Moja działka 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka 3

Post »

Madziu znów dzisiaj byłam u Ciebie i nawet coś skrobnęłam, a Ty u mnie prawie w tym samym czasie :D .

Igusiu jeżeli możesz, to podeślij mi proszę 5 nasionek ostrej papryki, a nie masz przypadkiem nasionek miny, gdybyś miała nadwyżkę, to poproszę też o kilka. Ja mam w nadmiarze nasiona ostróżki jednorocznej, aksamitki wąskolistnej, onętka siarkowego i innych jednorocznych. Może coś chcesz? A nie zależnie od tego, jutro pójdzie do Ciebie przesyłka - niespodzianka.
Również miłego niedzielnego wieczoru ;:168 ;:196

Aniu jakże miło mi zobaczyć Twoją buzię z bliska ;:196 . Przyłączam się do słów Jagódki odnośnie Twojego wyglądu.
Dzisiaj robienie zdjęć trwało trochę dłużej, bo chodziłam sobie spacerkiem po działce, szukałam co jeszcze kwitnie, zaglądałam w każdy kącik. Przy tej pięknej pogodzie była to dla mnie wprost przyjemność :heja .
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

No z tą szczupłością tak dobrze to nie jest ;:185 Ale dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Lideczko - Kochanie , nic mi nie podsyłaj , bo u mnie miejsca nie ma na parapetach ;:oj . Ja już nie sieję niczego więcej , bo muszę reanimować ogródek ...wyekspediować kilkadziesiąt cebulek śniedka baldaszkowatego , bo mnie wnerwiają jego liście . Będzie rosnąć byle gdzie , poza ogrodem .
Paprykę ostrą Ci podeślę i wilca błękitnego...a mam tylko trzy nasiona , a reszta zmarzła nawet nie dojrzewając . Miny nie mam w tym roku ...też zmarzła , ani nie zdążyła wyschnąć , o nasionach nie wspomnę , bo były nawet osnowy zielone ;:145 .

Buziaczki wieczorowe ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lidziu i po co Ty masz włóczyć się po polach i lasach jak tyle kolorków u Ciebie. U mnie tylko gdzieniegdzie nagietki i stokrotki wychodzą. Aksamitka sucha jak pieprz. Jeżeli chcesz papryczkę ostrą to bardzo chętnie Ci wyślę. Muszę sprawdzić czy moja mina zawiązała nasiona. Sikorki w tym roku w dużych ilościach przyleciały do mnie też.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igusiu jak masz tak mało wilca, to mi nie posyłaj. Miny będę szukać u nas w ogrodniczym, jak podejdę, to kupię i podzielę się z Tobą nasionkami. Jak będziesz się pozbywała śniedka z ogrodu, to chętnie przyjmę kilka cebulek, mojego zniszczyła woda i mam teraz tylko jedną kupeczkę.
A ta niespodzianka nie będzie do wysiania na parapecie, tylko do wsadzenia w ogrodzie i to zaraz teraz ;:108 .
Dobrej i spokojnej nocki ;:19 ;:196

Marysiu, a propos nasionek, u mnie w zaadresowanej do Ciebie kopercie leżą sobie nasionka pomidorka o wyszukanym kształcie. Nie wysłałam do teraz, bo miałaś dać znać, czy jeszcze jakieś nasiona Cie interesują. Za nasiona papryki dziękuję, bo już o nie poprosiłam Igusię, ale jeżeli Twoja mina zawiązała nasiona, to o kilka poproszę :) .
Pewnie jeszcze nie idziesz spać, ale życzę Ci już teraz spokojnej, dobrej nocy ;:19 ;:196
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ...o ile sobie przypominam , to Sikorski był jeden i też poleciał ....ale już nie wrócił . Natomiast sikorki przylatują i odlatują ... :;230

Lideczko ..jedno nasionka wilca dla Ciebie , drugie dla Tereni i jedno dla mnie - może coś z tego wyjdzie , bo to odmiana , która miała mało nasion , bo i za późno ruszyła jej wegetacja , ale myślę , że warto zasadzić na wiosnę do doniczki , a potem do ogrodu .
O śniedku będę pamiętała , bo mam go w ilościach hurtowych ... :;230 i w trawie i w bruzdach pomiędzy trawnikiem , a cegłą szamotką , a na rabatach ...istny wysyp . Nie wiem , czy one się tak okropnie mnożą ;:oj ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Przepraszam jakoś mi to umknęło, a czy u Marysi mar są nasionka cykorii?
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam zdjęcia pierwsza klasa ;:138 ;:87 ;:87 ;:114 a ten jeż cudny i ptaszęta dobrze się tu czują ;:oj .Pięknie pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igusiu w takim razie dobrze, będę na to nasionko dmuchać i chuchać, żeby wykiełkowało.

Marysiu nasiona cykorii są u Marysi mar, ale ja Ci jeszcze trochę wyślę. Wiosną dostaniesz ode mnie sadzonkę cykorii, która będzie Ci kwitła już latem.

Beatko :wit witaj, cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Zapraszam częściej.
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lideczko ...nie ma sprawy ;:196

Marysiu ...Sikorski nawet by się tam nie zmieścił i ...nie przepraszaj , bo w istocie rzeczy nie ma za co , ja też robię literówki , a śmiech ...to zdrowie :;230 ...tzw . masowanie przepony , albo raczej wymuszanie , aby się masowała sama ....na zdrowie .

Idę spać ;:19 ...dobrej nocki dziewczyny ;:168 ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To już możesz iść spać :;230 ;:196
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu jutro wysyłam nasionka, a teraz już pędzę do łóżeczka, bo rano trzeba wcześnie wstać.
Do jutra :uszy
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Lidziu to ja też wyślę nasionka Marysi będzie miała co wiosną robić,bo podejrzewam,że w tym roku się już nie spotkamy.Porozumię się z Marynią i uzgodnimy ;:136
Co do Sikorskiego.... to był sąsiad mojej mamy ale jest do tej pory jego rodzina i wcale by się nie obraził za takie przejęzyczenie ;:oj
Lidziu u ciebie tak jeszcze kolorowo ,u mnie to ponuro się zrobiło i jako na rabatach ;:185
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Witam poniedziałkowo. Niedługo będziesz miała na działce mały ogród zoologiczny. ;:oj Czy w zimnych porach roku też codziennie jeździsz na działkę???? Fotki cudne.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu poznałam Lidzię i nie myślę aby siedziała w czterech ścianach w zimie ,osoba bardzo żywotna tak jak Ty :heja Ciebie będziemy szukać na stoku a Lidzi na działce z ptaszarnią ;:162
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”