Moje początki hodowli storczyków...
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje początki hodowli storczyków...
Arku fantastycznie upiąłeś białaska 

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

A ja dzisiaj piękny gruby pęd białego storczyka chciałam tylko przymocować do patyczka i po prostu ułamałam go

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Dorotakol-Dorotko witaj- cieszy mnie bardzo Twoja kolejna wizyta i nie będę kłamał,że połaskotałaś mnie swoim komentarzem ale jak już wyżej nadmieniłem,to zwykły przypadek tak niechcący mi to wyszło.Bardzo dziękuję za kolejne milutkie odwiedzinki ,ponownie zapraszam i pozdrawiam.
Jolcia1212-Jolu- bardzo ubolewam nad złamanym grubym pędem Twojego białaska ale czasami tak bywa,że się przedobrzy,jak w przypadku moich storczyków z przenawożeniem i podlewaniem ale nie martw się i nie zniechęcaj, na pewno niebawem odrośnie nowy.Dziękuję za kolejne sympatyczne odwiedzinki,pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Jolcia1212-Jolu- bardzo ubolewam nad złamanym grubym pędem Twojego białaska ale czasami tak bywa,że się przedobrzy,jak w przypadku moich storczyków z przenawożeniem i podlewaniem ale nie martw się i nie zniechęcaj, na pewno niebawem odrośnie nowy.Dziękuję za kolejne sympatyczne odwiedzinki,pozdrawiam i zapraszam ponownie.
- deszczowka79
- 200p
- Od: 14 lis 2011, o 10:21
witaj
i mnie urzekł twój białasek
super,może mnie się kiedyś uda 

i mnie urzekł twój białasek

- Arkadius121
Deszczówko79-Joleczko- szczególnie mi miło powitać Cię jako mojego kolejnego nowego gościa, cieszy mnie fakt,że i Tobie spodobało się "upięcie na bluszcza" mojego białego storczyka, zapewniam Cię,że i Tobie na pewno się kiedyś uda tak upiąć swojego,czego Ci serdecznie życzę.Pozdrawiam i zapraszam ponownie do siebie.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 19 paź 2010, o 16:54
Tygrysek.......powiem tylko wow!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie widziałam jeszcze takiego........przepiękny.Szkoda,że nie mogę Cię poprosić o odnóżkę.A jak właściwie się rozmnażają storczyki?
Tylko przez keiki? To raczej trudna sprawa...Rzadko się udaje....
Pozdrawiam
Jaguska
Nie widziałam jeszcze takiego........przepiękny.Szkoda,że nie mogę Cię poprosić o odnóżkę.A jak właściwie się rozmnażają storczyki?
Tylko przez keiki? To raczej trudna sprawa...Rzadko się udaje....
Pozdrawiam
Jaguska
- Arkadius121
Witaj Jaguska72
- witam szczególnie serdecznie jako mojego kolejnego nowego Gościa w moim wątku. Nie jestem aż tak wytrawnym i doświadczonym hodowcą storczyków bo są to moje początki i raczej zaliczyć je trzeba do niezbyt udanych bo z czterech jak do tej pory pozostał mi zaledwie jeden-tygrysek ale wiem,że rozmnażanie ich przeprowadza się również poprzez rozsadzanie odrostów ale odrosty pojawiają się u nich dopiero po kilku latach ich hodowli.Dziękuję za odwiedziny w moim wątku,zapraszam ponownie również do mojego drugiego wątku i pozdrawiam.
- witam szczególnie serdecznie jako mojego kolejnego nowego Gościa w moim wątku. Nie jestem aż tak wytrawnym i doświadczonym hodowcą storczyków bo są to moje początki i raczej zaliczyć je trzeba do niezbyt udanych bo z czterech jak do tej pory pozostał mi zaledwie jeden-tygrysek ale wiem,że rozmnażanie ich przeprowadza się również poprzez rozsadzanie odrostów ale odrosty pojawiają się u nich dopiero po kilku latach ich hodowli.Dziękuję za odwiedziny w moim wątku,zapraszam ponownie również do mojego drugiego wątku i pozdrawiam.
witaj ponownie gospodarzu
teraz dopiero podejrzałem Twojego białasa upiętego na druciku
czyżby stefanotis służył za wzór? tak mi się skojarzyło
pozdrawiam Arkadius123

