Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach - kolejna odsłona(2012)

Post »

Inspekcja zakończona, ocena doskonała! :D Twoje gladiole przecudnej urody, ale jak pomyślę o wyjmowaniu ich na zimę i o przechowywaniu, to... wolę oglądać je u Ciebie. ;:196 Piękne fotki z lasu, no i zbiory z niego imponujące. U nas grzybów jak na lekarstwo - z trudem na święta uzbierałam.
Wracaj szczęśliwie. ;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko - ja właśnie odrabiam letnie zaległości. Wczoraj skończyłam wątek Zbyszka. A dzisiaj zacznę sobie czytać Twój, jak tylko wnusie położę spać ;:138
Grażynko - chyba jeszcze nigdy tak "szybko" nie dojechałam do Warszawy. Na forum czas pędzi jak strzała :wink:
Remiku - my też chcemy zrobić taką najprostszą najlepiej z beczki - tylko beczki niet :;230
Olu - oj rozśmieszyłaś mnie do łez. Ja antytalencie techniczne jestem absolutne! Wi-Fi - to taki internet, który w moim modemie świeci na niebiesko i jest dużo szybszy od tego, który mam a działce i który świeci na zielono. Teraz już wiesz :;230
Maju - a dużo ogródków już zlustrowałaś?
Z gladiolami nie ma żadnego problemu. Ja bardzo lubię je wykopywać...To taka sama radocha jak sadzenie i czekanie na kwiatki

Chyba nie wstawiałam tych fotek na bieżąco...

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-piękne Twoje ostatnie grzybki!I ile masz planów....
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo - no właśnie - te plany.... Przed chwilą sobie właśnie myślałam, że jest ich za dużo. Chyba nie ogarnę tego wszystkiego co sobie wymyśliłam ;:185 To tak się dzieje, jak człowiek nie ma nic realnego do roboty...
Czytając Twój post miałam takie wrażenie, że Ty masz podgląd do moich myśli :shock:

Ciąg dalszy zdjęć z serii - mieczykowe wykopki...Nie wstawiłam od razu, bo wnuczki miały do mnie interes nie cierpiący zwłoki :;230

Obrazek

Obrazek

A to moje piękne białe tygrysówki, cebulki nieopatrznie zostawiłam na działce i pożarły je prawdopodobnie myszy ;:145
Nie mogę ich odżałować...

Obrazek

Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marysiu gdzie przechowasz cebule gladiole tyle ich masz ,że w lodówce chyba się nie zmieszczą.Ja też dzisiaj przy wnusiach cały dzień od 9 rano do 20.Rano do 16 był Prezydent a od 17 do 20 Tom.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taka dola babci - Grażynko! Tylko ja mam rzadziej okazję z moimi pobyć. Oglądałyśmy dzisiaj zdjęcia z lata i dziewczynki pytały czy w przyszłym roku też pożyczymy traktor :;230
A cebulki zmieszczą się w lodówce bez problemu. I jeszcze na żarcie dla kotów miejsca wystarczy...
Dodam tylko, że właśnie przed chwilą poszło kolejne zamówienie do Anitkiii ;:138 :heja :tan Będą nowe mieczyki!
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie,że traktor zawsze gotowy do drogi za miedzę.Szalona Kobieto dużo zamówilaś?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie! Z racji finansów i braku miejsca złożyłam bardzo wyważone zamówienie 1x Mix (10 dużych cebulek różnych odmiam) to jest zawsze niespodzianka - bardzo emocjonujące jest oczekiwanie - co wylosowałam :lol:
Miałam zamówić tylko mix ale jak zobaczyłam ofertę Anitki to ...po prostu nie mogłam się powstrzymać i .....
- 1x Deneb Exotic
-2x Bimbasa
-2x Viva Italia
i jeszcze 2x mieczyk o poetycznej nazwie P-168 :wink:
Plus dwa mixy dla mojej przyjaciółki z Osowy a właściwie to dla jej męża - bo to on jest ogrodowy...
A Ty Grażynko dzisiaj w pracy?
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Marysiu, no właśnie z beczką u mnie też jest problem. Co prawda mam 2 metalowe, ale używane są na deszczówkę, w ostateczności może gdzieś uda zdobyć się plastikową to zamienię z jedna metalową. Chociaż tak naprawdę to do wędzarni marzy mi się drewniana (nie wspomnę o takiej, w której leżakowało wino) , ale to raczej nie do zdobycia, owszem można kupić ale koszty są zbyt wysokie. Gdybyś gdzieś w naszym rejonie natrafiła jednak na metalowe czy tez drewniane to proszę daj znać, gdy mi coś wpadnie w oko to także poinformuję :)
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu tak byłam dzisiaj w pracy ale robiłam sobie przerwy na internet.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marysiu! witam w słoneczne, ciepłe południe...Wcale nie przesadzam z tą aranżacją...zależy co kto lubi .. naturalistyczne klimaty , z odrobiną naszej ingerencji....czy wszystko pod linijeczkę, stwarzając sztuczne stanowisko dla roślinek i w ten sposób terroryzując je...Ja lubię taki trochę artystyczny nieład ....aczkolwiek dający odczucia piękna ...ach jakiego dostałam.... poetyckiego natchnienia....Mi się u Ciebie bardzo podoba, a wiadomo, że ciągle chcemy doskonalić...zmieniać ....Chcesz czy nie ...będę do Ciebie z wielką ochotą wracała ;:180 ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Remiku - to ja będę po prostu poszukiwać beczek parzystych :;230 A tak na poważnie - to na pewno dam Ci znać jakbym coś znalazła.
Grażynko - ja też zaglądałam kilka razy, jak mi się udało dopaść do kompa :wit
Bogusiu - ja też nie przepadam za takimi ogrodami...za bardzo wygłaskanymi. Mam na myśli zarówno projekt ogrodu jak i jego wygląd. Odrobina artystycznego nieładu..rośliny, które same się sieją i wyrastają tam gdzie im się podoba..i takie tam klimaty.
Pewnie, że ciągle coś zmieniamy i doskonalimy w nieskończoność..i to jest piękne. Ja na początku miałam koncepcję takiego wiejskiego ogródka z malwami i słonecznikami itp. Ale tyle jest pięknych roślin, tyle by się chciało mieć, że ta koncepcja zupełnie mi się rozjechała.
No i nie mam drewnianego płotu ze sztachetkami -a to w wiejskim ogrodzie - podstawa ;:118

