Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Post »

Małgosiu :wit
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, witam serdecznie :wit
Obiecuję że już niedługo.....wiesz co ;:196
Projekt kuchenki ładny i zawsze sobie powtarzaj...robię ją dla siebie... bo Ty sama wiesz czego potrzebujesz ;:108
A ogród , nawet o tej porze jest śliczniutki ;:196
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witam wszystkich serdecznie i dziękuję,że mnie odwiedzacie.
Dzisiaj przywieżli mi sprzęcior,ale otworzyłam na razie okap,jest piekny kremowy kolor,jak dopasuje się wykończenie drewniane w ciemnym kolorze jak meble bedzie pieknie odbijało.
Byłam dzisiaj w w swoim ulubionym holenderskim i byłam towarem wyjątkowo zachwycona,a nawet kupiłam piękną donicę do swoich begonii .Mam ja zapłaconą,ale jutro odbiorę,bo byłam pieszo.Ma około 50-60 cm wysokości i mogę zmieścić w nią 4 cebulki begonii,będą miały piękna oprawę.Zdjęcie zrobiłam z wystawy.jutro cyknę w domu.

Kasiu,witam cię.Kiedy będziesz miała swoją kuchnię?Pewnie na święta będziesz pichcic juz na nowym sprzęcie.
Tereniu,w bloku też miałam malutka kuchnię,dopiero 4 lata cieszę się przestrzenia.To jest chyba świerk syberyjski,mam jeszcze jakiś chyba jałowiec tez taki płaczący.Nie wiem dlaczego,ale chyba nawet nie robiłam mu zdjęcia w tym roku.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Kasiu,moja kalifornija jest zielona,nic nie zauważyłam,ale co prawda kilka dni nie chodziłam po ogrodzie.Po pierwszym roku moja tez nie miała zbyt dużych przyrostów,potem ruszyła jak głupia,zwłaszcza w tym roku miała ogromne przyrosty.Kupowałam ja i sadziłam we wrześniu 2008 kiedy jeszcze nie mieszkalismy i budowa była na ukończeniu.

Obrazek

Jest taki mostek,wcale nie taki mały i chyba jutro go kupie,bo bedzie snił mi sie po nocach.Nie mam oczka wodnego,ale chyba wykombinuje jakieś miejsce dla niego,chyba,że M bedzie mocno sie pluł.

Ewuś,napisałam w odpowiedzi Tajce,to jest swierk syberyjski.
Marzenko,zaraz napiszę ci na pw,firmę mozesz zamówić tą moją,bo godna polecenia.
Kasiu,ja się zmieściłam w połowie tej kwoty,która podałas,oczywiście bez sprzętu,same meble.W małych miastach ceny są inne,mniejsze zarobki i firma musi sie dostosowac do tego.Oni robia duż w Warszawie i okolicach,podejrzewam,ze ceny tam daja inne.
Marysiu,to wysuwane to jest kargo,tez mam,ale nie to wysokie tylko na wysokości szafek.

Obrazek

Podobały mi się dzisiaj tez takie krzesła na taras mogłyby byc,nie zniszczone i te 4 sztuki kosztowały 230 zł.

Krysiu,czarnina to jest zupa z kaczki i krwi kaczej,nie we wszystkich regionach Polski jest popularna.Nie pamietasz Soplicowej czarnej polewki?To to samo.Robi sie wywar z kaczki i zaprawia krew mąką i troche octu.Mozna dodac do zupy slwki w occie jak ktos lubi ostrzejsza.

Obrazek

Zrobiłam zdjęcie dla Marty takich krzeseł,pasowałyby im do góry.Jutro ma wolne jade z nią,żeby zobaczyła.

Agnieszko,kalifornija jest u mnie zupełnie bezproblemowa.Kukliki mam od koleżanki,rosna tez bez wiekszego dbania o nie,ale nie rozrastaj a się u mnie zbytnio.
Lucynko,do stycznia już niedaleko,trzeba by zrobic przecięcie wstegi jakieś.
Geniu,w kalifornijce jest to piękne,ze te seledynowe przyrosty sa na niej bardzo długo i ma wredy niepowtarzalny kolor.Dla mnie jestes mistrzem w zagospodarowaniu działki jak jeszcze mieści ci sie wielka kalifornijka. ;:215

Obrazek

Ewus,nie myślę o zimie.Dla mnie taka pogoda jak jest teraz mogłaby trwać do wiosny.

