Wysiałeś coś z tego?
moje "cierniaki"
Re: moje "cierniaki"
tak, wysiałem ale nic nie wykiełkowało. Myslę że było już za późno, zimno i mało słońca
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Światło nie ma nic do kiełkowania. Liczy się wilgotność, temperatura i jakość nasion.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- LUKASxd
- 500p
- Od: 30 wrz 2012, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szkodaa-cactus pisze:tak, wysiałem ale nic nie wykiełkowało.

Następnym razem na pewno się uda

Pozdrawiam

- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Moje epies też teraz dokańczają kwitnienia. I niektóre nawet nowe pędy zaczynają wytwarzać - to te z Nowej Zelandii gdzie właśnie nadchodzi lato.
Nie daję im jednak wielkich szans bo przecież teraz dni krótkie, zimne i ciemne...
A Twoje ładne, fotki też.

Nie daję im jednak wielkich szans bo przecież teraz dni krótkie, zimne i ciemne...

na wiosnę znowu spróbuje, może kupie nasionaLUKASxd pisze:Szkodaa-cactus pisze:tak, wysiałem ale nic nie wykiełkowało.![]()
Następnym razem na pewno się uda![]()
Pozdrawiam
Panie Henryku czy mój epi to może być Epikaktus x ackermanii znalazłem w pana wątku, podobnie wygląda.Nie wiedziałem że epi są z Nowej Zelandii.hen_s pisze:Moje epies też teraz dokańczają kwitnienia. I niektóre nawet nowe pędy zaczynają wytwarzać - to te z Nowej Zelandii gdzie właśnie nadchodzi lato.![]()
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Tak, to jest mieszaniec x ackermanii. Myślałem, że wiesz o tym.

Być może wyraziłem się mało precyzyjnie. Część moich epikaktusów pochodzi z Nowej Zelandii ? mam tam przyjaciela od którego je otrzymałem.Nie wiedziałem że epi są z Nowej Zelandii.