Kiedy w wiejskim ogrodzie nic nie kwitnie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kiedy w wiejskim ogrodzie nic nie kwitnie

Post »

Maryś , ale te trawy nie nadawały się nawet do odmłodzenia . To była kostrzewa sina , a wyglądała niczym miotła - w środku suche powycinane źdźbła , a po bokach sino białe . Była bardzo brzydka ...aż trzy takie kępy , a przy wykopywaniu okazało się , że maja podstawy , niczym szczotki ryżowe :;230 .

Jadzia/Jakuch ...ona rozmnaża róże w ten sposób i przezimowały jej podczas tej ostatniej , pokręconej zimy - pod butlami schowane były .
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Oj, pięknie Ci się wiosenna rabata zapowiada! U mnie jest zaplanowana eksplozja różowości i błękitów, ale co wyjdzie to się okaże...szafirki i krokusy to już wyszły niestety :roll:
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Ja się nie bawię, u mnie już nic nie kwitnie , a drzewa prawie wszystkie łyse. ;:201
Wykorzystałaś pogodę i to się chwali. A na wiosnę będzie pięknie. ;:oj ;:oj
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagódko ja też mam tak rozmnożoną różę na razie jedną a teraz rozmnażam pozostałe.
Pat wsadziłam w siatce plastikowej i mam nadzieję , że nornice w tym roku nie wejdą i rabatka będzie. Szafirki zawsze w jesieni mają szczypiorek. Myślę, że na wiosnę to zasilę jeszcze Twój ogródek roślinkami.
Marysiu dziewczyny liczą za 100 dni - no i kawałek!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryś to chyba wszyscy dzisiaj cebulki sadzili ...ja tez ale bez siatki i nie miałam...może nornice nie zjedzą ...dosadziłam tylko 20cebulek tulipanów... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu ja cały czas w czymś sadzę, jak nie miałam siatki to w duże doniczki wsadzam i do ziemi. W jednym miejscu to widziałam jak buszowały dookoła siatki i nie jestem pewna czy jakaś tam nie wlazła. Na wiosnę się okaże.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Marysiu ja nie zdążę nadrobić - możesz mi na poniedz. rano jakieś streszczenie zrobic ze swojego wątku. Teraz siadam do nauki - a mam obawy, że jak tak sie rozwijacie, to do pn będę miała spore zaległości. Nie ma mnie pt, sb i ndz - szkoła.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Ja tez poproszę o streszczenie, bo u mnie szkoła od poniedziałku do piątku i weekend nie wyrabiam ;:145
Takie ciekawe dyskusje się toczą: ekologiczne, erotyczne, kulinarne, literacko-ogrodnicze, a ja daleko w polu...
Krajobrazy jak marzenie, róże wciąż czarują, cebul nie sadziłam :( Pierniki koniecznie muszę nastawić...
I też jestem element napływowy. Nie wiecie, jak się ucieszyłam, gdy po 4 latach regularnej bytności w bibliotece, pani nie zapytała o nazwisko, tylko wyjęła kartę ;:224
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu, Justynko studentki moje Drogie nie obiecuję streszczenia, ale nie ma to jak FO w przerwie w nauce. Ja sama jak jadę do Krakowa i wracam po kilku godzinach to mam nadrabiania, że do wieczora nie mogę skończyć.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Czytam o akcji sadzenia cebulowych. U mnie w tym temacie całkowita klapa.
Okazuje się, że przez moją rewolucję w ogrodzie nie będę miała żadnych cebulowych na wiosnę ;:174
Przekopane, przesadzone i nie wiadomo co się stało z tulipanami, krokusami, itp. Chyba muszę to przetrzymać i na wiosnę ocenić czy coś gdzieś przetrwało, czy na nowo uzupełniać braki. ;:174
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu , cieszę się że cebulki już w ziemi.Jeżeli masz problem z nornicami, możesz wypróbować sierść psa, kota nawet włosy. W otwory trzeba wkładać tą sierść , nornice wyczuwają wroga i wynoszą się. Janka wyczytała to w jakimś poradniku. Ja zbieram sierść Reksia.nornic nie mam działa mi taki aparat na energie słoneczną .Miałam takie lata że wszystkie cebulowe były zjedzone,nawet młodą jabłonke straciłam.Teraz cebulek nie zabezpieczam i wszystkie rosną. ;:108
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu, ja nawet o streszczenie nie proszę bo pewnie też nie zdążyłabym go w porę przeczytać. Tak pędzi Twój nowy wątek. Muszę jeszcze wrócić do starego. Obejrzałam tylko Twoje cudne fotki. I przesyłam pozdrowienia z ciepłego, osnutą mgłą Wybrzeża.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Marysiu obiecujemy nie robić plagiatu ze streszczenia ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Helenko takie jest ryzyko z cebulowymi że jak się gdzieś kopie to się na nie natrafia i przekopuje u mnie szczególnie narażone są żonkile, bo sadzę bezpośrednio do ziemi, pozostałe są czymś zabezpieczana i zarazem zaznaczone.
Irenko a mam teraz dużo sierści bo Lola zmienia futro na zimowe. Tylko że teraz to nornice zeszły chyba głębiej, ale jak nie znajdę tuneli to od wiosny będę walczyć. Inna sprawa że tej sierści muszę mieć sporo! ale wypróbuje na pewno.
Lusiu w moim drugim wątku jest trochę zdjęć z Krakowa, a ja idę do Ciebie bo widziałam nawy spacer!
Aniu no to się wydało :;230
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Marysiu może w wiejskim ogrodzie nic nie kwitnie, za to wątek kwitnie, że nadążyć nie mogę. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”