Dom
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dom
A przecież wszyscy jesteśmy częścią ziemi - tej ziemi - i nie ma znaczenia skąd pochodzimy !!!
K.
K.
- paputowy dom
- 200p
- Od: 11 cze 2012, o 21:56
Chciałam się pochwalić nastawionym mlekiem na biały ser
żeby tylko z tym chwaleniem nie za wcześnie
3 lity mleka nastawione w garderobie (mam tam bardzo ciepło), dodałam za radą mamy 2 łyżki kwaśnej śmietany coby skwasiło się szybciej. Teraz tylko czekać a jak do jutra się skwasi to na płytę kuchenną i powolutku podgrzewać żeby serwatka się oddzieliła. Już doczekać się nie mogę.
2 grudnia jak Mama przyjedzie robimy żółty ser. Mam nadzieję,że to mleko, które mam "po sąsiedzku" bedzie dobre.
pozdrawiam wszystkich

3 lity mleka nastawione w garderobie (mam tam bardzo ciepło), dodałam za radą mamy 2 łyżki kwaśnej śmietany coby skwasiło się szybciej. Teraz tylko czekać a jak do jutra się skwasi to na płytę kuchenną i powolutku podgrzewać żeby serwatka się oddzieliła. Już doczekać się nie mogę.
2 grudnia jak Mama przyjedzie robimy żółty ser. Mam nadzieję,że to mleko, które mam "po sąsiedzku" bedzie dobre.
pozdrawiam wszystkich
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Justynko - taki biały serek własnej roboty, to pychota nieopisana. A ten żółty ser, to musisz nam tu opisać i obfotografować, bo ja to po prostu umieram z ciekawości!
- misia i klusek
- 1000p
Ha dla takiego łasucha jak Ja to jest super - mniam mniam - życzę powodzenia !!!paputowy dom pisze:Chciałam się pochwalić nastawionym mlekiem na biały serżeby tylko z tym chwaleniem nie za wcześnie
pozdrawiam wszystkich
K.
- paputowy dom
- 200p
- Od: 11 cze 2012, o 21:56
Mój piesek Czarek został zagryziony - jest na kilku zdjęciach na moim wątku
nie będzie mnie jakiś czas
nie będzie mnie jakiś czas
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To bardzo smutne wieści
Justynko trzymaj się dzielnie. 

Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justyno
Przeczytałam, że warzysz ser. Ja do cedzenia serwatki używam gazy. Najpierw układam ją na cedzaku, wylewam zwarzone mleczko (około 1,5l), i to co odcieknie - do miski, jeśli chcę wykorzystać serwatkę, - lub do zlewu, jeśli nie, a potem zawiązuję i wisi sobie godzinkę lub dwie na kranie od zlewu. Mam dość zgrabną, ładną gomółeczkę serka, która zresztą rzadko kiedy przetrwa do wieczora.
Twój wątek przeczytałam dziś "na raz" cały. Masz śliczne miejsce na ziemi. I nazwę adekwatną do domu. Coraz częściej zaczynam sama tęsknić za takim
Bardzo Ci współczuję straty pieska,
był uroczy. Mam tylko nadzieję, że to nie wścieklizna.
Trzymaj się Dzielna Dziewczyno, pozwolę sobie zaglądać do Ciebie

Przeczytałam, że warzysz ser. Ja do cedzenia serwatki używam gazy. Najpierw układam ją na cedzaku, wylewam zwarzone mleczko (około 1,5l), i to co odcieknie - do miski, jeśli chcę wykorzystać serwatkę, - lub do zlewu, jeśli nie, a potem zawiązuję i wisi sobie godzinkę lub dwie na kranie od zlewu. Mam dość zgrabną, ładną gomółeczkę serka, która zresztą rzadko kiedy przetrwa do wieczora.
Twój wątek przeczytałam dziś "na raz" cały. Masz śliczne miejsce na ziemi. I nazwę adekwatną do domu. Coraz częściej zaczynam sama tęsknić za takim

Bardzo Ci współczuję straty pieska,

Trzymaj się Dzielna Dziewczyno, pozwolę sobie zaglądać do Ciebie
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- misia i klusek
- 1000p
Justynka
Jesteśmy z Tobą

Jesteśmy z Tobą

- misia i klusek