Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Post »

:wit Ilonko, przyszłam namówić Ciebie, żebyś zechciała omówić swoje różyczki, te które miałaś w minionym sezonie. ;:oj
Zobaczysz jak zaczniesz, to wena Ci wróci ;:196
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko kochana, ja jeszcze nie mam co specjalnie omawiać :;230, jeśli chodzi oczywiście o róże, ale może w następnym sezonie, kto wie :oops: napisałam, że nie mam weny do pisania, ale to nie wynika z jakiejś chandry tylko jak zwykle z braku czasu, bo ja już tak mam, że na "tyłku" za przeproszeniem nie mogę usiedzieć i wciąż muszę coś robić, a że pomysłów mam co nie miara, więc zawsze się dziwię jak ludzie mogą się nudzić :;230. Póki co naprawdę wolę oglądać te Twoje pięknotki i planować, a raczej kombinować ;:223 , gdzie by tu jeszcze jakieś upchać, no i właśnie wpadł mi do głowy kolejny pomysł, zrobię aranżację tego co wymyśliłam i wstawię :tan.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ciekawe co wymyśliłaś.. ;:65
O niektórych różach możesz już coś powiedzieć, zachęcam, podobnie jak Majka ;:108
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKA....a bardzo proszę pokaż te swoje wymysły....bo ja to teraz tylko skaczę po waszych ogrodach i tak filuję co robicie, jak robicie, czym robicie - krecią robotę robię :;230 :;230 ...muszę się przygotować do wiosny, bo gdzieś wyczytałam, że to już niedługo za 101 dni
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu pokażę jak znów pobawię się w Photoshopie :;230 muszę znaleźć odpowiednie zdjęcia, powycinać, ponakładać a to troszkę czasu zajmie, póki co zima długa, ale żebyście tak długo nie musiały czekać to, wymyśliłam dwie pergole na których mają być oczywiście różyczki i tak na jednej widzę Elfe i The Pilgrim, a na drugiej obowiązkowo Eden Rose i może Martha? Kasiu co myślisz? Poza tym przed tym moim gigantem żarnowcem rabatę różaną w kształcie pół łuku, no i mam przecież do zrobienia oczko, może jakiś mostek?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKA....a EDEN ROSE to pnąca róża :?: :?: też już po głowie tłucze mi się wejście do ogrodu poprzez pergolę obsypaną różami ale boję się, że jak mi przemarzną to będzie łyso :;230
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No super zdjęcie, świetna zabawa ;:138 a potem można to realizować ;:138
Awatar użytkownika
E-wa
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 5 paź 2012, o 14:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ups :roll: ;:223 ;:174 zapomniałam pomierzyć donice na ewentualny domek dla dyń na moim tarasie...musze to nadrobic koniecznie w najbliższym czasie ;:180
Jak tak sobie czytałam tu o sadzeniu róż w listopadzie :shock: to muszę przyznać że jednak tekst pisoenki "bielyje rozy" ma dużo z prawdy ogrodnicznej :"....kto to wymyślił żebyście rosły zimą,białe róże,by was wprowadzić w świat okrutnych zamieci i zimnych wiarów..." ;:224
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, Eden Rose jest zaliczana do róż pnących w opisach wyczytałam, że osiąga od 1,8m do 2,5m, ja " w razie czego" posadziłam na jednej z pergoli (po obu stronach) pośrodku różę a po bokach clematisy, ale przy następnych pergolach zaryzykuje same róże.

Iwonka, zabawa świetna, ale jak na razie jeszcze się za to nie zabrałam, teraz nadrabiam zaległości domowe typu sprzątanie w poszczególnych szafkach, a co za tym idzie również w"papierach", czego nie cierpię, stwierdziłam, że codziennie coś i do świąt będzie wszystko na swoim miejscu, bo potem przy "generalnych" porządkach z reguły na takie rzeczy czasu zawsze zabraknie.

Ewka jeszcze zdążysz to ze spokojem zrobić, do wiosny jednak tego czasu jeszcze sporo, choć niektórzy już odliczają, to nie da się ukryć, że tak naprawdę to do zimy jeszcze miesiąc został :;230
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Witaj Ilonko :wit
Dopiero dzisiaj dotarłam do Twojego wątku. S U P E R urządziłaś swój ogród ;:108
Masz ciekawe pomysły na rabaty ;:138
Lubię oglądać takie ogrody ;:180
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Witaj Ilonko!
W końcu do Ciebie zawitałam i jeszcze raz pogratuluję nagrody za piękny ogródek ;:138 Należało Ci się :) Piękne kompozycje i rabatki. Widać, że Ty taki pracuś jesteś :wink: Ciągle coś zmieniasz, modyfikujesz i o to chodzi :wink: Mnie urzekły rozplenice, bo ja uwielbiam trawy. Ślicznie wyglądają w większej ilości. Czy one zimują bez problemu? Miałam kiedyś rozplenicę Rubrum, ale ślad po niej zaginął po zimie...

Czy wpadniesz w sobotę do "Ptasiego Radia"? Spotykamy się na kawę i pogaduchy z Robaczkiem, Asia i ShiralL... Ja tylko na chwilę wpadnę, ale fajnie byłby się poznać :wink:
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewuniu, bardzo się cieszę, że wpadłaś i że podoba Ci się mój ogród, zajrzałam też na momencik do Ciebie i widzę, że Ty również masz bardzo ciekawie urządzony ogród jak obejrzę wszystko, to się wpiszę.

Bożenko jeszcze raz dzięki, super, że Ci się u mnie podoba, fakt wciąż jeszcze coś zmieniam i boje się, że tak mi już zostanie :;230, ta rozplenica (Black Beauty) póki co zimuje bez problemu, nawet nie była na zimę okryta.
Jeśli chodzi o spotkanko, to powiem szczerze, że do końca nie wiem, pisałam już Kasi w czym rzecz, zaraz wyślę Ci pw, które wysłałam do Robaczka.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ilonko,podziwiam twoja energię,bo ja własnie ostatnio się nudzę,a przy tym nie mam kopa,żeby zabrac się za cokolwiek.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, żebyś Ty wiedziała jak ja czasami muszę się zmuszać, ale jak już zrobię to, co zaplanowałam to jestem mega zadowolona, małymi kroczkami do celu. Tak naprawdę, to mi też ostatnio brakuje tej energii szczególnie jak każą mi wciąż biegać po lekarzach ;:223 właśnie niedawno wróciłam (nie lubię się uskarżać, ale czasami mam dość tych wszystkich badań, nic mi niby nie jest, ale wyniki nie ciekawe, eh historię mogłabym napisać), więc sama sobie daję tego kopa :;230, bo inaczej bym usiadła i nic nie robiła.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ilonko, Marthy nie polecam ;:185 Miałam dwie i obie wykopałam tej jesieni. Marnie rosły, jeszcze marniej kiwtły i chorowały ;:222 Do Edena pasuje jakaś róża w mocniejszym odcieniu... może Maritim?
Pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”