Kasiu, koniecznie pokaż fotkę liścia i powierzchni ziemi. Na oknie wschodnim i zachodnim nie jest za dużo słońca dla kamelii, moje (wszystkie) stoją na balkonie od strony południowo-zachodniej, słońce praży aż miło, a one rosną jak szalone. Teraz wszystkie są na etapie wypuszczania nowych listków, ślicznie wyglądają.... Kamelie, kiedy jest ciepło, należy sporo podlewać i zraszać liście - nie wiem jak często podlewasz swoje, więc trudno mi coś powiedzieć; bez zdjęcia tak naprawdę niewiele mogę powiedzieć, bo przyczyn złego samopoczucia rośliny może być mnóstwo
Kamelii na pewno nic nie będzie, to jej pierwsze lato w nowym lokum i zapewne kaprysi jak większość przedstawicielek jej gatunku

Nawet jeśli teraz straci wszystkie liście to nie dramat, najważniejsze żeby korzenie i zdrewniałe części rośliny przeżyły, a nowe listki szybko się pojawią. Choć kamelie potrafią dać się we znaki, są dość wytrzymałe
To listki moich kamelii stojących na poł.-zach. (nad czerwoną linią przyrosty z tego miesiąca) - jak widać, słoneczko raczej im nie szkodzi.
Czekam na zdjęcia i serdecznie pozdrawiam :P