-- 16 lis 2012, o 13:36 --

Tereniu,witam cię serdecznie.Co do kuchni masz rację,każdy ma inne potrzeby,jeden lubi pichci,drugi mniej,zreszta taki kawałek mieszkania jest wyrwany z jakiejs całości,która trudno pokazać na zdjęciach,a jedno z drugim tez musi współgrać.Mam nadzieje,ze w styczniu jak sie uporam z tym bałaganem odwiedzicie mnie z Monia na kawusię?
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Cześć Gosiu :wit
Krzesełka na taras super ;:215 Lubię takie mebelki ;:172
Dostałaś maila? Bo coś mi internet mobilny nawalał i nie wiem czy na pewno zdjęcia się załadowały ;:223
Pewno, że wezmę Mamcię pod pachę i przyjedziemy na kawusię do nowej kuchni ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosia śliczny ten świerk serbski.
Ja mam, ale taki zwyczajny.
Cudną donicę sobie kupiłaś, z kwitnącymi begoniami będzie wyglądać bajkowo, ale sama także zdobi. ;:138
Mostek kupuj, u mnie także stoi na rabacie, tylko M trochę podkopał i wyściółkował żwirkiem.
Wspaniałe rzeczy sprzedają w tym holenderskim sklepie. :)
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No Małgoś, zaszalałaś ;:224
Donica na taras extra a ten mostek bomba, sama chciałabym taki mieć.. już nawet wiem gdzie mógłby znaleźć miejsce :lol:
Fajnie masz z tym sklepem.
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Mama ciągle latam za Tobą :;230
Wróciłam się bo zapomniałam o mostku napisać :;230 Cudny ;:167
I też wiem gdzie bym go wstawiła u siebie i u ciebie zresztą też :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Gosia ale bym pochodziła z Toba po tym sklepie :roll:
Ten mostek fajny ...on w poreczach ma doniczki tak ...to mozna super obsadzic ,kup Godsia kup ;:333 oczko dorobisz ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia,dostała,pisałam na kujawskim.Kuchnia ekstra,dodatki też.Ja upoluję cos w holenderskim,teraz zima będę częściej wychodzić,a i w tym sklepie zjadą z cenami,bo okres wiosenno letni to horror cenowy.
Ten mosteczek jest jeszcze w sklepie,nie kupiłam go,a gdzie go widzisz u mnie?
Tereniu,byłam pieszo dzisiaj,ale pokażę M zdjęcie i zobaczę co powie na to.W poręczach widzę begonie zwisajace,bo one nie są głebokie albo jakieś jednoroczne może nie za wysokie.
Tereniu,fajny sklep,ale i pokusa duża.Wiosną możecie sie wybrać to pojedziemy do głównego ich oddziału jakieś 20 km ode mnie,tam można dostać oczopląsu.Wpisz sobie w gooogle jastrzebiemeble retro ,zobaczysz ich ofertę.
Dorotko,te donice to jeden ciąg wzdłuż poreczy,ale nie są za głebokie,raczej malutkie.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Małgosiu pięknie będą wygladały begonie w nowym zakupie... ;:138
...o rany krzesła super już zaklepałaś...taki sklep pod ręka to raj...he,he tylko nie dla kieszeni... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu jak to dobrze, że nie mam takiego sklepu w zasięgu moich nóg. Donica świetna, krzesła ciekawe , ale czy będą pasować. Mostek jest ładny ale te skrzynki w poręczach chyba delikatne. Jeżeli masz miejsce gdzie będzie pasował to może wyglądać dobrze. Np. lobelie w tych skrzyneczkach !
W Krakowie raczej meble niemieckie sprzedają.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

;:oj Ja też chcę takiego Aniołka .... ;:145 ...nie ma więcej ...byłam w tym sklepie ...mają sprzedaż internetową , ale już aniołków z " klombem " nie ma . Będzie się fajnie prezentował na tarasie , a w te poręcze mostka , to podobnie jak Marysia wsadziłabym lobelie białe , na przemian z niebieskimi . Jeżeli nie oczko z wodą , to możesz sobie sprawić żwirowo kamienny potok , a nad nim położyć ten mostek ;:108 ;:215 .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Małgosia :wit Ach jak ten mosteczek mi się podoba ;:215 ;:138 ;:138 ;:138 gdybym miała bliżej do tego sklepu ;:7
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,nie problem,bo oni sprzedają na allegro,można wejść na ich strone i kupić sobie.
Jagódko,mostku nie kupiłam jeszcze ,cały czas myślę,gdzie by go ulokować,a jak wymyslę to na pewno ktoś kupi go.Jak będę odbierać swojego aniołka mogę spytać czy mają jeszcze w Jastrzębiu.Mam telefon do ciebie to w razie co zadzwonię.
Marysiu,krzeseł też nie kupiłam,zrobiłam tylko fotkę dla was,zebyście zobaczyły jakie fajne.Jak ktoś ma ogród zimowy to idealna sprawa,bo na tarasie to siedzenie może szybko zniszczyć się.
Misiu,lubię tam chodzić,nawet nie wyobrażasz sobie ile rzeczy mam tam kupionych i pani sprzedająca jest przesympatyczna.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek