Mniam,mniam:) Sercem gotowane małe co nieco :)

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mniam,mniam:) Sercem gotowane małe co nieco :)

Post »

Sledzik pewnie może był z jogurtem bałkańskim light-jest super gęsty,smaczny,nie kwasny-znasz?polecam ;:108

kuchni nie omijaj tylko sie konfrontuj :;230 opracuj strategię stając w szranki z (nie)widzialnym wrogiem czyt.sprawcą nadmiaru kg-u każdego sprawca może mieć inne oblicze ;:204
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[quote="asma"]Sledzik pewnie może był ....

poprawka:)-być a nie był
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ten śledzik w jogurcie wart wypróbowania :D Ale to może w późniejszym terminie, na razie postaram się trzymać schematu, i tak dzisiaj już musiałam zamiany ryby na filet kurczaczy dokonać, bo nie było dorsza, a ja ciamajda nie spisałam które ryby jeszcze są chude ;:131 ;:223 W każdym razie właśnie obrałam warzywka i już się parują :D
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ja zajrzałam do dietetyka,który prowadził mnie kilka dobrych lat temu z zapytaniem czy panowie mają podobnie dobieraną dietę-z myślą o Wojtku:)
otóż diety są różne ze względu na większe zapotrzebowanie "pci brzydkiej" :wink:
poprzednim razem dietę rozpoczynałam wiosną,a teraz jest jesień,lada moment zima-dopytywałam czy ze względu na wychłodzenie organizmu dieta róż się od tej wiosenno-letniej?
Różnica w jadłospisie głównie wynika z dostępności produktów sezonowych i włączone są np herbatki rozgrzewające-chciałam saszetkę na próbę,ale trzeba kupić całe opak.-20torebek bagatela 74zł-to już mi się odechciało.zapisałam się na bezpłatną wizytę na pon co by wyciągnąć jeszcze ciut inf :wink:
każda kolejna wizyta kosztowała 100 za produkt wspomagający odchudzanie-kilka lat temu więc nie wiem jak teraz,tłumów nie ma więc cena może sie nie zmieniła
Z tej diety zachowałam sobie notatki i zapiski z własnym jadłospisem-mam więc ściągę ,do której mogę zaglądać i korzystać-wagę zapisywałam więc potwierdzam,że chudnie sie powolutku,ale systematycznie ;:108
juda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2008, o 20:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:oops: jeżeli mogę to ja bym była za tym żebyście pisały tu w wątku a nie na pw zawsze się podszkolimy.
Ja nie miałam problemu z wagą ale teraz coś 2 lata temu przy menopauzie troszkę kilogramy mi podskoczyły i walczę aby nie przytyć.
Muszę sie ograniczać i kontrolować szczególnie zimową porą bo wiosną i latem łatwiej bo więcej ruchu
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

juda-latem mamy więcej ruchu,ale i jadłospis lżejszy i często mniej jemy-latem jem dużo mniej,wręcz mało,często za mało .Dla mnie "głodówka"to nie problem:)
Rosnący apetyt jest sygnałem,że nadchodzi jesień,zima-rzucam sie na jedzenie(niestety słodycze nałogowo)-śmieję sie,że na zimę muszę zadbać o tkanke tłuszczową-pocieszam sie,że to dobry/prawidłowy odruch -potwierdzają to znawcy tematu i mój zdrowy rozsądek.
Problem mam właściwie tylko ze słodyczami-muszę podrążyć temat-może sprawdzę sobie poziom chromu...jego niedobór .
Pisząc i czytając co ja piszę ,złapałam sie na tym,że sezonowo mój metabolizm przechodzi "kurację szokową"-a to nie daję jeść,a to się obżeram słodyczami-i jak ma nie wariować?... :oops: :oops: :oops:
to już wiem gdzie "pies pogrzebany"-teraz czas na super plan i pracę nad jego realizacją ;:108
oj ta słaba silna wola...głupota :oops:
juda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2008, o 20:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czyli sprawdza sie powiedzenie ze każdy jest lekarzem dla siebie trzeba siebie zrozumieć i swój organizm..
Każdy ma inny metabolizm..a najgorsze to brak silnej woli bo wiedza swoje tylko gorzej to zrealizować :;230
Zmykam bo ładna pogoda , więc i ruch i walka z kilogramami :;230 :;230
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:138 ;:215 ;:196 :wit
leć,"Adam"leć ;:215
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O, koszt herbatki rzeczywiście kosmiczny :shock: Ciekawe jaki ma skład...
Poza malinową, z rozgrzewających herbatek znam chyba tylko taką z imbirem, ale ją się pije z miodem, więc na dietkę nie bardzo...
Dietetyk to super pomysł i wykorzystanie notatek z poprzedniego odchudzanka też ;:138
Co do super-planów, to podłączam się :wit
Swój muszę oprzeć o ćwiczenia, a ponieważ na razie nie mam możliwości czasowych chodzić kilka razy w tygodniu na zajęcia, bo do Świąt jestem zasypana robotą, to polazłam wczoraj na strych i wygrzebałam, odkurzyłam i postawiłam na baaardzo widocznym miejscu mój stary step ;:112 Miałam jeszcze gdzieś płytki z ćwiczeniami, ale gdzie one są, po 3 przeprowadzkach i remoncie to bladego nie mam... Ale muszę odnaleźć, bo fajne były...
Wczorajszy plan dietkowy prawie wykonany :D Prawie, bo Mąż jak na złość kupił colę (a bardzo rzadko kupujemy tego typu napoje ze względu na Konrada) i normalnie bezmyślnie zdążyłam się napić zanim mi pod czaszką zadzwoniło, że nie mogę ;:14 ;:14 ;:14 Pierwszy grzech w pierwszym dniu więc zaliczony ;:223 ;:223 ;:223
Dzisiaj bez większych zgrzytów jak na razie, chociaż jak karmiłam Konrada krupniczkiem to tak mi zapachniał... ;:224
Pozdrawiam, Dorota
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Najskuteczniejsza dieta jaką zastosowałam jest dieta naszej koleżanki forumowej/niestety już jej nie ma na FO/,ale podstawy diety są.Jeśli ktoś zainteresowany podam na pw adres.Ja nie lubię słodyczy,więc nie jadam,kawy nie piję bo nie lubię ect,ect a
gabaryty moje są ogromniaste/oczywiście gabaryty w szerz/.I skąd to się bierze?
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

