Moje oczko w głowie cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 3

Post »

Ach ilu gości a ja na wyjazdach ;:71 Witam wszystkich i bardzo , bardzo się cieszę ;:180 ;:180

Jaka jestem szczęśliwa mimo że trochę zmęczona . Przywiozłam sobie dzisiaj 33 worki zrębków ( jeździłam trzy razy) będzie czym ściółkować , a przy okazji nazbierałam boczniaków - jutro będą flaczki i pierożki ;:138 ;:138 ;:138
Elu :wit Ja też zostawiłam przycięte budleje ale nie odbiły a hibiskus odbił dopiero w sierpniu i nie wiem co z niego będzie bo pierwsze przymrozki go zważyły ( pieńki dalej w ziemi a nóż odbiją ) .
Marzenko ;:196 Witaj ;:180
Jaki plus jak one całkiem wymarzły i już nie miały na czym zakwitnąć :;230
Arku :wit Witam ;:180 jak wcześniej pisałam dzisiaj ciężko pracowałam i nie miałam kiedy cyknąć zdjęć . Na pewno się doczekasz tylko trochę poćwiczę i będą ;:108 Może jutro jakiś parapetowiec się pokaże :;230
Moniko ;:196 Witam . Budleje ładnie i szybko rosną po przycięciu na wiosnę - ja przycinam ich bardzo nisko .
Jaki kolor miałaś budlei ???? Na pewno da radę - u mnie nigdy nie przemarzały , to ten rok był tylko taki straszny ;:223
Elu ;:196 Szkoda takiej 15 letniej budlej , spróbuj sobie ukorzenić , one ładnie z patyczków się przyjmują i jeszcze tego samego roku czasami zakwitną .

Zapraszam wszystkich ponownie ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj i Ty pracowita kobieta jesteś, ja zrębków nie mam w tym roku, więc liśćmi się ratuję, a w południe po pracy na działce pojechaliśmy na wycieczkę, ale cudne korzenie wypatrzyłam, ale za duże nie wzięłam ;:185
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Tereniu pracowita z ciebie kobietka tylko się nam za bardzo nie przepracowuj :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko właśnie widziałam te korzenie - cudne ;:108 szkoda że nie da się ich przewieść ;:223
Ja dostałam telefon że są zrębki i pojechaliśmy z M . dwa razy a trzeci już sama bo musiał iść do pracy - szkoda mi było bo ciągnikiem podjechali .
Ula Witaj :wit Ty byś nie pojechała - taka okazja rzadko się zdarza ;:108 Jutro będę odpoczywać .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj szkoda ;:108 , a co do takiej okazji, to ja bym nie odpuściła na pewno, w tamtym roku M z pracy mi przywoził ale miałam radochę, a w tym musze inaczej sobie radzić ;:108
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu wiem że można ukorzenić bo jeszcze dwie miałam ukorzenione ,które też zmarzły ;:223 Jakoś tak mnie to wszystko na wiosnę podłamało ,że nawet nie kupowałam nowej więc nie miałam z czego ukorzeniać ,nic mi się nie chciało robić takiego miałam doła bo wymarzło mi większość roślin ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko Mój mąż sam by nie pojechał ale jak go ładnie poprosiłam i widział że to mi tyle radości sprawia to obiecał że jeszcze w poniedziałek pojedziemy zajrzeć czy coś nie zostało ;:108
Elu ;:196 Jak mi przeżyją moje to Ci na wiosnę albo ukorzenię , albo wyślę patyczków - oczywiście jak będziesz chciała ;:108
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Dzięki myślę że ta zima nie będzie taka okropna jak poprzednia ,zobaczymy wiosną nic nie planujmy ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Teresko ja już nawet nie próbuję sadzić budlei. U mnie nigdy nie przetrwały zimy.
Najgorsze, że teraz mają przyjść mrozy i znowu bez śniegu
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16

Post »

;:224 33 worki??? No ładnie!
łoj, wróciłam bo o boczniakach zapomniałam. Ślinka cieknie na samą myśl
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Oj sałatka z boczniaczków pyszna, flaczki też ale z dodatkiem mięska a pizza ;:oj ....rozmarzyłam się
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ela :wit Jak coś to pamiętaj ;:108
Gosiu ;:196 Nie strasz taką zimą ;:185 chyba się już nie powtórzy poprzedni rok .
U mnie przemarzały inne krzewy a budleje nie a ta ostatnia zima tak narozrabiała ;:108
Moniko Trochę tego było ;:108
Boczniaki super - dzisiaj flaczki i pierożki ( pycha )
Ula :wit Sałatki ani pizzy nigdy z boczniaków nie robiłam ;:185 możesz podrzucić przepis ??? Następnym razem bym wypróbowała .
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

TerDob pisze:Iwonko U Ciebie chyba cieplejszy klimat ;:108 Ja muszę oprócz róż i hortensji okrywać budleje , judaszowce . surmie , hibiskusy . Mam jeszcze powojnik MONTANA i zastanawiam się czy go okrywać bo i tak ostatnio mi nie kwitnie - jak był mały to pięknie kwitł a teraz przemarzł ;:223 Ostatniej zimy sporo krzewów mi przemarzło . Fuksje miałam te zwykłe i też ostatnio nie zdążyłam przed przymrozkami zabrać i zmarzły .
Teresko jak to przemarzły Fuksje - juz teraz ?
Przecież nie było dużych mrozów ? Czasami moje na działce zostawiam ( odmiany domowe) aż liście zetnie mróz bo nie chcę brać z liśćmi. To liście mróz załatwia ale nie gałązki - czyszczę z liści, przycinam cieńsze pędy, związuję aby węższe to wszystko było i na strych do silniejszych mrozów. Przytnij jej pędy i zobaczysz,że w środku żywe .
Jak duży krzew fuksji to skracając pędy robię sadzonki zdrewniałe i zasypuję czymś tam ... zimują w piwnicy i mam gotowy materiał na nowy sezon.
Zrębków zazdroszczę - ja szukam zwykłych wiórków i nie mogę dostać. Te w sklepach ZOO są za drobne.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Tereniu ;:167 jestem :wit iii pozwolę sobie dodać Twoje/moje żółte chryzantemy ;:196

Obrazek

Ślicznie zdobiły mój ogród, mam nadzieję, że bez problemu przeżyją zimę i zadomowią się u mnie na zawsze :D
Tereniu, powiedz, czy należy je okrywać co roku na zimę, czy będą się rozrastać, czy może należy zrobić zaszczepki, żeby nie zaginęły :?:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu :wit Fuksje zmarzły mi w tamtym roku , zachorowałam i poszłam do szpitala a o nich zapomniałam i jak wróciłam było już za późno aby cokolwiek z nimi zrobić . Na razie się z nich wyleczyłam ;:108
Dziękuję Krysiu ;:196
Halinko ;:196 Witaj - masz już nowy wątek - zaglądam i zaglądam a tu nic . Miałam Ci wysłać nasionka - dalej jesteś nimi zainteresowana ???
Cieszę się że Ci kwitną chryzantemy - Ja ich niczym nie okrywam , najwyżej jak już przekwitną to tymi ich badylkami ich przyrzucę ( złamię i położę ) .
Za szybko się nie rozrastają ale też nie powinny zginąć , jak chcesz mieć więcej kępek to zrób szczepki na wiosnę .

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie ;:65 ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”