Moje nowe parapety!

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje nowe parapety!

Post »

Ale ty masz parapet ;:111 a cambria cudna ;:180 taki kolor chyba widzę pierwszy raz ;:oj
Awatar użytkownika
Damiano12318
200p
200p
Od: 26 lip 2011, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wątek szybko się rozwija... hmm... w czasie przerwy świątecznej lub wcześniej wezmę się za tworzenie nowego wątku, abyście mogli zaspokoić swoją ciekawość :;230 oraz takie pytanie gdzie można kupić taki czarny metalowy kwietniczek??? też w biedrze??? :D
Pozdrawiam. Damian
Mój zielony parapet
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p
Od: 18 paź 2012, o 22:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

taki jak ten mój? narożnikowy? :) na serwisie z aukcjami internetowymi :D

kochani! dziś znów zaszalałam :D już lecę robić zdjęcia :D

ale póki co... pokażę moją cambrię w świetle dziennym - lepiej widać kolor
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
dolne płatki układają się w taki jakby... odstający do góry język :P kwiat z bliska rooooobi wrażenie ;p

no i dla mnie zła wiadomość :( myślałam, że mnie storczyk pędem zaszczycił.... a to tylko korzeń :(
Obrazek

okazało się też, że ten jednopędowy storczyk co kupiłam wczoraj w bezdomie tak naprawdę był... dwupędowy...
Obrazek
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p

Post »

Ja obejrzę rano :evil:
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

żałuj ;p idę właśnie robić zdjęcia :D
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Ale prześliczny okaz.. gratuluję szybko rozwijającej się kolekcji... ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

dobra :D teraz dzisiejsze łowy :P
bylimy dziś w dojczlandzie i mąż pozwolił mi na kwiatki za 20 zł... więc szukałam 4 sztuk po ok 5 zł :) no i....
najpierw moim oczom rzuciło się... mikado syngonanthus za 4,99 w ceramicznej osłonce! wyjmuję... patrzę... stoi woda, ale widać, że świeżo zalane ;p więc cap łobuza bo to jedyna sztuka była :D
ObrazekObrazek
obok patrzę... grudnik... dziwny kolor... taki pomarańczowo różowy. spodobał mi się, ale już ostro oskubany w ceramicznej osłonce za 15 zł... w życiu za taki wraczek bym tyle nie dała... więc...
ObrazekObrazek
z żalem przeszłam obok stojaczka z poisencjami... były dość drogie i miałabym mniej kwiatków... już miałam się jednak po nią wrócić, ale znalazłam takiego oto maluszka w brokacie za 4,99 ;)
ObrazekObrazek
a obok niego... ;:202 tak więc bierzemy się za hodowlę fiołków :D 4,99 za sztukę ;p
ObrazekObrazek
saintpaulia crimson
ObrazekObrazek

wychodząc już prawie ze sklepu zobaczyłam w kwiaciarni naprzeciwko jakieś kwiatki skitrane w rogu na podłodze. podchodzę i patrzę... a one po 10 zł... pytam dlaczego? a babeczka do mnie "bo przekwitły". Więc patrzę... mam w drobnych w kieszeni 20 zł... oglądam... stoi 5 sztuk. a ona do mnie, że jak wezmę 2 to mi da nolinę gratis. więc się zgodziłam i wzięłam dwa czerwone przekwitnięte anturium. ale jak zobaczyłam nolinę :shock: z resztą sami zobaczcie ;:224
anturium 1
ObrazekObrazek

anturium (casanova czy Scherzerianum :?: czy to jest to samo :?: ) 2
ObrazekObrazek

no i nolina ;:173
ObrazekObrazek

one są naprawdę duże! a ceny na doniczkach to między 40 a 60 zł. aż dziw, że im się opłaca tak przeceniać...
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

O rany..ty masz więcej szczęścia niż.....eeeeeee ;:224 normalnie przeciętny człowiek.
Bo normalnym ludziom takie rzeczy się nie przytrafiają... :heja
To były łowy...nie do opisania... podzielisz się listkiem fiołkasa...??? :tan
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Wpadłam z rewizytą :wit . Cudowne te Twoje dzisiejsze zakupy. Anturium za dychę ;:63 , jak zakwitnie będzie warte z 5 razy więcej :;230
Kolekcja domowych doniczkowców bardzo zadbana. A cambria... piękna, kolorek bardzo atrakcyjny.
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

Kasiu pewnie, że masz u mnie po listku ;p

oxalis bardzo mi miło, że znów u mnie jesteś ;:138 ano faktycznie udało mi się z tymi kwiatkami :D tym bardziej, że ceny na doniczkach są duuużo wyższe. oby tylko zakwitły ponownie :D muszę się naczytać o nich ;p co, jak i z czym jedzą :D zapraszam do mnie również w przyszłości bo tu prawie co dzień coś nowego :;230

teraz poluję na coś zwisające na ścianę, co mi się szybko rozrośnie ;p
Awatar użytkownika
lbanek
200p
200p
Od: 11 wrz 2012, o 16:40

Post »

labka1 pisze:O rany..ty masz więcej szczęścia niż.....eeeeeee ;:224 normalnie przeciętny człowiek.
Bo normalnym ludziom takie rzeczy się nie przytrafiają... :heja
no właśnie, a lwiatki przecież w niezłym stanie, może ta nolina dziwna - ma miękki kaudeks?,
pewnie z przelania, ale to wytrzymałe roślinki, powinna dojść do siebie u Ciebie ;:63
Pozdrawiam Lucyna
Moje roślinki
Moja kolekcja
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p

Post »

Powiem tylko tyle: szczęściara ;:180
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Arletko ale zaszalałaś ;:oj ;:oj Zakupy rewelacja ;:215 Masz jakiś radar na wykrywanie przecenionych kwiatuszków :;230
Ja wczoraj siedziałam sobie przy kompie i intensywnie gapiąc się na półkę z płytami mojego M. w duchu sobie myślałam: "Jak tu mu trochę przesunę to wejdzie kwiatek, i nawet spory ;:224 to sobie zamówię ;:108 może nie zauważy :;230 "
Jak ci wyszły te mielone smażone z miłości :;230
Jak chcesz coś na ścianę to ci mogę dać cissusa (ten pospolity chyba rombolistny) bo mam w pracy i rośnie jak głupi.
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Piękne zakupy.
Ja sama skrzętnie omijam ostatnio stoiska z kwiatami.
Po wniesieniu na zimowanie roślinek z ogródka , zapchałam się maksymalnie.
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

lbanek powiem Wam szczerze, że nie zauważyłam, żeby coś tej nolinie było. babka powiedziała, że już z rok ponad stoi i nikt jej nie chce. twardy ma brzuszek. może zrobię zdjęcia i sami ocenicie bo ja się totalnie nie znam ;:224 mam tylko jedną malutką nolinkę, którą przestawiam ciągle i kombinuję, bo od dołu listki usychają, a i tak nowe wychodzą :?

katharos oby to szczęście dopisywało mi nadal, bo widziałam prześlicznego phalaenopsisa ;:170 miał taki świetny fioletowy kolor :D i poza tym ani jednego innego odcienia na płatkach ;p a nie miał już żadnego pąka :D

Niunia1981 akurat cissusa rombolistnego mam :/ rośnie raczej wolno, więc trzeba go gdzieś przestawić ;:224
a mielone pyszne :D za wczorajszą cierpliwość mąż zasłużył dziś na naleśniki z serem :D

mrinwestor ja nie mam ogródeczka więc mogę pchać domowe zieloności :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”