Moja działka 3
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka 3
Lidziu mnie też się marzą żurawki na wiosne, jak widziałaś mam kilka,tylko nie znam odmian.Na wiosne będe pwiększać rabatkiale w cieniu i nie wiem czy moge tam sadzić. Piękne te Twoje 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Igusiu żurawki wszystkie nowe, to prezenty i z wymiany od forumek. W tym roku kupiłam tylko jedną żuraweczkę, w przyszłym roku mam ochotę na dalsze żurawki i tiarelle. Oby tylko wszystkie przeżyły zimę
.
Czyli dobrze zrobiłam, że namoczyłam bulwki przed sadzeniem
.
Irenko moje rosną w półcieniu, tam z tyłu altanki, wiesz gdzie. Jak w przyszłym roku nam się rozrosną, to będziemy się wymieniały

Czyli dobrze zrobiłam, że namoczyłam bulwki przed sadzeniem

Irenko moje rosną w półcieniu, tam z tyłu altanki, wiesz gdzie. Jak w przyszłym roku nam się rozrosną, to będziemy się wymieniały

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tak myślałam, że to tiarella. Mam jedną (prezent) i mam zamiar coś dokupić. Z jednej żurawki krwistej i jednej bordowej w tym roku wzbogaciłam się do chyba ok. 20 .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Hej
A ja już rabatę przygotowałem na żurawki.
Mam zamiar znacznie powiększyć stan posiadania .Teraz jest około 20 . Największy problem mam z żółtymi. Potrzebuję całkowitego cienia. Niszczą je upały. Nawet w chłodzie widać skutki ,,piekiełka''. Moja gleba piaszczysta i w upały trudno wilgoć utrzymać.

A ja już rabatę przygotowałem na żurawki.

oj piękne żuraweczki a Tiarella 'Pink Skyrocket' zapisuję bo śliczna i muszę mieć 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Piękne, piękne żuraweczki.
. Bez nich nie wyobrażam już sobie działeczki. Niestety tiarella Pink Skyrocket' , zmarzła mi poprzedniej zimy.
. Bardzo ładne miała kwitnienie. Czy twoja Lidziu już kwitła. 

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
No to widzę, że szał żurawkowy nastał.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W Moich planach zakupowych na przyszły rok też mam żurawki.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ktoś, kto się zna, zawsze mi mówi, że ziemia musi pierwszy raz zamarznąć, żeby okrywać na przykład róże. A przymrozki to jeszcze nie powód. I ja go słucham.slila1 pisze:ja jeszcze żadnych roślin nie okryłam, zgromadziłam tylko materiał do okrywania. Jest jeszcze za ciepło.
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
Witaj miłośniczko czarnych kotów
, jeżyków, ptaszków i roślinek.
Wpisuję się i w wolnej chwili (trzy wątki!
) pospaceruję po ogrodzie. Wpadam na forum, bo mnie okrutnie do Was ciągnie, a sama nie mam czasu uchylić furtki do moich rabatek. Ale się poprawię.
Dzięki za zaproszenie kocie. 

- Maska
- Kontakt:
No proszę Majeczkę czarny kotek ściągnął na FO 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu Masko wśród moich żurawek są również trzy Twoje, jedna bordowa i dwie krwiste.
Zauważyłam, że Majka buszuje na FO, wiec do niej napisałam.
Tadziu witaj, cieszę się, że zajrzałeś. Moje żurawki maja rabatkę w półcieniu. Słońce zagląda tam tylko rano. Myślę, że będzie im się tam podobało.
Madziu dziękuję. Tiarella ma ciekawe liście i podobno jej różowe kwiaty pięknie pachną, więc chyba warto ją mieć.
Zeniu tiarellę mam pierwszy sezon i jeszcze u mnie nie kwitła. Dobrze, że mnie uprzedziłaś, że może wymarznąć. Okryję ją porządnie.
Marysiu delospermo, a Ty masz jakieś żurawki, czy zdołałaś oprzeć się szałowi żurawkowemu.
Jurku ja też na pewno ich trochę dokupię.
Tak Małgosiu święta racja, też się tego trzymam.
Majeczko witaj i spaceruj do woli, a sama też nie zapomnij uchylić furteczki do swojego ogrodu. Z niecierpliwością na to czekamy.
A teraz kilka jesiennych widoczków.

Zauważyłam, że Majka buszuje na FO, wiec do niej napisałam.
Tadziu witaj, cieszę się, że zajrzałeś. Moje żurawki maja rabatkę w półcieniu. Słońce zagląda tam tylko rano. Myślę, że będzie im się tam podobało.
Madziu dziękuję. Tiarella ma ciekawe liście i podobno jej różowe kwiaty pięknie pachną, więc chyba warto ją mieć.
Zeniu tiarellę mam pierwszy sezon i jeszcze u mnie nie kwitła. Dobrze, że mnie uprzedziłaś, że może wymarznąć. Okryję ją porządnie.
Marysiu delospermo, a Ty masz jakieś żurawki, czy zdołałaś oprzeć się szałowi żurawkowemu.
Jurku ja też na pewno ich trochę dokupię.
Tak Małgosiu święta racja, też się tego trzymam.
Majeczko witaj i spaceruj do woli, a sama też nie zapomnij uchylić furteczki do swojego ogrodu. Z niecierpliwością na to czekamy.
A teraz kilka jesiennych widoczków.

- Maska
- Kontakt:
Lidziu rudbekia dalej walczy (u mnie też) cieszę się, że coś dołożyłam
. Nowe za rok też będziemy dzielić, a dzięki Marysi mar i Zielonej Jagódki też mi niemało przybyło
. Marysia Mot. nie oparła się
Zdjęcia jak zwykle ładne! nawet pogodę miałaś zdecydowanie ładniejszą. U mnie dalej szaro, buro i jeszcze mokro !

Zdjęcia jak zwykle ładne! nawet pogodę miałaś zdecydowanie ładniejszą. U mnie dalej szaro, buro i jeszcze mokro !
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Lideczko ...powiedz - u Ciebie pewnie i dzisiaj świeciło
? U mnie nie dość , że mglisto , to jeszcze mżawka na dodatek doszła
.
Nasionka wysłałam ...wreszcie ...zapewne dojdą na poniedziałek - wtorek - znając naszą Pocztę Polską
. Ale nasionkom się nic nie stanie
.
Byłam u lekarza ...czekałam około dwóch godzin . Ciśnienie dzisiaj miałam 110 / 60 ...z lekka niepokój i raz , na jakiś czas przyśpieszone tony serca . Nie jest źle ...musi być lepiej , bo inne problemy się przyplątały - więc muszę być silna
.
Pozdrawiam Cię serdecznie Lidziu weekendowo
( wszak u nas ciągle weekend trwa - prawda ? )

Nasionka wysłałam ...wreszcie ...zapewne dojdą na poniedziałek - wtorek - znając naszą Pocztę Polską

Byłam u lekarza ...czekałam około dwóch godzin . Ciśnienie dzisiaj miałam 110 / 60 ...z lekka niepokój i raz , na jakiś czas przyśpieszone tony serca . Nie jest źle ...musi być lepiej , bo inne problemy się przyplątały - więc muszę być silna

Pozdrawiam Cię serdecznie Lidziu weekendowo

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Jakże oprzeć się takim pięknym roślinom. W zamierzchłych czasach była tylko różowa i krwista , także niełatwa do zdobycia . Już wtedy byłem fascynatem tych roślin. A przy takich barwach i kształtach można oszaleć. łatwo rozmnażają się i szybko można powiększyć kolekcję.delosperma pisze:No to widzę, że szał żurawkowy nastał.![]()