Moje nowe parapety!

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p
Od: 18 paź 2012, o 22:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje nowe parapety!

Post »

tesia39 chciałam kupić ciemnożółtą brassię :( ale już jej nie było. ahhh :( czemu jej wczoraj nie wzięłam :( chociaż faktycznie ta cambria wynagradza mi wszystko :D jak się dobrze pogrzebie to można znaleźć spokojnie dwu i trzy pędowe storczyki :) widziałam jeszcze dwa piękne okazy... ale niestety... fundusz mi na nie nie pozwolił :(

Filigranowa27 dziękuję za miłe słowa o moich podopiecznych :D a zygusia kiedyś miałam :( ale niestety ja zaczęłam swoją przygodę storczykową właśnie od niego :( i chyba tak jak wielu dopiero zapoznających się z nimi zniszczyłam pierwszą sztukę :( pryskałam ile wlazło, zalewałam co 7 dni nie patrząc czy już przeschło... dopiero jak padł i poszłam z żalem do kwiaciarni po jakieś pocieszenie to dowiedziałam się, że to one mają nieco inne wymagania niż standardowe storczyki... tak więc rozpoczęłam na spokojnie od fenusiów :) no i poszło z górki ;) dłuuuuugo się o nich uczyłam zanim kupiłam drugiego :) nie chciałam im krzywdy zrobić.

MA KTOŚ ZYGOPETALUM DO SPRZEDANIA?!
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja tak po cichutku....u mnie w bezdomce są pomarańczowe i łososiowe grudniczki. :wink:
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

mam pomarańczowego ;p już mi kwitnie :D nie mam łososiowego ale pamiętam, że ktoś mi go gdzieś obiecał :D
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
Damiano12318
200p
200p
Od: 26 lip 2011, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

krokusik164 Kwiatuszki piękne!!! Oraz nie wiedziałem że mamy tak blisko do siebie :D
Pozdrawiam. Damian
Mój zielony parapet
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

te "blisko" to tylko od święta ;)
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Niechcący wywołałam temat gapienia się w cudze okna, ale pocieszyłyście mnie, że nie tylko ja tak robię :D

Parapet storczykowy superaśny ;:oj Cambria prześliczna - pachnie? Nawet jeśli nie, to i tak jest bombowa ;:215
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

zapach nie jest zbyt mocny raczej bardzo słaby ale mi to nie przeszkadza bo nie jest jakiś powalający na kolana ;) za to moja brassia która mam nadzieję, że kiedyś znów zakwitnie... ma cudownie mocny i liliowy zapach :D
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Ale widok parapetu i regału ;:oj Fajnie ;:215 I nowe nabytki cudne ;:172
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

z chęcią bardziej bym obstawiła szafkę, ale niestety na najwyższej kot śpi :/ więc musi mieć przestrzeń do przemieszczania się :P

Nolinka kochana z tego co tu widać to wszyscy mają ten brzydki nałóg ;:14
Awatar użytkownika
Agaciu
500p
500p
Od: 24 paź 2012, o 17:20

Post »

Niestety mój też a podczas obrotów naszafowych ma zdolności to zrzucania kwiatków - tak przez przypadek - że niby to nie on. Później złazi z szafy, ogląda co się stało - robi "pfffff" i idzie dalej spać na szafę :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam - Agnieszka
Moje "chwaściory" doniczkowe :)
Z innej beczki Pogaduchy u Magduchy
Awatar użytkownika
lbanek
200p
200p
Od: 11 wrz 2012, o 16:40

Post »

noo to siostro zaszalałaś z tymi storczykami ;:63 ;:215 , ale piękne sa, i kolor taki rzedko spotykany - a bordo podobno jest modne tej jesieni :heja
Pozdrawiam Lucyna
Moje roślinki
Moja kolekcja
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

Agaciu moja nawet nie schodzi popatrzeć co zrobiła hahaha zerknie z mebli i tyle ;p

lbanek dziękuję, dziękuję :D tamte zdjęcia w sumie nie wyszły za ciekawie :/ dziś zrobię jeszcze raz bo tam nie widać dokładnie koloru :)
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Arletko zaszalałaś ze storczykami. ;:138 Wszystkie ładne, ale dla mnie cambria ma najładniejszy kolor. ;:63 ;:63 ;:63
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

dziękuję Elu :D w ogóle dziękuję Wam wszystkim za uznanie! jest mi bardzo miło ;:167
wczoraj dopuściłam się czynu strasznego ale to przez to, że już nie mam nerwów do dwóch storczyków :( kupiłam pastę i będę sprawdzała, czy faktycznie działa :( nawet podkusiłam się zapytać paru osób co wiem, że z niej korzystały - zdania były podzielone... no sprawdzimy :>

OO LUUDZZZIIIEEEE ŚWIAT ORCHIDEI MA DLA MNIE NAJCUDOWNIEJSZE CUDO NA ŚWIECIE :tan DZIĘKI FILIGRANOWEJ DOSTANĘ CUDOWNY OKAZ :D BO MI PODPOWIEDZIAŁA O CO PYTAĆ ;:180 NIECH CI TO BOZIA W KWITNIENIACH WYNAGRODZI ;:180
IDĘ SMAŻYĆ MIELONE Z RADOŚCI :tan :tan :tan :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arletko wystawa regałowa robi wrażenie... ;:138
Kwiatuchy piękne..całkiem ładna i bogata kolekcja...widziałam Twoje storczykowe chciejstwo..i powiem uczciwie..że jest naprawdę uroczy ;:oj

:wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”