieję.
Ja żadnych koszy i koszyków już nie wywalam, tylko wykorzystuję je skrzętnie, tak jak już pisałam. Nawet takie zniszczone też wyglądają ładnie. Zwłaszcza gdy są wypełnione kolorowymi kwiatkami.Dla ciebie, ze względu na obecność nornic, takie doniece są rozwiażaniem idealnym. Niedawno widziałam w necie ogródek złożony pawie całkwocie z donic i doniczek, pięknie poustawianych i dobranych.
Moje dzieci wiedzą, jak ja lubię takie ładne donice i wiklinowe kosze i przy rożnych okazjach mi je kupują.
O, ten kosz na przykład dostałam na imieniny od starszej córki. :D
Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudny ten kosz Wandziu ,jak i masa slicznych dodatków w Twoim romantycznym ogrodzie ;:196
Widze ,ze nie dajesz sie i humorek Ci dopisuje , trzymaj sie :wit i wrzucaj duzo Twoich fotek...bardzo je lubię ;:4
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Dorotko, dobry wieczorek, kochana :wit
Humorek mam jako taki. Nie ma się co martwić. Ja na szczęście mam odskocznię od ogrodu i śpiewam sobie razem z moim M w chórze. Właśnie przygotowujemy się do dużego koncertu, tak że na szczęście nie ma czasu na nudę i smęcenie. Dzisiaj ćwiczyliśmy gardła od 9.00 do 14.00. :D Przesyłam buziole. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Wandziu dziękuje Ci za te fotki, takie radosne jak usmiechniete ;:3
To sa własnie charakterystyczne tak dla Ciebie fotki ;:4
masz wspaniałe pasje ,ja tez mam jeszcze inne bziki które kocham :uszy I o to chodzi ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Wspaniale soczyste letnie zdjęcia, Wandziu :)
Uwielbiam Twoją brzózkę Youngii... pamiętam, że poznając się na FO naszą dyskusję zaczęłyśmy właśnie od brzóz, ich ażurowej romantyczności jaką wnoszą do ogrodów.
Udanego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witaj Wandziu! Jakie cudne fotki ,pełnia lata :heja
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Wandziu że widoki piękne z Twojego ogrodu to wiadomo nie ma innej opcji . Gratuluję Ci wspólnej z mężem pasji śpiewania ,można gdzieś w necie posłuchać Waszego chóru czy raczej to niemożliwe ? To co piszesz o wszelkich koszyczkach jest bliskie mojemu sercu od tego sezonu skrzętnie zbieram nawet najmniejszy wychodząc z założenia że nie wykorzystam dzisiaj to innym razem,pozdrawiam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Kosz z kwiatami bardzo ładny, porozglądam się za takim na giełdzie. Jest kilka stoisk z plecionymi przedmiotami, powinny byc w tym stylu. Byłam dzisiaj w OBI po torf do przysypania dalii w piwnicy i kupiłam karmnik dla sikorek, taki jak wcześniej pokazałaś Wandziu na swoim zdjęciu. U mnie jest dużo cienia, zaobserwowałam, że ptaszki wola przebywać w słoneczku, ale do mnie też zaglądają sikoreczki na słoninkę i słonecznik.
Prezentowane róże w zestawieniu z lawendą robią wrażenie.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zdjęcia brzozy utwierdzają mnie w przekonaniu, że jakąś muszę mieć-prawie natychmiast. Może wiosną :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit Wandziu.
Pospacerowałam, zachwyciłam się i chcę więcej.
Orliki ;:167
Ciekawa jestem jak przezimują cyklameny?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Wandziu...witam serdecznie...wpisuję się, aby nie zgubić Ciebie...wrócę do Twojego ogrodu zrelaksować się.... ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Keetee, to fajnie, że masz jeszcze inne zainteresowania. Najgorzej, jak się ma tylko: dom i praca, dom i praca, dom i praca... Ja bym tak nie umiała. Trzeba sobie zawsze jeszcze coś innego znaleźć poza tym.
Aguniada, tak, ja też pamiętam, jak rozmawiałyśmy o brzozach. Dla mnie nie ma ladniejszych drzew niż brzozy. I bardzo ci ich zazdroszczę. W przyszłym życiu zafunduję sobie ogród z brzozami :heja
Effka, to jeszcze nie lato, to dopiero wiosna. Musi mi wystarczyć zdjęć przynajmniej do kwietnia, a to jeszcze tyyyle czasu...
Monikwiaty. Można naszego chóru posłuchać gdy się wejdzie w google pod: Chór Warszawski. Od razu wyskoczy pierwszy link, tam w tekście można kliknąć na niektóre utwory. Zapraszam. Kiedyś był cały film z zeszłorocznego konkursu, ale już go nie ma. Szkoda, bo wtedy była też wizja, a tak to tylko pozostał dźwięk w tle.
Krysiu, ten mój karmnik, aż wstyd przyznać, do tej pory pełnił tylko funkcję ozdobną. Muszę coś w tym roku wsypać do niego, żeby ptaszki przyleciały :D
Ewamaj, jak masz jeszcze miejsce, to pewnie, pewnie, kup sobie taką płaczącą brzózkę. Akurat brzozy nie są wymagające co do gleby i stanowiska, a moim zdaniem są naprawdę przepiękne.
nena08, witam cię po raz pierwszy i mogę cię nazwać sąsiadką, prawda? Ty chyba nie masz swojego wątku? Szkoda, bo łatwiej by nam było sobie porozmawiać, raz u mnie, raz u ciebie.
Cyklameny dostałam w tym roku w gratisie z innymi roślinami. Nie mam pojęcia, czy one zimują. Bardzo bym chciała, bo takie są delikatne i listki mają ozdobne. Gdyby tak się rozrosły na większą kępkę, to byłby efekt. Bo takie pojedyncze roślinki to niespecjalnie wyglądają.
Barabella, dziękuję, że mnie odwiedziłaś. Co do różanych patyczków, to nie wiem jak ty, ale mnie się nie udaje ich ukorzenić, choć już kilka razy próbowałam. Mogę ci podesłać latem, może będziesz miała więcej szczęścia niż ja. NIektórzy mówią, że to dziecinnie łatwe :wink:
Bogusiu, dlaczego miałabyś mnie zgubić, przecież już byłaś u mnie nie raz??? Choć przyznaję, dość dawno. :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”