mgr_ pisze:No to nie pozostaje mi nic innego jak zrobić kilka fotek. Postaram się w najbliższy weekend.
Coś więcej też napisz jak możesz

jak je zimujesz?
Akwelan_2009 pisze:Krzysztof - zapewne będą pięknym dodatkiem do posiadanych już przez Ciebie roślin. Ja czekam na wiadomość, czy wiosną będzie organizowany zbiorowy zakup w Czechach, bo też bardzo chętnie dokupię jeszcze kilka tych fascynujących mnie roślinek. Tym roślinom, które już posiadam odpowiada mój sposób opieki, rosną bez problemów a najważniejsze, rosną powoli i zajmują bardzo mało miejsca.
To czy będzie to życie pokaże. Chętnie się zastanowię nad nimi przecież to RPA

Ostatnio tzn. w tym roku, eksperymentowałem z Adromischusami, ukorzeniałem kundelki z listka w 2011, a teraz obserwuje jak rosną. raczej czy rosną, coś tam się dzieje ale bez szału. Lubie rośliny z tych okolic. To muszę nad mini pomyśleć, mają ciekawe kwiaty. Postępuje zawsze tak z "nowymi" roślinami,że jak mi się coś podoba(rodzaj) to przez rok patrze czy u mnie będzie żyć. Dobra metoda bo nie marnuje stanowiskowych.
A z nowych rośliny, mowych rodzajów to kolekcji robić nie zamierzam, ale jedną dwie doniczki to postawie. Z haworsji już mam "regał" tu za parę lat będę myślę miał się czym chwalić