Mam od 2011r. ogrodek. Na poczatku byl mocno zachwaszczony

Cd.nastapi....
Wiesz, Izenko, napisalem tak dlatego, bo jak pokazuja fotki, tam mnostwo chwastow , a patrzac na ogrodki sasiadow, mam porownanie jak mniej wiecej powinno wygladac na ogrodkach. Co do kwiatow, i innych nasadzen, to prawda. Dziekuje rowniez za zyczenia sukcesow!!! Czas pokaze, jak to z tym bedzie...tu.ja pisze:Dlaczego "brzydulek"Tyle w nim pięknych kwiatów... Pewnie pracy jeszcze więcej, ale w tym cały urok ogrodnictwa.
WitamComcia pisze:Ta działka ma potencjał a co najważniejsze fajną altankę.
Wstrzymaj się z wycinaniem drzew niedługo będziesz marzył o cienistych zakątkach.
Tuje akurat nie przepadają za kwaśną glebą, ważne by była zasobna w składniki pokarmowe i wilgotna. Dlatego podlewaj jak dotychczas i daj sobie spokój z uzupełnianiem kwaśnego torfu, wykorzystaj go do różaneczników.
Witam rowniez i pozdrawiam cieplo. Z ta poziomka pewnie masz racje, bo ona w roznych czesciach ogrodu sobie hasa i sprawia wrazenie takiej rozlogowej wlasnie, ale na razie to ona czeka na moja motyke.krysad71 pisze:Z mojego doświadczenia wiem, że jeżeli ta poziomka jest rozłogowa tzn. dzika, to lepiej zacznij od tępienia jej, zanim rozsieje się po całej działce. Jak ja z nią walczę, a ona jest taką wszędobylską.
Twoja altanka też wydaje się funkcjonalna.
Życzę wiec miłego uprawiania działeczki i wspaniałego na niej wypoczynku.