Ogródek Gosi cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 8

Post »

Nie mogę znaleźć swojego wczorajszego posta u Ciebie, chyba coś sknociłam ;:223

Fajne takie zdjęcia dokumentujące zmiany. Widać ile pracy się włożyło i jak bardzo rozrastają się roślinki. Bardzo korzystne przeróbki wprowadziłaś.
Ja wczoraj wieczorem utknęłam z lapkiem bo znalazłam zdjęcia z budowy i początków, jak znaleźliśmy działkę. Szok że tyle się zmieniło. Oglądałam jak niemal objawienie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu ja też lubię ciągle coś zmieniać w moim ogrodzie , choć co rok jest mi coraz trudniej .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja uwielbiam wszelkie zmiany i przeobrażenia. Wszak dążymy do ideału. Nigdy w życiu nie chciałbym usiąść na czymś, co już jest gotowe i zapięte na ostatni guzik. Ależ to by była nuda... Tak samo mnie "nosi" Małgosiu jak ciebie. Przynjamniej człowiek czuje, że żyje :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Zgadzam się , nie wyobrażam że ktoś mi zaprojektował ogród i wykonał i miało by tak być na zawsze .Może nawet przez krótki okres by mi się podobał.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Naprawdę z zainteresowaniem ogląda się te metamorfozy ... chyba będę musiała zacząc robić fotki rabatom, tak rok po roku...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Gosiu, wszystkie zmiany na korzyść ;:138 przyznaję Ci rację potrzebny zielony trawniczek, który podkreśli
te wspaniałe rabatki. Jesteś pracowita jak mróweczka. :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Efekty zmian widzimy dopiero na zdjęciach porównawczych... Ty ciągle coś przesadzasz, zmieniasz, udoskonalasz - efekty są naprawdę świetne, nie mogę się doczekać realizacji planów w kolejnym sezonie :) Trawy również są cały czas w moich myślach - zamierzam je wsadzić do skrzyń :)
Miłego!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dzisiaj u mnie cały czas leje. Dobrze, bo wody o tej porze nigdy dość. Przynajmniej roslinki napiją się przed nadejściem mrozów.

Marylko, ja nie zbieram nasion.Wszystko sieje się samo. Jak mi miejsce nie pasuje przesadzam.
Nigdy nie miałam ręki do domowego siania.
Nie wiedziałam, że nachyłki są też jednoroczne.
Podobno ma trochę śniegu popadać, ale czy na pewno?

Małgosiu, no własnie te kupowane prosto od producenta są niższe. Nie mam pojęcia dlaczego. Może specjalna mało urodzajna gleba? U nas sypie się nawozu wszędzie gdzie popadnie. Może im nie można sypać? Ale jak to zrobić kiedy inne rosliny wokół go potrzebują? Nie martw się wysieją się na 100%

Bożenko, uwielbiam zmiany. Nie umiem usiedziec w ogródku bez planowania, kupowania i sadzenia. Martwiłam się zimą, że nie będę miała co robić w tym sezonie, a tu tyle zmian się porobiło i tyle planuję na przyszły rok. Nie wiem, czy zdążę wszystko zrobić.

Jolu, takie fotki są rewelacyjne. Też mam takie, ale niestety nie cyfrowo, tylko już wywołane. Zmiany w porównaniu z rozpoczęciem budowy są ogromne. Miło zobaczyć ile się zrobiło w tak krótkim czasie, prawda?

Geniu, ja też nie chciałabym mieć zaprojektowanego ogrodu przez projektanta. Mój ogród moja wizja. Moja osobowość. U Ciebie faktycznie trudno coś zmieniać, bo każdy centymetr wykorzystany do maksimum.No, ale czasem zima przychodzi z pomocą :roll: :wink: .
Nie życzę oczywiście nikomu takich rozwiązań, ale ja nie martwię się wymarznięciem. Mam powód do nowych zakupów.

Wandziu, jesteśmy bardzo podobne. :D
No, może ja nie mam az tak rozwiniętej chęci posiadania jak największej ilości z danego gatunku. Kilka mi wystarczy. Podziwiam u Ciebie tak jak u Geni zdolnośc pomieszczenia na tak małej powierzchni tylu roślin i to, żeby nie tworzyć kompletnego chaosu. ja tak nie umiem.

Ewo, musisz koniecznie robić takie zdjęcia. To rewelacyjna zabawa. Lubię wracać do dawnych zdjęć i porównywać.

Maju, jesteś kochana. ;:196
Jednak ja nie wkładam tyle pracy ile bym chciała. Nie mam na to czasu.
Ale postępy są :D
Nie mogę się doczekac przyszłego roku, żeby zacząc już tę wymianę trawnika. To teraz jest mój priorytet.

Aguś, Trawki będa pieknie wyglądały w donicach. A może do nich dosadź jeszcze żurawki? Wiem, że nie masz dobrych doświadczeń z nimi, ale może spróbuj.

Dzisiaj pokarzę rabatę, która najmniej się zmieniła pod względem wymiany roslin, ale za to widać jak wszystko rośnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, właśnie taki mam plan - trawy, a w nogach żurawki (może w skrzyniach będą się miały lepiej niż w gruncie?), uzupełniane kaskadowymi mini-petuniami i wilczomleczem Diamond Frost... doradź odmiany żurawek, proszę...
Super są te Twoje ukwiecone i iglakowe rabaty!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, dzięki ;:196
Bardzo miło mi czytac takie słowa od Ciebie.
Odpowiem u Ciebie w sprawie zurawek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosia, fajnie zobaczyć takie porównania - wszystko rośnie jak na drożdżach! Czasem miło by było mieć czarodziejską różdżkę, za dotknięciem której roślinki by rosły w oczach, ale z kolei to elektryzujące oczekiwanie na efekty...bezcenne ;:170 Takie zdjęcia pozwalają to dostrzec jak na dłoni ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Też poczytałam link od Jule-niestety, niektóre zdjęcia wydały mi się jakoś dziwnie znajome :evil: Chociaż werticilioza jest dosyć łatwa do rozpoznania i zwalczania i choruje na nią tylko jedna róża.
Za to z przyjemnością obejrzałam przeobrażenia Twoich rabat :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, ja chyba wole ten powolny stan rosnięcia. Wydaje mi się, że rosliny nawet za szybko rosną., bo niestety sadzę za gęsto i potem muszę przesadzac.
Ale powoli opanowuje sztukę odpowiedniego rozstawu. Na pewno nie do końca mi sie jeszcze to udaje, ale robię postępy.

Ewuś, niestety ja mam kilka z tych choróbsk. Nie wiem, czy to wina narzędzi, czy gleby, czy robactwa, bo wyczytałam, że one tez potrafi nieźle namieszać. Wiosną będe walczyła.
Fotki porównawcze juz się skończyły. teraz już tylko będą zdjęcia wspominkowe
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Wspominkowe tez mogą być :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,u Ewci pytałas o trawę pampasową.Widziałam u nas na agrze,sprzedająca twierdziła,że to jakas nowa odmiana,która radzi sobie bez problemu w naszym klimacie.Była akurat w fazie kwitnienia,od razu zwróciła moja uwagę,piekna sadzonka kosztowała 20 zł,ale to nie było mikroskopijna jak od sławetnego pana,ale duża sadzeń.Jednak nie zaryzykowałam,może w przyszłym roku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”