Wstążeczka
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wstążeczka
ewo to prawda Alchymist przemarzać lubi ale w jednym roku odbija ze dwojoną siła, mój był ścięty do kopczyka a ok.2m przepięknie dał się rozłożyć na siatce, dla mnie to problem bo kwitnie tylko raz szkoda ale daje popis to mu wybaczam.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
EWAMAJ66 - Dziękuję
Przemarzać może jak pokazała ta zima do samej ziemi ,ale ona jest już u mnie kilka sezonów ,nigdy nie miała specjalnego zabezpieczenia a tak drastycznie zmarzła pierwszy raz. Skoro tak bujnie i pięknie odbiła na razie zostaje 
TARA - dla mnie problemem jest to samo ,ale skoro już mam takie raz kwitnące to niech sobie rosną oby zdrowo ale dlatego za tak ważne uważam to aby z tych co planuję zakupić wszystkie były powtarzające i długo kwitnące . W tak małym ogrodzie wystarczy ta ilość kwitnących raz jaka jest:)
Zobaczcie tego fiołka rogatego ,jest śliczny ,pasuje do wszystkiego i kwitł cały sezon . Nie wiem jak z jego zimowaniem ale gdyby zechciał znosić zimę dobrze byłby fajnym towarzystwem dla wielu roślin ze względu na jego stałe kwitnienie

Miłego dnia:)

TARA - dla mnie problemem jest to samo ,ale skoro już mam takie raz kwitnące to niech sobie rosną oby zdrowo ale dlatego za tak ważne uważam to aby z tych co planuję zakupić wszystkie były powtarzające i długo kwitnące . W tak małym ogrodzie wystarczy ta ilość kwitnących raz jaka jest:)
Zobaczcie tego fiołka rogatego ,jest śliczny ,pasuje do wszystkiego i kwitł cały sezon . Nie wiem jak z jego zimowaniem ale gdyby zechciał znosić zimę dobrze byłby fajnym towarzystwem dla wielu roślin ze względu na jego stałe kwitnienie

Miłego dnia:)
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Jaki on jest uroczy, ja w pierwszej chwili myślałam, że to jakaś odmiana bratków.
Muszę go poszukać, a Ty gdzie go kupiłaś.

ps. Właśnie spojrzałam w google, to jest taka odmiana bratków, a nie bylina.
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
-
- 1000p
MAJU - w centrum ogrodniczym na etykiecie miał opis fiołek rogaty właśnie
LEOSIU - dziękuję:)
LEOSIU - dziękuję:)
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Fiołek rogaty nie jest byliną. Jednak doskonale się wysiewa. Ja po dwóch latach miałam je w każdym zakątku ogródka.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Śliczny ten fiołeczek
Constancjo, jak byś się go chciała pozbyć z jakiegoś zakątka, to ja chętnie przygarnę 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przydałby mi się taki fiołek
Wielką zaletą jest kwitnienie przez cały sezon, w sam raz pasowałby do róż.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Moje fiołki rogate kwitną cały sezon ale większość w kolorze ciemno lilowym z żółtym .Rozłażą sie po całym ogródku i tylko częste usuwanie jakoś pozwala mi nad nimi zapanować . Twoje fiołki mają piękny kolor
-
- 1000p
CONSTANCJA - mam nadzieję że u mnie przetrwa i też będzie w każdym zakątku 
KASIU - mnie zauroczył bardzo:)
EWAMAJ66 - Oby wysiewał się tak jak u Constancji
JADZIU - Oby ten egzemplarz okazał się taki ekspansywny . Przez sezon nie zauważyłam by gdzież się wysiał,podzieliłam go w połowie sezonu na 3 kępki i wszystkie kwitną do dzisiaj ale nadal są zwartymi kępkami
Dzisiaj patrzyłam na różę Monice na zdjęciu i zdziwiło mnie że takie maleństwo wyrosło na koniec sezonu na taki duży krzaczek, kwitnący piętrowo. Zapomniałam że taka była malutka ,oby w przyszłym sezonie też tak poszalała

KASIU - mnie zauroczył bardzo:)
EWAMAJ66 - Oby wysiewał się tak jak u Constancji
JADZIU - Oby ten egzemplarz okazał się taki ekspansywny . Przez sezon nie zauważyłam by gdzież się wysiał,podzieliłam go w połowie sezonu na 3 kępki i wszystkie kwitną do dzisiaj ale nadal są zwartymi kępkami

Dzisiaj patrzyłam na różę Monice na zdjęciu i zdziwiło mnie że takie maleństwo wyrosło na koniec sezonu na taki duży krzaczek, kwitnący piętrowo. Zapomniałam że taka była malutka ,oby w przyszłym sezonie też tak poszalała

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Monika w ładnych kolorach i z daleka podobna kolorystycznie do Alinki .Bratki sa łatwe do usunięcia ,ale również dodają uroku rabatkom ,wiec nie ma sie co martwić ich nadmiarem Monisiu
-
- 1000p
GRAŻYNKO - tez mam taką nadzieję ,ona bardzo chce żyć
przemarzła zimą a na koniec tego sezonu była olbrzymem
JADZIU - Ale ja bym chciała aby tych akurat zrobił się u mnie nadmiar
W tym roku zwiedzałam ogrody Hortulus . Ogromnie spodobała mi się oprawa róż. Nawet gdyby róże słabo kwitły oprawa jak dla mnie jest zachwycająca i forma i barwą tej soczystej zieleni.

miłego dnia:)

JADZIU - Ale ja bym chciała aby tych akurat zrobił się u mnie nadmiar

W tym roku zwiedzałam ogrody Hortulus . Ogromnie spodobała mi się oprawa róż. Nawet gdyby róże słabo kwitły oprawa jak dla mnie jest zachwycająca i forma i barwą tej soczystej zieleni.

miłego dnia:)
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ale tam ładnie
pomyśl o strzyżeniu tego wszystkiego
już mi się odechciało tak mieć 

pomyśl o strzyżeniu tego wszystkiego

-
- 1000p
Majeczko ja nie mam talentów fryzjerskich a i pewnie cierpliwości ale podziwiać mogę i lubię