Moje początki hodowli storczyków...
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje początki hodowli storczyków...
Dorcia7-Dorotko witaj-
dzięki za pocieszenie,oby tak było jak piszesz oraz za kolejne miłe odiwedziny i słowa.Zapraszam ponownie do siebie.Pozdrawiam.
Fiskomp-Basiu witam Cię
i Tobie dziękuję za odwiedziny i słowa pocieszenia-oby Twoje i Dorotki słowa były prorocze.Pozdrawiam i zapraszam ponownie do siebie.
dzięki za pocieszenie,oby tak było jak piszesz oraz za kolejne miłe odiwedziny i słowa.Zapraszam ponownie do siebie.Pozdrawiam.
Fiskomp-Basiu witam Cię
i Tobie dziękuję za odwiedziny i słowa pocieszenia-oby Twoje i Dorotki słowa były prorocze.Pozdrawiam i zapraszam ponownie do siebie.
- Josephine_83
- 200p
- Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Piękne fotki, jestem fanką tygryska 

Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Będzie dobrze Arku , nawozisz teraz swoje storczyki?
- Arkadius121
Josephine83-Józiu witam Cię tymbardziej mile,że jesteś moim kolejnym nowym Gościem i kolejną fanką tygryska.Dziękuję za odwiedziny,zapraszam ponownie,pozdrawiam.
Fiskomp-Basiu witaj-podlewam niewielką wody z nawozem ale tygrysek stanął w miejscu,mam nadzieję,że teraz wytwarza nowe korzenie???Dziękuję za sympatyczny post odwiedzaj Basiu i doradzaj.Zapraszam Cię ponownie i pozdrawiam.
Fiskomp-Basiu witaj-podlewam niewielką wody z nawozem ale tygrysek stanął w miejscu,mam nadzieję,że teraz wytwarza nowe korzenie???Dziękuję za sympatyczny post odwiedzaj Basiu i doradzaj.Zapraszam Cię ponownie i pozdrawiam.
- Arkadius121
- Josephine_83
- 200p
- Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Piękny! 

Josephine_83 ;)
Witaj:)
Arkadius śliczny storczyk
Arkadius śliczny storczyk

Pozdrawiam Halina
Storczyki >zapraszam<
Storczyki >zapraszam<
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Jest naprawdę piękny to zestawienie pomarańczowego i żółtego - super
- 3velyna
- 500p
- Od: 21 mar 2012, o 20:31
Świetny ten ostatni, a otwierający się pączek kojarzy mi się z.. kobrą? Tak dość groźnie 

Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Arkadius121 ponownie wstawiłeś tego pomarańczyka i ponownie nasuwa mi się pytanie:
aparat trochę przekłamuje kolor, czy on faktycznie jest tak mooocno pomarańczowy?!
kolor świetny, pewnie wyróżnia się w całym domu
aparat trochę przekłamuje kolor, czy on faktycznie jest tak mooocno pomarańczowy?!

kolor świetny, pewnie wyróżnia się w całym domu

- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Piękny ten storczyk
, dlaczego u mnie takich nie ma 

Spotkała mnie ostatnio też taka przykrość - "podarowany" (wzorek jak na Twoim, tylko w odcieniach różu), zrzucił wszystkie pączki, ale rozwinięte kwiatki nie ucierpiały. Myślę, że miała tu wpływ różnica temperatury, chociaż w dniu kiedy przyniesiono mi roślinę, było na zewnątrz stosunkowo ciepło. Nie mniej jednak, to listopad. Nie piszę tej informacji aby Cię pocieszyć (tego zrobić nie umiem), dzielę z Tobą po prostu troski. Może w zamian otrzymamy przedłużenia pędów kwiatowych, czego Tobie i sobie życzę.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Zdjęcia jak zwykle doskonałe ,dzięki Twojemu makro jakbym na nowo i zupełnie inaczej odkryła urok rozwijającego się kwiatu 

