Dzień dobry
Za oknem nieśmiało wygląda słonko, więc wykorzystam dzień na obchód ogrodu i drobne porządki

Od początku grudnia zapowiadają opady śniegu, ciekawe czy uwinę się z sadzeniem do tego czasu czy będę odśnieżać dołki
Polecam Wam świetną książkę o różach, którą pochłaniam od kilku dni - 650 najpiękniejszych róż, Buchmanna. Pasjonująca lektura! Trochę o historii róż, różanych rodowodach, powstawaniu odmian, ich specyfice i zastosowaniu w ogrodach - bardzo ciekawe informacje okraszone nowinkami i radami hodowców. Poza tym dużo cennych praktycznych porad odnoście sadzenia, pielęgnacji, ochrony i tworzenia kompozycji rabatowych. Następnie opisane 650 najpiękniejszych odmian z pięknymi fotografiami

Wymarzony prezent gwiazdkowy, nie sądzicie?
Majka, jeszcze mi się chyba nie zdarzyło wrócić od Ewy bez jakiejś róży w bagażniku...a że dość często ją odwiedzam..

Ach, raz wróciłam bez, a M mnie przywitał zdziwionym wyrazem twarzy i tekstem: " co, skończyły się..?'

Aktualnie miejsc na nowości brak, ale już planuję wiosenne korekty na jednej rabacie...i może jeszcze kilka rabatówek się zmieści na froncie.
Martuś, czyli jak się nic nie zmieni to widzimy się w przyszłą sobotę
Marysiu, My z M lubimy
MUSE od jakiegoś czasu, to najlepiej grający zespół na żywo jaki znam. Byliśmy 2 lata temu na ich koncercie na Wembley, coś niesamowitego. Koncert w Łodzi też był fantastyczny, grali na 200 % możliwości, a publiczność zachowywała się świetnie
Sama zobacz
Jeśli chodzi o róże, to zostało mi kilkanaście róż od Ewy - czeka na ostatnie dostawy i zamówione niedawno z Anglii, od Harknessa (imieninowy prezent od M

)
Ewcia, ta pełna odmiana to
Queensland i Matchpoint, bardzo efektowne, niziutkie.
Gosiu, zapraszam wiosną do odwiedzin jeśli masz ochotę

Ja też muszę pozbierać liście z różanych rabat, ciągle ich przybywa..Polecam Ci fajną książkę, o której pisałam ostatnio "Poradnik Ogrodnika. 99 kroków do pięknego ogrodu" Chojnowskich. Piszą miedzy innymi o zakładaniu, pielęgnacji i regeneracji trawnika
Madziu, jakie tulipany dosadziłaś? Miło mi, że moja wiosna Cię inspiruje!
Beatko, z profilu powiadasz..? poszukam
Ula, dzięki!
Tadziu, dzięki! ja nie wykopuję tulpanów, za dużo ich jest i zawsze brakuje na to czasu..
Tosiu, dziękuję!
Jeśli mowa o odliczaniu, to...
do 1 marca mamy już tylko 95 dni!