Jak 'szabo'
Doniczkowce KaRo
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Doniczkowce KaRo
Chyba wszyscy rozpoznaja ten kwiatuszek,prawda?
Jak 'szabo'

Jak 'szabo'
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- mrinwestor

- Od: 24 mar 2011, o 19:21
- Tomek-Warszawa

- Od: 11 lut 2008, o 13:45
Bardzo piękny i taka intensywna,zdrowa czerwień
Pachną kwiaty 
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
- krokusik164
- 200p

- Od: 18 paź 2012, o 22:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
umarłam
cuda! o ludzie... masz to wszystko z sadzonek? czy z nasion też coś jest? o matuniu...
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Wydaje się być coraz większy i ładniejszy.
Złudzenie?
Że ładny widać, skali porównawczej wielkości nie mam. W każdym razie wciąż można go pokazywać bo na to zasługuje.
A mój już nie kwitnie....
Złudzenie?
Że ładny widać, skali porównawczej wielkości nie mam. W każdym razie wciąż można go pokazywać bo na to zasługuje.
A mój już nie kwitnie....
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
Tylko siedziec i podziwiać twoje cudne kwiaty i kwitnienia mogę przed monitorkiem;).
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Kontakt:
Jasiu,Kasiu dziękuję
Niestety Tomku
kwiaty hibiskusa nie pachną, ale sam ich wygląd i przepiękna kolorystyka czynią je kwiatami wyjątkowymi.
Coraz więcej osób decyduje się na ich uprawę i pokazuje nam nieprawdopodobnie piękne odmiany
Arleto
niestety,większość roślin pochodzi z sadzonek ale mam tez kilka z nasion jak np bawełna,kloniki,drzewo butelkowe,berezylka i pewnie jeszcze jakieś....
Henryku
El Capitolio ma jeszcze 2 pąki. Jeśli zauważyłeś,że pisałam o przędziorku i ziemiórkach
to właśnie od niego zaczęły się moje kłopoty...chyba Paulina zwróciła mi uwagę na delikatną pajęczynkę u nasady kwiatu.
Woda a potem chemia nadwyrężyły trochę kondycje moich hibiskusów, ale ten akurat idzie w górę bez zastanawiania się. Tylko kwiatek jest nieco mniejszy niż poprzednie dwa .
Mam jednak wrażenie,że ta odmiana ma kwiaty nieco mniejsze niż pozostałe jakie mam.
Może to złudzenie bo to kwiat 'piętrowy' - wyciągnięty stąd wydaje się smuklejszy,mniejszy?
Może dlatego,że roślina w gruncie rzeczy jest młodziutka?Będę go obserwowała.
Mam tez nadzieję ,że od wiosny nasze bliźniaki zrównają się w tempie wzrostu i kwitnienia.
Przynajmniej powinny
Patrycjo
ja też często żałuję,że oglądam kwiaty naszych koleżanek i kolegów tylko na monitorze.
Może kiedyś to się zmieni i będzie okazja byś mnie odwiedziła?
Ty też masz ciekawy zbiór i miło mi,że mogę oglądać Twoje zdjęcia.
Dziś pokażę kolejne kwitnące aktualnie rośliny. Jak to fajnie,że tak jest...
Cudnie jest patrzeć na kolory na parapecie, gdy za oknem ponury szary dzień i nawet nie chce się nosa wyściubić za drzwi.

