W moim ogrodzie - reniazt cz.1
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko dzięki za te miłe słowa. Tak bym już chciała mieć taki gęsty prawdziwy trawnik, bo jak na razie, to on jeszcze trochę lichy.
Ale ten ciągły deszcz teraz to dla niego zbawienie.
Basiu dla mnie on też jest nowością - a moja córcia jaka z niego dumna - bo to oczywiście jej zakup.
Gabrysiu dowiedziałam się, że najlepiej złotokap ukorzenić stosując ukorzeniacz. Spróbuj może ci się uda. Utnij sobie kilka tych zielonych przyrostów - bo one podobno są lepsze od zdrewniałych. Tylko muszą mieć cały czas wilgotno.
kasia176 cieszę się, że ci się tak u mnie podoba, nawet nie przypuszczałam, że ten lilak to może robić takie wrażenie. Ale to chyba dobrze.
Dorotka oj rybek to mam ponad 20 szt. a co roku przybywają jeszcze malutkie. Mój M. mówi że będzie wnet co na wędkę złowić. A córcia w krzyk i ciągle słychać - "tato ty chyba byś sumienia nie miał". Wiesz jak to jest między ojcem i nastolatką.
Ale ten ciągły deszcz teraz to dla niego zbawienie.
Basiu dla mnie on też jest nowością - a moja córcia jaka z niego dumna - bo to oczywiście jej zakup.
Gabrysiu dowiedziałam się, że najlepiej złotokap ukorzenić stosując ukorzeniacz. Spróbuj może ci się uda. Utnij sobie kilka tych zielonych przyrostów - bo one podobno są lepsze od zdrewniałych. Tylko muszą mieć cały czas wilgotno.
kasia176 cieszę się, że ci się tak u mnie podoba, nawet nie przypuszczałam, że ten lilak to może robić takie wrażenie. Ale to chyba dobrze.
Dorotka oj rybek to mam ponad 20 szt. a co roku przybywają jeszcze malutkie. Mój M. mówi że będzie wnet co na wędkę złowić. A córcia w krzyk i ciągle słychać - "tato ty chyba byś sumienia nie miał". Wiesz jak to jest między ojcem i nastolatką.
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak zrobiłam Reniu.reniazt pisze:
.
A wiesz co jeszcze odkryłam ?
Złotokap rośnie pod moim blokiem !
Teraz tam ruszę na zwiady, szkoda że nie mam pieska to bym nie podpadła.

- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Reniu, nie byłam tam jeszcze.reniazt pisze:Gabrysiu - jak tam zwiad w sprawie złotopaku?
Myślę, że za zerwaną gałązkę nikt ci głowy nie urwie. Chociaż wiem, jak co niektórzy z bloków reagują. Ale bardziej ludzie przewrażliwieni są w tych sprawach jak chodzi o dzieci. Pewnie tobie nikt nic nie powie.
życzę ci powodzenia.
Wyczytałam, że złotokap jest kapryśny i trujący, więc teraz zastanawiam się czy warto się o niego starać.

Ale za to kupiłam akację różową

Niestety nie mogę pooglądać zdjęć, bo mi się nie otwierają.

- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabrysiu - czy ja wiem czy złotokap jest kapryśny. Nie stwarza mi żadnych większych problemów jak inne drzewa, czy krzewy w ogrodzie. Owszem czasem go zaatakuje mszyca, ale np. óże czy wiciokrzewy tak samo. Poza tym czy trujący - wiele roslin w naszych ogrodach jest trująca, ale my ich przecież nie zjadamy.
Cieszę sie, że masz tę różową akację - to dopiero radość. U mnie teraz zakwitła - jest śliczna - ale już nie wklejam fotek - bo ich było wcześniej mnóstwo.
Cieszę sie, że masz tę różową akację - to dopiero radość. U mnie teraz zakwitła - jest śliczna - ale już nie wklejam fotek - bo ich było wcześniej mnóstwo.
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Ale cuda u Ciebie Reniu! A piwonie po prostu boskie. Nie wiem tylko, czy to są piwonie drzewiaste, czy zwykłe?
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2