Przesadzić?
 Przesadzić?

.Wyciągnij go z doniczki i spradż jak bardzo ma mokra ziemie  jeśli za bardzo to przesadż w lekko wilgotną jeśli jest , lekko wilgotna wystarczy wyciągnąć tylko z osłonki by szybciej przeschła  ale nie przesusz.I zobacz dokładnie korzeń z łodygą czy nie są ciemno  brązowe , czasem taki objaw zaczyna się u fiołka gdy już gnije , wtedy roslina umrze cała . N wszelki wypadek weż listko i zacznij od nowa ukorzeniać.
 .Wyciągnij go z doniczki i spradż jak bardzo ma mokra ziemie  jeśli za bardzo to przesadż w lekko wilgotną jeśli jest , lekko wilgotna wystarczy wyciągnąć tylko z osłonki by szybciej przeschła  ale nie przesusz.I zobacz dokładnie korzeń z łodygą czy nie są ciemno  brązowe , czasem taki objaw zaczyna się u fiołka gdy już gnije , wtedy roslina umrze cała . N wszelki wypadek weż listko i zacznij od nowa ukorzeniać.

Takie boczne cienkie korzonki wyglądają dobrze... chyba. Oczyściłam, usunęłam opadłe listki i posadziłam do świeżej lekko wilgotnej ziemi. Kwitnie dalej, ale wiedząc, że zginie zabrałam 4 listki, które umieściłam w wodzie. Czy o tej porze roku ukorzenią się? Przykro mi, że uśmierciłam roślinkę, którą wiosną odratowałam i która pięknie mi zakwitła. Zachciało mi się dać jej ładniejszą osłonkę.
 Takie boczne cienkie korzonki wyglądają dobrze... chyba. Oczyściłam, usunęłam opadłe listki i posadziłam do świeżej lekko wilgotnej ziemi. Kwitnie dalej, ale wiedząc, że zginie zabrałam 4 listki, które umieściłam w wodzie. Czy o tej porze roku ukorzenią się? Przykro mi, że uśmierciłam roślinkę, którą wiosną odratowałam i która pięknie mi zakwitła. Zachciało mi się dać jej ładniejszą osłonkę.   Dzięki Jatra, Twoje fiołki zachwycają i kuszą.
  Dzięki Jatra, Twoje fiołki zachwycają i kuszą.  

Jatra, jesteś zdrowo zakręcona!
  Jatra, jesteś zdrowo zakręcona!   

cud malina
 cud malina  

że ja takiego jeszcze nie mam
 że ja takiego jeszcze nie mam  
   Pozdrowionka
 Pozdrowionka
 Tereniu
  Tereniu 
  Uwielbiam niebieski kolor.
  Uwielbiam niebieski kolor.  

Współpraca z Tobą to sama przyjemność , życzę Ci szybkich korzonków i dużo przedszkolaków fiołkowych .
 Współpraca z Tobą to sama przyjemność , życzę Ci szybkich korzonków i dużo przedszkolaków fiołkowych .  
  ja jestem nie żle zakręcona , jak będziesz często tutaj zaglądać to chciejstw nigdy nie będzie końca , i parapety w mig się zapełnią .
  ja jestem nie żle zakręcona , jak będziesz często tutaj zaglądać to chciejstw nigdy nie będzie końca , i parapety w mig się zapełnią .