już ja sobie obejrzę te herbatki w pon:))
Pani oczywiście mówiła,ale skleroza wymazała z pamięci
Na usprawiedliwienie ceny tłumaczyła,że z saszetki wychodzą 3 herbatki :lol: -taka śmoc;)
Muszę się przygotować do tej wizyty,żeby wyciągnąć jak najwięcej info:)

Notatki jak opanuję skaner to chętnym mogę wysłać na email:)troszkę tego jest

ogólnie bylam na 6wizytach,każda teoretycznie bezpłatna,ale praktycznie za 100zł kupujesz wspomagacze-kosztowała mnie 600zł ;:224
trochę juz o odchudzaniu wiedziałam,ale najsłabszym pkt były dla mnie zawsze potrawy-co i jak sklecić z tych wyszczególnionych ,dopuszczalnych skladników?...zwykle pierwsze 3dni nic nie jadłam bo nie miałam pomysłu ;)dopiero jak głód się dawał we znaki to wyobraźnia ruszała;)

step fajna sprawa,ale nie dla mnie-wolę pilates,calanetix...ćw.w basenie:)seks :;230
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko-jak pytasz na powaznie to spisz tyg jadłospis-co,ile,o której zjadasz ,a spróbuję znaleźć powód,le i kiedy ,co pijesz?
Oczywiście bardzo ważne-jak wygląda Twoja aktywność fiz.w tym czasie również?

zwykle problem tkwi w szczegółach-prostych jak im sie przyjrzeć

jeżeli byłabys na poważnie zainteresowana tematem to proponuje bezpłatną wizytę u dietetyka na Warszawskiej-ogłasza sie w Ratuszu,ale moge podac namiary-byłam
znajoma korzysta od ok roku,może dłużej
Cenowo jest przystępnie bo 1 wizyta 80zł-trwa ok 1-5godz(z wynikami)
każda kolejna 1 x m-cu 30zł

powaznie mysle o tym dietetyku gdybym sama sobie nie radziła z moja słabą,silna wolą :oops:

dowiedziałam się,że mój organizm ocenia się na 63lata ;:145
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asia, coś Ty wymyśliła z tą oceną wieku organizmu? Skąd to wzięłaś?

Grażynko, jeśli możesz to prześlij mi namiar, bardzo proszę :D
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dietetyk oblicza na podst danych
wiek chyba nie metaboliczny tylko jakoś inaczej...poszukam tej karteczki...
a tak zdrowo i młodo wyglądam :;230
namiary też poproszę ;:180
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Asiu nie jestem zainteresowana ,bo mam swój sposób żywienia i jak go stosuję to mam rewelacyjne wyniki,tak jak napisałam w/g forumowej koleżanki.
Moja córka obeszła wszystkich dietetyków w mieście i okolicach,stosowała się do wszystkiego i guzik,oprócz wydanej dużej kasy efektów zero.
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”