Ogródek Robaczka cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 5

Post »

Doskoczyłam i ja do gromadki - wracam czytać te 7 stron :)
Już! Hortensje i tulipany - zachwycające!
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu dzięki fotkom teraz wiosna i lato z ogrodów przeniosły się na forum i jak radośnie się zrobiło:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Poluje na biale niskie tulipany i wiesz ze nigdzie nie ma. Siostrzyca kupila mi w B. biale ale normalnego rozmiaru - jestem ciekawa czy beda biale :wink: przezornie posadzilam przed domem, jak okaza sie biale, to pojda w przyszlym roku na ogrodek, jak nie to zostana tam gdzie sa i będę miala zolta plantacje :twisted:
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Kasiu - ja też ci polecam do oglądania "Rok w ogrodzie", zwłaszcza, że mozna go obejrzeć w dowolnej porze w internecie (w TVP1 jest o 7:30 w sobotę ;:oj ), Maja mnie drażni i przestałam ją oglądać. Sporo programów ogrodniczych jest na kanale Domo - polecam rewelacyjne "Gardener's world" i seria z Alanem Titchmarsh'em, często też daja powtórki. Ja niestety jestem najbardziej na bierząco z kanałem Minimini :twisted:

Mam też pytanie odnośnie tulipanów i innych cebulowców - wyczytałam, że ich nie wykopujesz, ja też tak robiłam - ale rok rocznie widziałam jak tulipany robią mi się coraz brzydsze, niektóre w ogóle się pojawiły jak np. żonkile, część krokusów, hiacyntów (co prawda tu przyczyną mogło być przemarźnięcie). W końcu kupuję tylko tulipany botaniczne, hybrydy Darwina i chyba z grupy Kaufmana bo po kilku sezonach nadal prezentują się świetnie, z reszty odmian zrezygnowałam. Czy masz jakiś specjalny sposób na cebulowce?
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Kasia, ;:196 za sasanki, które przepięknie się prezentują ;:138
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, chyba wiem, kiedy zajrzałam do Ciebie pierwszy raz ;:oj . Właśnie te łany sasanek mnie tak zauroczyły. Czy one Ci się teraz juz same sieją? Czy je dosadzasz? Tak sobie po cichu myślę, że z Poznania do Sulejowa to koło mojego domku będziecie przejeżdżać chyba, że autostradą przez Łódź podnacie...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Melduję się i ujawniam jako skrytoczytacz :wit Już od wiosny Cię podglądam, ale ponieważ zdecydowanie nie nadążam z czytaniem, to zaległości zamierzam nadrabiać teraz, a tym czasem wskakuję w nowy wątek, żeby nic mi już nie umknęło. Masz tak piękny ogród idealnie w moim stylu, ze w zasadzie w pełni satysfakcjonowało by mnie przeniesienie go w całości na mój ugór :wink:
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14

Post »

te latarenki przy samej ziemi dają uroku ... świetnie to wygląda !!!! jakbym to zastosowała u siebie na ogródku to za każdym razem musiałabym chować do altanki jakbym szła do domu ... :roll: efekt rewelacja !!!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu zdjęcia robisz tak niesamowicie piękne, że nie mogę się napatrzec...... wciąż wracam i podziwiam wciąż od nowa ;:180
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Dzisiaj udało mi się uciec z pracy wcześniej i posadziłam róże od Petrovica. Ostatnie już po ciemku ;:oj Zamówiłam w większości angielki, a to tegoroczne okulanty więc bardzo drobne mają łodygi i jak na razie wyglądają marniutko. Mam nadzieję, że przeżyją do wiosny, a w sezonie się wzmocnią i ucieszą kwiatami... Posadziłam też wymarzoną The Wedgewood Rose od Niemców, którą przekazała mi Gosia/Deirde. Piękna sadzonka, dzięki Gosiu ;:180
Kolejny mglisty, chłodny dzień za nami, na szczęście bez przymrozków. Rabatka angielska nabiera kształtów, prawie wszystkie dołki zapełnione, brakuje kilku. Już nie mogę się doczekać efektu w przyszłym sezonie.. ;:65
To niesamowite, jaką metamorfozę przeszłam jako ogrodnik (przez małe "o") w trakcie tego sezonu..teraz gdy patrzę na sterczące z ziemii kikuty...widzę morze kwiatów.. ;:170 Dla porównania, Mój M wciąż widzi sterczące z ziemii kikuty i swoją żonę szczerzącą się jak głupi do sera hihi :lol:

