Aniu zabezpieczenia to wymagają chyba tylko te ogrodowe hortensje, jak je zabezpieczasz ?
U mnie kwitną tylko te ogrodowe na nowych pędach , mam takie chyba 3.
Te tradycyjne już dawno mi nie kwitły , mimo zabezpieczania.
Masz może jakiś dobry patent ?
Aniu hortensje przepiękne i naprawdę pokaźna kolekcja U mnie niestety ogrodówki przemarzają i żeby zakwitły muszę je bardzo dokładnie otulać. Jak z tym jest u Ciebie. Dobrze kwitną???
Aniu, dzień dobry słoneczne
Nie napiszę nic odkrywczego - swoimi hortensjami po prostu mnie powaliłaś... swoją drogą, ciekawam Twoich ogrodowych... zabezpieczasz ja jakoś, czy zimowa śnieżna kołderka wystarcza? Ja swoim nie robię nic, poza małym kopczykiem z liści i kory...
Dobrego dnia!
I znowu sprawiliście mi wielką radość licznymi odwiedzinami Niezmiennie cieszę się, jak Wam się podoba! Jak już pisałam hortensje ogrodowe mam od wiosny. Wiekiego doświadczenia zatem nie mam. Ale u sąsiadów w żaden sposób niezabezpieczane zimują spokojnie i lepiej lub gorzej, ale kwitną. Moje są już zakopczykowane i dostały kołderkę z włókniny. To plus niezawodny u mnie śnieg powinny zapewnić im dobry start w przyszłym sezonie. Ja przynajmniej w to wierzę
A dziś parę widoczków pokazujących mój skromny ogród z perspektywy. Na specjalne życzenie Tamaryszka Oczywiście o różnych porach roku moje rabaty się zmieniają, a i ten sezon to kolejne zmiany...
Ale widoki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie mogę się na patrzeć..
Wspaniałe rabaty..cały ogródek..przepięknych roślin...a Twoja okolica jak wisienka na torcie..i ogólna pełnia szczęścia!!!
Gratuluje tak wypracowanych terenów zieleni..kochana..na prawdę śliczne miejsce...
Podziwiam widoczki ogrodu i pełnię kolorów.
Hortensje super.
Jak dobrze przezimują to w przyszłym roku powinny kwitnąć z podwójną siłą.
Floksy też dadzą swój koncert.
No że nie wspomnę o tych wszystkich różach, to dopiero będzie oglądania......
Aniu,piękne łany łubinow,wracaja do łask te stare wiejskie kwiaty.W ogole chyba wraca na te wiejskie klimaty i dobrze,bo one sa mi najblizsze.W donicach przy oknie to sa kanny?Chyba duze masz stojaki skoro takie gęste kepy sa w donicach?