Fajny kaktus
A mnie skrętnik zwisający nie zachwycił .Bo mam,na fotkach lepiej wygląda. Nolinko mój ''popuszcza'' kwiatuszki,czasem.Mam 2 -jeden drągal wysoki co za choinkę może robić.A drugi niższy.Oba popuszczają
Ja na zimę zorganizowałem sikorką stołówkę -najchętniej jedzą ziarna słonecznika -bez łusek [drogie ] kupiłem na rynku z łuskami 4 zł za kilogram ,niech popracują , chętnie zjadają orzech włoskie pogniecione w łupinach - na balkonie raczej syf z malarią [trudno ] niech mają -słoninka wisi tylko lekko napoczęta . Najgorsze gołębie -wyżerają i s.......ą pod siebie .Sikorki pełna kultura -jedzonko to jedzonko ,a WYDALANIE gdzieś tam . W planach karmik utrudniający życie gołębią Iwonko ładne masz parapetowe-przebiję Ciebie mam ponad 100 doniczek .
To puste miejsce to po hoi--już wisi w oknie w odświeżonym pokoju - okna na wschód
A obok dzbanecznik i na parapecie powiększonym pierwsze zasiedlenia
U mnie na osiedlu jest sporo bażantów. Okolica jest trochę dzika - łąki porośnięte bujną roślinnością. Raj dla kuraków. W bezśnieżne zimy bażanty jakoś sobie radzą. Temperatura im niestraszna. Ale jak napada dużo śniegu to jest tragedia. Zdeterminowane podchodzą do osiedlowych śmietników w poszukiwaniu czegokolwiek. Są bardzo płochliwe, i te wolno biegające psy - nie mają łatwo, serce się kraje. Staram się trochę dokarmiać bidule. 2-3 kg. słonecznika idzie jak nic. A i inna ptica się pożywi.
A wiosenny krzyk koguta to miód na skołatane serce.