Moje początki hodowli storczyków...

Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje początki hodowli storczyków...

Post »

Arku fantastycznie upiąłeś białaska ;:138
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
A ja dzisiaj piękny gruby pęd białego storczyka chciałam tylko przymocować do patyczka i po prostu ułamałam go ;:14 ;:14 ;:14 mam przez to popsuty cały dzień ;:145 ;:145 ;:145 tak super się zapowiadał...
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Dorotakol-Dorotko witaj- cieszy mnie bardzo Twoja kolejna wizyta i nie będę kłamał,że połaskotałaś mnie swoim komentarzem ale jak już wyżej nadmieniłem,to zwykły przypadek tak niechcący mi to wyszło.Bardzo dziękuję za kolejne milutkie odwiedzinki ,ponownie zapraszam i pozdrawiam.

Jolcia1212-Jolu- bardzo ubolewam nad złamanym grubym pędem Twojego białaska ale czasami tak bywa,że się przedobrzy,jak w przypadku moich storczyków z przenawożeniem i podlewaniem ale nie martw się i nie zniechęcaj, na pewno niebawem odrośnie nowy.Dziękuję za kolejne sympatyczne odwiedzinki,pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Awatar użytkownika
deszczowka79
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witaj ;:7
i mnie urzekł twój białasek ;:63 ;:63 ;:63 super,może mnie się kiedyś uda :roll:
Zapraszam na pogaduchy
Storczykowe parapety u Jolanty
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Deszczówko79-Joleczko- szczególnie mi miło powitać Cię jako mojego kolejnego nowego gościa, cieszy mnie fakt,że i Tobie spodobało się "upięcie na bluszcza" mojego białego storczyka, zapewniam Cię,że i Tobie na pewno się kiedyś uda tak upiąć swojego,czego Ci serdecznie życzę.Pozdrawiam i zapraszam ponownie do siebie.
jaguska1972
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 19 paź 2010, o 16:54

Post »

Tygrysek.......powiem tylko wow!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie widziałam jeszcze takiego........przepiękny.Szkoda,że nie mogę Cię poprosić o odnóżkę.A jak właściwie się rozmnażają storczyki?
Tylko przez keiki? To raczej trudna sprawa...Rzadko się udaje....
Pozdrawiam
Jaguska
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jaguska72
- witam szczególnie serdecznie jako mojego kolejnego nowego Gościa w moim wątku. Nie jestem aż tak wytrawnym i doświadczonym hodowcą storczyków bo są to moje początki i raczej zaliczyć je trzeba do niezbyt udanych bo z czterech jak do tej pory pozostał mi zaledwie jeden-tygrysek ale wiem,że rozmnażanie ich przeprowadza się również poprzez rozsadzanie odrostów ale odrosty pojawiają się u nich dopiero po kilku latach ich hodowli.Dziękuję za odwiedziny w moim wątku,zapraszam ponownie również do mojego drugiego wątku i pozdrawiam.
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

witaj ponownie gospodarzu :wink:
teraz dopiero podejrzałem Twojego białasa upiętego na druciku ;:173
czyżby stefanotis służył za wzór? tak mi się skojarzyło :D
pozdrawiam Arkadius123
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Furious
- nie wstydzę się przyznać,że do dziś a dokładniej do momentu przeczytania Twojego dzisiejszego postu w moim wątku nie wiedziałem co to "stefanotis" ale już wiem ponieważ wyszukałem go tyle co w Googlach i nie miałem pojęcia o sposobie jego upinania i o tym ,że w ogóle się go upina???Skąd wzięło się u mnie upięcie mojego falka "na bluszcza"-bo tak to nazywam, czytaj cytaty poniżej.Jednakże dla mnie bardziej istotny jest fakt,że mogłem Cię znów gościć w swoim wątku z czego bardzo się cieszę,zapraszam ponownie do siebie i pozdrawiam.

Arkadius121 pisze:Witaj Fiskomp-Basiu- nic prostrzego ;:108 Tak się złożyło,że pęd kwiatowy wyrósł całkiem skrajnie i do tego bardzo długi i w miarę cienki i elastyczny a ponieważ nie miałem tak wysokiej podpórki wziąłem z garażu stalowy drut i wygiąłem w kabłąk a potem to już tylko kwestia przywiązania pędu do kabłąka cienkimi drucikami.Jednakże z drugim już mi nie wyszło bo pęd był grubszy i mało elastyczny-niektórzy nazywają taki sposób upinania upinaniem na bluszcza.Dzięki za zainteresowanie i odwiedziny ;:180 .Pozdrawiam i zapraszam ponownie ;:138

Lulka-Magdo witaj
- moim zdaniem jest to tylko kwestia upodobań albo sposób radzenia sobie z wybujałymi pędami falków tak jak w moim przypadku,czyli: "potrzeba matką wynalazków".Nie uważam,żeby było to z Twojej strony "wtrącanie 3 groszy" a jedynie rada albo sugestia za którą dzięki jak również za miłe odwiedziny.Pozdrawiam i zapraszam ponownie.
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Arkadius121 pisze:nie wstydzę się przyznać,że do dziś a dokładniej do momentu przeczytania Twojego dzisiejszego postu w moim wątku nie wiedziałem co to "stefanotis"
ja też się nie wstydzę przyznać, że całkowicie zapomniałem jak się owa roślina nazywa :D pamiętałem wygląd z parapetu ;:224 a nazwę znalazłem po przewertowaniu jakiegoś domowego atlasu roślin doniczkowych he he, także dzięki Twojemu białasowi, i Ty i ja czegoś się dziś nauczyliśmy :;230
joanna742
100p
100p
Od: 7 kwie 2011, o 10:32

Post »

Arkadius121 jestem z rewizytom. Super storczyki masz :D Ja miałam białasa który kwitł non stop 14 miesięcy i puścił dwie odnogi na końcach ;:oj ale niestety nie udało mi się ich ukorzenić. teraz zaczynają kwitnąć moje 3 z 4 storczyków ;:oj
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Furious witaj
- jednym słowem sprawa się rypła czyli i Ty i ja nazewnictwo roślin mamy obcykane :;230 .Dzięki za kolejną wizytę,zapraszam ponownie i pozdrawiam.

Joanna74-Joasiu witam Cię
-szczególnie serdecznie jako mojego kolejnego nowego Gościa.Nie przejmuj się,nie udało się tym razem ukorzenić to uda się następnym ;:108 .Dzięki za miłe słowa,odwiedziny i zapraszam ponownie.Pozdrawiam.

A oto mój kolejny nowy nabytek:

Obrazek :) Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich :wit
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15