Ogród południa
- MORANGO
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród południa
Też przyszroniło, chodż w szczecinie jakoś taki mikroklimat, ale zapowiada sie coraz zminiej brrrr trza sie szykować do zabezpieczania róż 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zabezpieczasz róże?, ja je tylko obsypuję trochę ziemią i trocinami, bardziej mnie martwią hortensje, bo już bym je okryła, ale jeszcze liści nie pogubiły i azalie 

-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Obyś miała więcej szczęścia z tymi różami przy łukach
W mojej karierze ogrodniczki miałam jeden sezon w którym mogłam cieszyć oczy różanym łukiem
Chciałabym znależć różę terminatorkę,która nic by sobie nie robiła z tych mrożnych zim
Powojnik tangucki zdaje egzamin ale to już nie to
Z oczaru będziesz zadowolona,mój już obsypany pączkami i aż kusi dokupić mu czerwone towarzystwo
A jeszcze do cięcia wracając,planujesz spiralkę?To już wyższa szkoła jazdy 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- labka1
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Witaj
Dotarłam i ja do Ciebie, chyba z wątku Iwonki, jestem zafascynowana, masz przecudny ogród, a co lepsze uwielbiasz roślinki ciepłych krajów, no przynajmniej południa Europy...ja uwielbiam różne "wynalazki", wysiewam nasionka przeróżnych roślinek...jeszcze wszystkiego nie widziałam u Ciebie, ale Cytryny są niesamowite i ta pomarańcza?czy mandarynka? ...ale to musi być satysfakcja posiadać takie wspaniałości , do tego z owocami... czy hodowałaś z nasionka..czy zakupiłaś już takie drzewka???
Gratuluję Ci szczerze i podziwiam
, to wielki sukces doczekać takich owoców...pomidory robią również wrażenie, ja kupiłam w tym roku tzw "maskotkę"..miały być maluszki koktajlowe.. a co wylęgło się to nie powiem, nie będe się wyrażać publicznie..
koszmar i do tego niesmaczne. Może doradzisz mi jakie kupić do hodowli w doniczce i żeby istotnie przypominały maleńkie słodkie pomidorki koktajlowe?
Pozwolisz,że sobie zaznaczę Ciebie w obserwowanych..bo jeszcze z wielką chęcią obejrzę domowe roślinki...
Bardzo mi się tu spodobało..będę zaglądać częściej..

Dotarłam i ja do Ciebie, chyba z wątku Iwonki, jestem zafascynowana, masz przecudny ogród, a co lepsze uwielbiasz roślinki ciepłych krajów, no przynajmniej południa Europy...ja uwielbiam różne "wynalazki", wysiewam nasionka przeróżnych roślinek...jeszcze wszystkiego nie widziałam u Ciebie, ale Cytryny są niesamowite i ta pomarańcza?czy mandarynka? ...ale to musi być satysfakcja posiadać takie wspaniałości , do tego z owocami... czy hodowałaś z nasionka..czy zakupiłaś już takie drzewka???
Gratuluję Ci szczerze i podziwiam

Pozwolisz,że sobie zaznaczę Ciebie w obserwowanych..bo jeszcze z wielką chęcią obejrzę domowe roślinki...

Bardzo mi się tu spodobało..będę zaglądać częściej..

600 cebulek tulipanów
mnie posadzenie tego zajęło by do jesieni 

- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Witaj, pięknie wyżerzbione iglaczki ogród zadbany bardzo mi się podoba i tak piękna mordka mojej ulubionej ras. Jak formujesz sosny?czy przyrosty skracasz piękne wychodzą chmurki 

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
No nie mogę, ale czad
Uwielbiam takie zdjęcia. Psinka słodka 

- MORANGO
- Kontakt:
Iwonka - róże już zabezpieczyłam, ja je obsypyję ziemią, tak by miejsce szczepienia było zakryte, pięnna zadołowałam wraz z koroną bo uprawiam ją w donicy, inaczej wymarza, a pnące to zawsze słomą i kartonami, i pięknie sie zimują
Hortensje natomiast obsypuje solidnie korą
Miriam- co do formowania, to uwielbiam sie tym zajmować, w tym roku kolejne rośliny poszły pod norzyce, a spiralkę już robię z bukszpanu, na razie w donicy, zobaczymy co mi wyjdzie
labka1-bardzo się cieszę, że do mnie dotarłaś, cytruski są zakupione, uprawiana z nasion wchodzą w okres owocowania dopiero po ok. 20 latach, można je natomiast łtwo ukorzenić, takie sadzonki rozmnażane wegetatywnie wchodzą w okres owocowania juz po 2-3 latach
a co do pomidorków mam dużo odmian koktajlowych możemy sie wymieić, a z tych dostępnych w sklepach 'maskotka; są bardzo smaczne
Misia- fajnie,że gustujesz w tej samer rasie psiaków, to niesamowita rasa i moja najlepsza przyjaciółka, chodzi po alejkach, rzadko kiedy wdepnie w jakąś roślinkę taka jest porządna, a co do sosen prowadzone są od 25 lat, i są dziełem mojego taty, każdy znas ma pod opieką swoje bonsai
skracam przyrosty tak ok 60% w ten sposób powstają piękne chmurki tak jak to pięknie ujełaś 
-- 19 lis 2012, o 17:49 --
)) 

Miriam- co do formowania, to uwielbiam sie tym zajmować, w tym roku kolejne rośliny poszły pod norzyce, a spiralkę już robię z bukszpanu, na razie w donicy, zobaczymy co mi wyjdzie

labka1-bardzo się cieszę, że do mnie dotarłaś, cytruski są zakupione, uprawiana z nasion wchodzą w okres owocowania dopiero po ok. 20 latach, można je natomiast łtwo ukorzenić, takie sadzonki rozmnażane wegetatywnie wchodzą w okres owocowania juz po 2-3 latach

Misia- fajnie,że gustujesz w tej samer rasie psiaków, to niesamowita rasa i moja najlepsza przyjaciółka, chodzi po alejkach, rzadko kiedy wdepnie w jakąś roślinkę taka jest porządna, a co do sosen prowadzone są od 25 lat, i są dziełem mojego taty, każdy znas ma pod opieką swoje bonsai

-- 19 lis 2012, o 17:49 --
To moja 'Maja' też czasami pomaga w ogrodziediament pisze:No nie mogę, ale czadUwielbiam takie zdjęcia. Psinka słodka

- MORANGO
- Kontakt:
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
A niepodobna.MORANGO pisze:Maja w ogrodzie

- MORANGO
- Kontakt:
Comcia pisze:A niepodobna.MORANGO pisze:Maja w ogrodzie![]()

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witaj piękne miałaś tulipanki miło teraz powspominać ciepłe i kolorowe dni 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Niesamowity, cudny, kochany i tak bym mogła jeszcze, kochane nasze zwierzaki