teraz dopiero podejrzałem Twojego białasa upiętego na druciku

czyżby stefanotis służył za wzór? tak mi się skojarzyło

pozdrawiam Arkadius123
- Arkadius121
Witaj Furious
- nie wstydzę się przyznać,że do dziś a dokładniej do momentu przeczytania Twojego dzisiejszego postu w moim wątku nie wiedziałem co to "stefanotis" ale już wiem ponieważ wyszukałem go tyle co w Googlach i nie miałem pojęcia o sposobie jego upinania i o tym ,że w ogóle się go upina???Skąd wzięło się u mnie upięcie mojego falka "na bluszcza"-bo tak to nazywam, czytaj cytaty poniżej.Jednakże dla mnie bardziej istotny jest fakt,że mogłem Cię znów gościć w swoim wątku z czego bardzo się cieszę,zapraszam ponownie do siebie i pozdrawiam.
- nie wstydzę się przyznać,że do dziś a dokładniej do momentu przeczytania Twojego dzisiejszego postu w moim wątku nie wiedziałem co to "stefanotis" ale już wiem ponieważ wyszukałem go tyle co w Googlach i nie miałem pojęcia o sposobie jego upinania i o tym ,że w ogóle się go upina???Skąd wzięło się u mnie upięcie mojego falka "na bluszcza"-bo tak to nazywam, czytaj cytaty poniżej.Jednakże dla mnie bardziej istotny jest fakt,że mogłem Cię znów gościć w swoim wątku z czego bardzo się cieszę,zapraszam ponownie do siebie i pozdrawiam.
Arkadius121 pisze:Witaj Fiskomp-Basiu- nic prostrzegoTak się złożyło,że pęd kwiatowy wyrósł całkiem skrajnie i do tego bardzo długi i w miarę cienki i elastyczny a ponieważ nie miałem tak wysokiej podpórki wziąłem z garażu stalowy drut i wygiąłem w kabłąk a potem to już tylko kwestia przywiązania pędu do kabłąka cienkimi drucikami.Jednakże z drugim już mi nie wyszło bo pęd był grubszy i mało elastyczny-niektórzy nazywają taki sposób upinania upinaniem na bluszcza.Dzięki za zainteresowanie i odwiedziny
.Pozdrawiam i zapraszam ponownie
![]()
Lulka-Magdo witaj
- moim zdaniem jest to tylko kwestia upodobań albo sposób radzenia sobie z wybujałymi pędami falków tak jak w moim przypadku,czyli: "potrzeba matką wynalazków".Nie uważam,żeby było to z Twojej strony "wtrącanie 3 groszy" a jedynie rada albo sugestia za którą dzięki jak również za miłe odwiedziny.Pozdrawiam i zapraszam ponownie.
ja też się nie wstydzę przyznać, że całkowicie zapomniałem jak się owa roślina nazywaArkadius121 pisze:nie wstydzę się przyznać,że do dziś a dokładniej do momentu przeczytania Twojego dzisiejszego postu w moim wątku nie wiedziałem co to "stefanotis"

Arkadius121 jestem z rewizytom. Super storczyki masz
Ja miałam białasa który kwitł non stop 14 miesięcy i puścił dwie odnogi na końcach
ale niestety nie udało mi się ich ukorzenić. teraz zaczynają kwitnąć moje 3 z 4 storczyków 

- Arkadius121
Furious witaj
- jednym słowem sprawa się rypła czyli i Ty i ja nazewnictwo roślin mamy obcykane
.Dzięki za kolejną wizytę,zapraszam ponownie i pozdrawiam.
Joanna74-Joasiu witam Cię
-szczególnie serdecznie jako mojego kolejnego nowego Gościa.Nie przejmuj się,nie udało się tym razem ukorzenić to uda się następnym
.Dzięki za miłe słowa,odwiedziny i zapraszam ponownie.Pozdrawiam.
A oto mój kolejny nowy nabytek:

Pozdrawiam Wszystkich
- jednym słowem sprawa się rypła czyli i Ty i ja nazewnictwo roślin mamy obcykane

Joanna74-Joasiu witam Cię
-szczególnie serdecznie jako mojego kolejnego nowego Gościa.Nie przejmuj się,nie udało się tym razem ukorzenić to uda się następnym

A oto mój kolejny nowy nabytek:

Pozdrawiam Wszystkich

- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Ale śliczny kolorek 

- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12