Niestety Tomku
Coraz więcej osób decyduje się na ich uprawę i pokazuje nam nieprawdopodobnie piękne odmiany
Arleto
Henryku
El Capitolio ma jeszcze 2 pąki. Jeśli zauważyłeś,że pisałam o przędziorku i ziemiórkach
to właśnie od niego zaczęły się moje kłopoty...chyba Paulina zwróciła mi uwagę na delikatną pajęczynkę u nasady kwiatu.
Woda a potem chemia nadwyrężyły trochę kondycje moich hibiskusów, ale ten akurat idzie w górę bez zastanawiania się. Tylko kwiatek jest nieco mniejszy niż poprzednie dwa .
Mam jednak wrażenie,że ta odmiana ma kwiaty nieco mniejsze niż pozostałe jakie mam.
Może to złudzenie bo to kwiat 'piętrowy' - wyciągnięty stąd wydaje się smuklejszy,mniejszy?
Może dlatego,że roślina w gruncie rzeczy jest młodziutka?Będę go obserwowała.
Mam tez nadzieję ,że od wiosny nasze bliźniaki zrównają się w tempie wzrostu i kwitnienia.
Przynajmniej powinny
Patrycjo
Ty też masz ciekawy zbiór i miło mi,że mogę oglądać Twoje zdjęcia.
Dziś pokażę kolejne kwitnące aktualnie rośliny. Jak to fajnie,że tak jest...
Cudnie jest patrzeć na kolory na parapecie, gdy za oknem ponury szary dzień i nawet nie chce się nosa wyściubić za drzwi.
Piękne euphorbia millii. Dziękuję kochana za zaproszenie, jeśli będę się kiedyś wybierała w twoje strony to wcześniej dam znać. Pozdrawiam.
Tą osłonke kiedyś miałam z prawej strony, ale u mnie w pokoju taka spora wilgotność jest,że długo nie wytrzymała.
Tą osłonke kiedyś miałam z prawej strony, ale u mnie w pokoju taka spora wilgotność jest,że długo nie wytrzymała.
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Euphorbia millii w dwu patriotycznych kolorach ładniutkie. Bardzo lubię tą niepozorną roślinkę za obfitość kwiatków i ich wytrzymałość. Tyle, że nie można pozwolić roślinie wyrosnąć bo jest tak ekspansywna, że potrafi zarosnąć każdy parapet...
Może Iwona coś nam wyjaśni, ma ją od lat.

Wszystko to przeczytałem bo śledzę Twój ciekawy wątek na bieżąco. Z tego co wiem to hibiskusy są szczególnie podatne na ataki wszelkiego rodzaju pasożytów. Aż się boję o swoje...El Capitolio ma jeszcze 2 pąki. Jeśli zauważyłeś,że pisałam o przędziorku i ziemiórkach![]()
to właśnie od niego zaczęły się moje kłopoty...
Niewiele mogę o tym napisać bo u mnie roślinka zakwtła dopiero jednym kwiatkiem.Mam jednak wrażenie,że ta odmiana ma kwiaty nieco mniejsze niż pozostałe jakie mam.
Może Iwona coś nam wyjaśni, ma ją od lat.
Mam nadzieję, że masz rację. Trochę obawiam się zimowania bo akurat na hibiskusy mam dość słabą miejscówkę gdzie mają ciemnawo i na przemian zbyt ciepło i zbyt zimno. Przy ilości roślin które hoduję nie jestem w stanie zapewnić wszystkim dobrych warunków. Przez to z kondycją roślin i potem z ich kwiatami może być różnie.Mam też nadzieję ,że od wiosny nasze bliźniaki zrównają się w tempie wzrostu i kwitnienia.![]()
Przynajmniej powinny![]()
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Oczywiście, że El Capitolio ma i liście, i kwiaty mniejsze niż inne hibiskusy. Cała roślina jest mniejsza.
Henryk! Gdyby Twój nie przeżył, to utnę sadzonki. Mam dorosłe drzewko "elkapitoliowe". No, chyba, że ono padnie w zimie.
Henryk! Gdyby Twój nie przeżył, to utnę sadzonki. Mam dorosłe drzewko "elkapitoliowe". No, chyba, że ono padnie w zimie.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- Tomek-Warszawa

Jakie śliczne małe kwiatuszki
małe jest piękne 
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
pączek od stepelki usechł
ale cała roślinka się trzyma od ciebie
może wiosną da rade
ale nie daje mi to spokoju już był taki duży
ale cała roślinka się trzyma od ciebie
może wiosną da rade
ale nie daje mi to spokoju już był taki duży
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Kontakt:
Gosiu a co z podłożem? Było wilgotne i mimo to pąk usechł?
Z pewnością zakwitnie,nie martw się
Pokażę Wam moje nowości,które już się zadomowiły u mnie na dobre i wyglądają ślicznie na parapecie wśród innych sukulentów.

Sedum mexicanum

Aeonium sedifolium
Mam zapowiedź kolejnego kwitnienia

a w przedszkolu w 'maluchach' mam takie kwiatki

Z pewnością zakwitnie,nie martw się
Pokażę Wam moje nowości,które już się zadomowiły u mnie na dobre i wyglądają ślicznie na parapecie wśród innych sukulentów.
Sedum mexicanum
Aeonium sedifolium
Mam zapowiedź kolejnego kwitnienia
a w przedszkolu w 'maluchach' mam takie kwiatki
- Tomek-Warszawa

Bardzo ładne nowości
a szczególnie mi się podoba w przedszkolu "maluchach" te kwiatki z plamkami na liściach.