Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Post »

No dzwonię wczoraj do mojej Pani od projektu i co?
cyt. "Spokojnie, Pani Magdo, mamy czas. Przecież jeszcze jest czas: grudzień, styczeń i nawet luty do myślenia...."

Ommmmmmmmmm...( Jestem %^&*(( kwiatem lotosu na *&^%$$# tafli jeziora) :wink:

Odzyskałam hasło w Gardenpuzzle i sama posiedzę nad koncepcją. Tylko mam malutkie problemy z perspektywą, ale jak tylko ogarnę te 'szczegóły' to wkleję tutaj :D
Oczywiście z profesjonalnego projektu koncepcyjnego nie rezygnuję. W końcu faktycznie jest czas do wiosny :lol:
Tyle odnośnie projektu ;:223

A w ogrodzie nic nowego oprócz tego, że ( nie licząc zeszłorocznego niewypału z okrywowymi ) posadziłam moja pierwsza różę Obrazek

Towne & Country z donicy posadziłam w jedynym zacisznym miejscu, czyli tu, gdzie na zeszłorocznym zdjęciu jest kamień pod iglakiem :wink: Nie mam zdjęć aktualnych z ogrodu z chwilowych przyczyn technicznych :lol:

Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magdo Twój ogród będzie jak z bajki ;:7
tmaksym
50p
50p
Od: 23 lis 2011, o 09:32

Post »

Widać dużo pracy włożono w ten ogród szczególnie jak patrze się na ten piasek który z żyzną glebą nie ma nic wspólnego :) Trzymam kciuki za kolejne sukcesy w projektowaniu i pielęgnacji ogrodu :)
Ogród pod Dębową Górą
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=49050" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Madziu - czytam właśnie, ze projekt się opóźnia :( Z jednej strony faktycznie nie ma pospiechu, ale sama wiem jak to jest gdy sie czeka i czeka....a chciałoby się już, zaraz. Skoro masz gardenpuzzle to rzeczywiście w międzyczasie popracuj sama, na pewno cos fajnego wymyślisz, a potem ew, tylko konfrontacja z projektem "profi".
Ja podobnie jak Ty, lepiej się czuję w aranżowaniu przestrzeni w domu, Almi Decor to też moje ulubione klimaty, dodatki typu shabby chic, nutka prowansji.... ;:333
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Geniu, jesteś kochana. Bardzo dziękuję za Twoja wiarę w moja determinację :D
tmaksym Witam serdecznie w moim wątku :wit
Tak, piasek jest wszędzie i jedyne co z tego pozytywne, to fakt, że nie robią mi się kałuże wokół domu jak pada :lol:

Iwonka, Ty masz dar jakiś? Pani projektantka dzisiaj powiedziała, że do soboty zrobi projekt koncepcyjny :shock:

Odnośnie wnętrz, to AD nie jest moim faworytem, bo tam dużo brązu i beżu, ale lubię co jakiś czas coś tam kupić. Bardzo lubię szukać nietuzinkowych rozwiązań w sklepach typu małe galerie, internet albo "artyści prywatni" ;:108 Też kocham shabby chic i nutkę prowansji a najchętniej mieszam to po trochu ze stylem nowoczesnym ;:333 Dla mnie takie całkiem "lawendowo- białe" klimaty są fajne, ale tylko w katalogach, bo ja jednak nie wyobrażam sobie utrzymania w czystości białych poduszek na zewnątrz itp. Ale elementy łączone bardzo lubię. Teraz zachorowałam na krzesła pikowane w kolorze czarnym lub białym, ale przy 4 kotach plusz czarny raczej nie wchodzi w rachubę a biały to juz w ogóle porażka. Czyli tradycyjnie trzeba iść na kompromis i będą antracytowe :uszy
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo to najważniejsze , determinacja ;:108 .