Obrazek

Wrzesień barwi świat wrzosami
Na polanach pod lasami
Widać pięknych wrzosów morze, w fioletowym są kolorze....

Obrazek

Do połowy listopada
Większość liści z drzew opada
Gołe drzewa myślą sobie - o śniegowej już ozdobie

Taki ładny wierszyk powiedziały babci Zosi i Tosia
A ja dedykuję wszystkim odwiedzającym ten wątek......

;:109 ;:cm ;:11 ;:187 ;:114 ;:48 ;:48 ;:50 ikonki powstawiały dziewczynki. Tak sobie właśnie wychowujemy następne pokolenie forumków :wink:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Wierszyk cudny, a fotki do niego rewelacyjne.
Czytam, że znów pognało Cię do stolicy...Są chwile, że doceniamy postęp techniki. Miałaś ciekawą i ekspresową podróż.
Z wielką przyjemnością oglądałam Twoją kolekcję mieczyków, ale szczerze mówiąc nie wyobrażałam sobie takiej ilości cebul ;:oj Pół taczki i kolejne zamówione...W ilościach hurtowych ja tylko cebule wiosenne sadzę :roll:
Plany na przyszły rok ambitne i trzymam kciuki by się udało je zrealizować. Pamiętaj, że masz jeszcze zaległą wizytę w Elblągu ;:196
Awatar użytkownika
rotos
1000p
1000p
Od: 7 mar 2009, o 23:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam

Przepiękny ogród, a otoczenie nie mogłoby być ładniejsze :).

Przebiegłem przez cały wątek, zatrzymując się na dłużej przy gladiolach, których też jestem miłośnikiem.
Gratuluję pięknych, zdrowych kwiatów. Musisz mieć do nich rękę :wink:.

Pozdrawiam
Adam
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

:wit Marysiu!...mamy podobne wyobrażenia o ogrodzie swoich marzeń ...preferujemy podobne ogrodowe klimaty...Moje działania aranżacyjne w ogrodzie tak naprawdę rozpoczęły się od września tego roku...do tej pory to była jedynie troska o estetyczny wygląd ...a wszystko co powstawało ...powstawało spontanicznie i nadal tego bedę się trzymała. Piszesz,że marzyłaś o ogrodzie z malwami i slonecznikami ...ja w przyszłym roku też taki zakątek chcę stworzyć....wczoraj przesadziłam właśnie sadzonki malw...a do tej pory rosły tam żółte wysokie kwiaty ala słoneczniczki...zobaczymy jaki efekt będzie latem.... ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”