- Arkadius121
Josephine83-Józiu
-miło,że Ci się podoba mój nowy nabytek obym tylko nie uśmiercił go podobnie jak dwa poprzednie.Cieszę się z Twojej kolejnej u mnie wizyty-zapraszam Cię do siebie ponownie.Pozdrawiam.
Kwiat153
-Halinko witam Cię szczególnie serdecznie jako mojego kolejnego nowego Gościa.Dziękuję za wizytę i miły post,pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Fiskomp-Basiu witam Cię
-fajnie,że spodobał Ci się mój kolejny storczyk ale trzymaj kciuki ,żebym znowu nie przedobrzył.Dzięki za kolejne odwiedziny,zapraszam ponownie i pozdrawiam.
3velyna-Ewelonko witaj
-muszę Ci przyznać,że masz wyobraźnię,rzeczywiście głowa kobry z rozpłaszczoną szyją w momencie straszenia intruza taki ładny kwiat a w pierwszej fazie kwitnienia taki straszny no nie?Dzięki za ciekawy pościk i kolejną wizytę.Pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Dorcia7-Dorotko witam Cię
-dzięki za uznanie i wzajemnie a za miły pościk i kolejną wizytę również.Zajrzyj znów przy okazji,zapraszam i pozdrawiam.
Furious witaj-zapewniam Cię
,że mój nowy storczyk " jest faktycznie taki pomarańczowy" ale jest pewna ciekawostka,mianowicie gdy pada większośc ilość światła,to niektóre z kwiatów przebarwiają się z lekka i przechodzą w kolor lekko różowy-jak na pionowym zdjęciu na pierwszej jego prezentacji-dolny kwiat po prawej.Cieszę się z Twoich odwiedzin,zagladnij znów ,dziękuję,zapraszam i pozdrawiam.
Gianno witam Cię
-prawdopodobnie masz rację,że to niestety już listopad, ja z kolei myślę,że w moim przypadku błędem również było ustawienie mojego storczyka na półce z kaloryferem bo po przestawieniu go na stół zaczęły dojrzewać uratowane trzy pąki kwiatowe-storczyki chyba również nie lubią zbyt suchego powietrza bo znowu coś się dzieje z moim tygryskiem a stał tam właśnie na pólce.Oby Twoje życzenie przedłużenia pędów kwiatowych naszych storczyków było prorocze.Dziękuje za miły i życzliwy pościk jak i za kolejną wizytę.Pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Amatorko015-Justynko
witaj i nie martw się bo takie i do Was prędzej czy później trafią.Cieszę się,że Ci się podoba i dziękuję za kolejną sympatyczną wizytę.Zajrzyj znów i zapraszam i pozdrawiam.
Monikwiaty-Moniko witam Cię
-cieszy i to bardzo to co piszesz ale do doskonałości trochę im jednak brak,zaskoczyłaś mnie również mile,że aż takie wrażenie zrobiło na Tobie zdjęcie makro.Dzięki za wszystko i za wizytę,na którą ponownie Cię zapraszam
-miło,że Ci się podoba mój nowy nabytek obym tylko nie uśmiercił go podobnie jak dwa poprzednie.Cieszę się z Twojej kolejnej u mnie wizyty-zapraszam Cię do siebie ponownie.Pozdrawiam.
Kwiat153
-Halinko witam Cię szczególnie serdecznie jako mojego kolejnego nowego Gościa.Dziękuję za wizytę i miły post,pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Fiskomp-Basiu witam Cię
-fajnie,że spodobał Ci się mój kolejny storczyk ale trzymaj kciuki ,żebym znowu nie przedobrzył.Dzięki za kolejne odwiedziny,zapraszam ponownie i pozdrawiam.
3velyna-Ewelonko witaj
-muszę Ci przyznać,że masz wyobraźnię,rzeczywiście głowa kobry z rozpłaszczoną szyją w momencie straszenia intruza taki ładny kwiat a w pierwszej fazie kwitnienia taki straszny no nie?Dzięki za ciekawy pościk i kolejną wizytę.Pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Dorcia7-Dorotko witam Cię
-dzięki za uznanie i wzajemnie a za miły pościk i kolejną wizytę również.Zajrzyj znów przy okazji,zapraszam i pozdrawiam.
Furious witaj-zapewniam Cię
,że mój nowy storczyk " jest faktycznie taki pomarańczowy" ale jest pewna ciekawostka,mianowicie gdy pada większośc ilość światła,to niektóre z kwiatów przebarwiają się z lekka i przechodzą w kolor lekko różowy-jak na pionowym zdjęciu na pierwszej jego prezentacji-dolny kwiat po prawej.Cieszę się z Twoich odwiedzin,zagladnij znów ,dziękuję,zapraszam i pozdrawiam.
Gianno witam Cię
-prawdopodobnie masz rację,że to niestety już listopad, ja z kolei myślę,że w moim przypadku błędem również było ustawienie mojego storczyka na półce z kaloryferem bo po przestawieniu go na stół zaczęły dojrzewać uratowane trzy pąki kwiatowe-storczyki chyba również nie lubią zbyt suchego powietrza bo znowu coś się dzieje z moim tygryskiem a stał tam właśnie na pólce.Oby Twoje życzenie przedłużenia pędów kwiatowych naszych storczyków było prorocze.Dziękuje za miły i życzliwy pościk jak i za kolejną wizytę.Pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Amatorko015-Justynko
witaj i nie martw się bo takie i do Was prędzej czy później trafią.Cieszę się,że Ci się podoba i dziękuję za kolejną sympatyczną wizytę.Zajrzyj znów i zapraszam i pozdrawiam.
Monikwiaty-Moniko witam Cię
-cieszy i to bardzo to co piszesz ale do doskonałości trochę im jednak brak,zaskoczyłaś mnie również mile,że aż takie wrażenie zrobiło na Tobie zdjęcie makro.Dzięki za wszystko i za wizytę,na którą ponownie Cię zapraszam