U Ciebie piasek a u mnie glina , ale przez te lata dawałam kompost, torf i piasek i teraz to już całkiem dobra ziemia .
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Myślę, Geniu, że za parę lat tez uda mi się doprowadzić działkę do stanu używalności ogrodniczej.
A tymczasem plaża :lol:
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Więcej niż ja musisz latem podlewać .
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

variegata pisze:
Iwonka, Ty masz dar jakiś? Pani projektantka dzisiaj powiedziała, że do soboty zrobi projekt koncepcyjny :shock:
No chyba nie na darmo mąż czasem zwraca się do mnie per "wiedźmo" :wink: :;230 Cos w tym jest - moja Babcia wróżyła z kart.
variegata pisze:
Odnośnie wnętrz, to AD nie jest moim faworytem, bo tam dużo brązu i beżu, ale lubię co jakiś czas coś tam kupić. Bardzo lubię szukać nietuzinkowych rozwiązań w sklepach typu małe galerie, internet albo "artyści prywatni" ;:108 Też kocham shabby chic i nutkę prowansji a najchętniej mieszam to po trochu ze stylem nowoczesnym ;:333 Dla mnie takie całkiem "lawendowo- białe" klimaty są fajne, ale tylko w katalogach, bo ja jednak nie wyobrażam sobie utrzymania w czystości białych poduszek na zewnątrz itp. Ale elementy łączone bardzo lubię. Teraz zachorowałam na krzesła pikowane w kolorze czarnym lub białym, ale przy 4 kotach plusz czarny raczej nie wchodzi w rachubę a biały to już w ogóle porażka. Czyli tradycyjnie trzeba iść na kompromis i będą antracytowe :uszy
DOKŁADNIE TAK i jeszcze raz tak!!!! Podpisuję się pod każdym Twoim zdaniem - czasem na "Pakamerze" (nie wiem czy znasz) można wyłuskać fajne prace artystów - ostatnio zamówiłam wypalane gliniane ptaki-dziwaki i obraz na płótnie w żółtej tonacji do szarości antracytowej ściany w pokoju ;:224 Szarości + uzupelniające kolory to ostatnio moje ulubione klimaty.
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

O tak, moje też ;:108
Pakamera moja ulubiona strona. Bo ja jeszcze maniaczką biżuterii jestem :lol:
Ostatnio tutaj cudne poduchy zamówiłam szare z limonką, wg mojego pomysłu. polecam takie zmiany, bo kilka poduszek zmienia naprawdę wiele.
Jak w ogrodzie, wystarczy dobrze połączyć rośliny ze sobą i efekt murowany. U mnie niestety na razie brak wiedzy powoduje, ze mam mnóstwo roślin ale muszę je ze sobą odpowiednio pozestawiać. I już :wink: Bułka z masłem :lol:
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Kontakt:

Post »

A ja ciekawskie jajo jestem gdzie to zakole dolnej Wisły leży bo ja też nad Wisłą mieszkam i przy zakolu ? :?: :?: :?: :?:
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Kontakt:

Post »

Dzięki za informacje , ja pół roku szykowałam się na jedzonko do Gruczna , a tu akurat wesele wypadło .
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Magda, kolejny raz mnie zadziwiasz, ileż Ty masz talentów.... :shock:
Świetni ludzie z pasją ;:215
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Madzia!
Dobrze, że Pani projektantka się zmobilizowała i przyspiesza prace nad projektem. Przecież to co stworzy jeszcze musi dostosować do Twoich życzeń a na wiosnę musi być dograne tip-top żeby startować z pracami jak pogoda pozwoli ;:65
Pytałaś u mnie o budleje. Dotychczas ich nigdy nie okrywałam, ale tej zimy zmarzło mi kilka. Wprawdzie odbiły od korzeni ale słabo. Jedna przezimowała doskonale, a też nie była okryta, więc nie wiem z jakiego powodu. Te małe budlejki, które rosną przy ścieżce, posadziłam wiosną, jeszcze nie zimowały. Zależy mi na nich, więc pewnie jak będą ostre mrozy to je zakopcuje.
Odnośnie wysiewów lobelii - zaczynałam na początku lutego, wtedy trafiłam na Forum i wspólnie z innymi amatorami wysiewów przeżywałam pierwsze kiełkowanie :wink: W przyszłym roku też będę próbować, więc zapraszam do wspólnego kibicowania w wątku jednorocznych :D
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”