Dziękuję za odwiedziny! Miło mi, że wspomnienie wiosny wprowadza tyle optymizmu, będą następne, zapasy fotosów mam na całą zimę ;:138

Sweety, wczoraj dokupiłam kolejne cebulki, w weekend będę dosadzać :heja
Marysiu, dziękuję! Bardzo mi miło, że Ci się podobają. Ja też nie przepadam za Mają, oglądam sporadycznie. Jakoś nie przemawia do mnie widok wymuskanych ogrodów o metrażu 3000m, nad którym pracuje armia ludzi i wywiadów z właścicielką ubraną w elegancki kostium, która przekonuję, że oczywiście w ogrodzie robi wszystko sama. Muszę sobie nagrać ten program, o którym piszesz.
Ewa, 11 metrów sasanek? :shock: ale będzie widok...sasanki wysiewają się bez problemu, u mnie sporo się wysiało i wzeszło, chociaż pieczołowicie zebrałam nasionka i wysłałam Andrzejkowi. Twoje na pewno się przyjmą ;:196
Majka, zapachy i rześkie powietrze musimy sobie wyobrazić, ale widoczki będę serwować do znudzenia ;-))
Elu ;:196
Martuś, ja też mam ogrodowe plany na weekend, sporo porządków z liśćmi do zrobienia, oby pogoda dopisała :uszy
Gosia, ja też czekam na zlot ;:65 Pamiętam nasze spotkanie w Sulejowie, wpadłyśmy sobie w ramiona jak stare znajome! ;:196
Małgorzatko, miło mi, że wpadłaś!Uwiebiam hortensje, są niezawodne ;:333 Chciałabym zaprosić kolejne odmiany, ale miejsca już brakuje...zazdroszczę tych przestrzeni u Ciebie..i poletka lawendowego ;:131
Monia, miło mi! Trzeba się jakoś ratować gdy zima za pasem..
Julek, widziałam wczoraj białe tulipanki - weisse berliner - w LM. Jest wyprzedaż o 50%
Lesiu, 7 rano w sobotę to dla mnie skandaliczna godzina, w weekend wolę pospać :D Ale nagram sobie, bo po takiej rekomendacji na pewno warto.Marysia/Maska też poleca! Jeśli chodzi o cebulki, to niestety niewiele mogę poradzić. Ja mam je dopiero od 2 lat, tak jak cały ogród, wcześniej nigdy nie sadziłam. Nic więc nie podpowiem odkrywczego, masz znacznie większe doświadczenie. Pewnie u mnie też zmarnieją, tak jak piszesz. Będę się mentalnie nastawiać na wymianę w przyszłym roku.
Majeczko, zaraz odszukam dla Ciebie kolejne łany sasanek!
Marzenko, czyli jesteś ze mną od wiosny! Bardzo mi miło ;:196 Jak będziemy jechać na zlot to możemy Cię zgarnąć po drodze!
Witaj Pat! Bardzo mi miło Cię gościć, dziękuję za serdeczne słowa. Jak zaplanujesz zimą miejsce na różankę, to podeślę Ci kawałek ogrodu na Twój ugór :lol:
Anushka, dziękuję!
Agness, bardzo mi miło, dziękuję ;:131

Uwielbiam obserwować, gdy budzi się życie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kolorystycznie BOMBA ;:138 Musze koniecznie pomyśleć o dosadzeniu 'paru' sasanek :D I wiem komu sie to szczególnie spodoba - Asi Daffodil ;:173
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Witaj Kasiu
A ja uwielbiam oglądać twoje zdjęcia....i bardzo podobają mi się te tulipany z zielonymi smugami
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Proszę Kasiu - cieszę się że podoba Ci się sadzonka.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oj to dużo zrobiłaś......i róże posadziłaś ;:138
ja jeszcze czekam na róże od Ewci i koniec :wink:
hehe siedzę właśnie na dywanie z netbookiem zaś wokół mnie lata Julka i non stop mi włazi na klawiaturę......... :;230 bo jak siedziałam przy biurku, na krześle to mi na stopy wchodziłam i podgryzała albo piszczała no trza było zejść.....mała terrorystka :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jeszcze trochę musimy poczekać na takie piękne zdjęcia. Śliczne to wojsko sterczących łepków.
Niestety nie mam kanału Domo z "Gardener's world" i serią z Alanem Titchmarsh'em, nie mam też BBC Prime to było z mieście w UPC. Teraz mam tV n in tamte BBC mnie nie satysfakcjonują. Oglądam jedynie programy dot. antyków, bo nawet kulinarne mnie nudzą!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”