Ogródek Robaczka cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 5

Post »

O, moje ulubione tulipany (te pierzaste i różowe z zielonym). Posadzilam takie (choć chyba inne odmiany...pogubiłam znaczniki i teraz nie wiem :roll: ) i teraz mam nadzieję, że bedą zgodne kolorystycznie, i nie czeka mnie na wiosnę nieprzyjemne zaskoczenie...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia zatyka mnie na widok Twoich tulipanów, wybrałas cudne odmiany ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Co prawda do takich pięknych kwiatuszków trzeba dodać jeszcze 30 parę dni więcej, ale niech już przynajmniej 1 marca będzie!
Pogoda pod psem!
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Matko Jedyna Kasiek !!! Co za wstyd 19 strona , a mnie nie ma :oops: ;:14
Ale już jestem ;:224
Sasanki są niezwykłe z tymi główkami przechylonymi w stronę słońca ;:138 Marzy mi się taki szpalerek ;:108 Jak się patrzy na tę wiosnę to aż ściska w dołku :)
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasiu,genialne te sasankowo tulipanowe zdjęcia. :D Ja nawsadzałam tulipanów i jakoś tego nie widać. Będę się uczyć od mistrzyni, może kiedyś osiągnę podobny efekt.
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Kasiu 99 to nie 100 ,fajnie brzmi. Fotki jak zwykle ;:167
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

i ja zapisuję się do nowego wątku a omineło mnie praktycznie 4 :oops: ależż wstyd :oops: ale mam nadzieję że będę teraz częściej zaglądać na fo no i do Ciebie :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Kasia, nie chciałam już dalej u Moniki ciągnąć tematu orzecha włoskiego :wink: , bo nie ładnie tak robić,
a to jakoś samo tam wyszło. ;:222
Wyczytałam o matach, które zatrzymają migrację korzeni. Czy to są specjalne maty.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, jak u Ciebie miło i wiosennie. Takie odliczanie jest super i wyobraź sobie, ze tak jakoś 100dni do wiosny brzmi lepiej niż ponad 3 miesiące.

Podziwiałam Twoje łany sasanek i podglądałam zakładanie ścieżki. Jednak wtedy nie miałam śmiałości u Ciebie pisać. Teraz czuję się u Ciebie świetnie i choć choruję sobie z synkiem w domku to nie mogę się oprzeć urokowi zdjęć wiosny u Ciebie. Och, kidy u mnie będzie tak pieknie... zadumałam się. Jednak takie porównawcze zdjęcia to balsam dla mnie, bo widzę jak poprzez ciężką pracę można zmienić ogród.

Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Madziu, jest tyle odmian tulipanów...kto by to spamiętał ;:224
Aguś, u mnie było paskudnie, a pogoda odzwierciedla mój dzisiejszy stan ducha ;:174 Tulipany sadziłam w grupach trochę z...lenistwa ;:131 Jak wykopałam jeden dołek to wrzucałam wszystkie cebulki z paczki i z głowy.
Majka, musimy uzbroić się w cierpliwość, ale kolejny sezon w ogrodach zapowiada się cudnie ;:173 Odnośnie maty - to specjalna mata blokująca całkowicie migrację korzeni (Root Seal), natomiast przepuszcza wodę i mikroelementy. Wkopuje się ją na głębokość ok. 30-50 cm. U mnie wkopana jest przed tujami, które oddziela od róż i wokół brzozy. Zamierzam położyć ją też przed świerkami.
April, sasanki wysiewają się bez problemu, a tulipanki wciąż możesz posadzić, teraz są znacznie tańsze w marketach.
Pat, takie niespodzianki z cebulek wcale nie muszą być niekorzystne, u mnie kilka przypadkowych, ale udanych kompozycji wynikło z pomyłek :wink:
Dorotko, dziękuję ;:131
Marysiu, w ubiegłym roku pierwsze krokusy wzeszły u mnie 27 lutego, 3 marca kwitło już całkiem sporo :D
Kasiu, witaj! Grunt, że dotarłaś ;:196 Sasanki sadź albo siej, to nic wielkiego, wkrótce możesz mieć szpalerek ;:108
Beti, no co Ty, ja też się dopiero uczę :oops: Miło mi, że Ci się podoba, ale to naprawdę nic wielkiego. Tulipany posadziłam 2 lata temu gdy w ogrodzie jeszcze nie było nic, więc mam do nich sentyment i dosadzam co roku..a że zwykle biorę różowe i fioletowe to się uzbierały takie rabaty, ot przypadek.
Monia, ja też się cieszę, że już jest 2-cyfrowo :wink: Zwłaszcza, że w tym roku, 1 marca już w ogrodzie były kwiaty, linki wrzuciłam odpisując Marysi :uszy
Eliza, witam i zapraszam częściej! Pozdrawiam serdecznie :wit

Miłego wieczoru!

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Też zrobiłam takie ujęcie mojej budlei ale motyle akurat :zwinęły" skrzydełka ;:145
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wiosna i słońce ;:oj Okropnie mi tego brakuje. Jeszcze jesień to pół biedy, ale słońca mało, tylko w poniedziałek pokazało się na dwie godziny przed zmierzchem. Dobrze, że można zdjęcia oglądać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no pogoda była dziś obrzydliwa....a miało być 9 stopni i piekna, słoneczna pogoda....akurat! :twisted:
zimno, mokro i nieprzyjemnie i to ciśnienie......głowa to myślałam, że mi odleci :roll:
ale humorek mi poprawiła paczka czekająca na mnie w domu, a w niej róża Brown Velvet! ;:oj
a jutro odbieram Blue For You..... :heja

ten motylek na budlei....no mistrzostwo świata! ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A za budleją White Cover?
Jesteś zadowolona? Bo ja bardzo.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

A ja miałam trzy budleje i dwie mi zmarzły w tym roku ;:174 , no cóż one u mnie widać nie mogą rosnąć. Za zimno....szkoda, bo są piękne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”