Moje spełnione marzenie Malgocha1960
- E@K66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Witaj ranny ptaszku ,miłego dzionka 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Witaj Gosiu ..ale wielkie zmiany w kuchni szykujesz, na pewno humorek od razu masz lepszy....mnie zawsze cieszą takie sprawy
Myk myk i zima zleci 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ja też przyszłam przywitać rannego ptasza
i życzyć miłego dnia
Kuchnia - super
Ogród też pomimo że przysypany listkami 

Kuchnia - super

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu jak ja pójdę później troszkę spać a Ty ciut wcześniej wstaniesz to będziemy się mogły spotykać on line...
Dobrego dnia u mnie słoneczko świeci i robi się coraz cieplej!
Dobrego dnia u mnie słoneczko świeci i robi się coraz cieplej!
-
- 200p
- Od: 1 cze 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Małgosiu, żaden ze mnie znawca, ale wypowiem się odnośnie projektu: Nie dawałabym już szafki narożnej, tylko do ściany, a tą za oknem zrównałabym wysokością z resztą szafek, ewentualnie pozbyła się jej całkowicie. To oczywiście moje spostrzeżenia. Wiem jak cieszą nowe mebelki, więc troszkę zazdroszczę.
Pozdrawiam Kasia
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś wspaniałe zmiany szykują się w Twoim domku, będziesz mała piękną nową kuchnię i przygotowywanie świątecznyhc potraw będzie prawdziwą przyjemnością 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Małgosiu, wizualizacja kuchni, no i nie ubrudzi się od razu przy świątecznym gotowaniu, pieczeniu i szykowaniu.
Nowy Rok, nowa kuchnia, nowe lepsze dni i do wiosny coraz bliżej.
Nowy Rok, nowa kuchnia, nowe lepsze dni i do wiosny coraz bliżej.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marysiu,nie mogę się doczekać tej kuchni,zwłaszcza w moim wieku takie rzeczy chyba cieszą bardziej,bo to chyba ostatnia zmiana juz w zyciu.Faktycznie,ze kiedyś się tak spotkamy,bo nie mogę spać,z zaśnięciem problem,a o czwrtej już siedzę przy kompie,to nienormalne,chyba wróce do prochów.
Aniu,zlewozmywak pod oknem ma swoje wady i zalety,trzeba częściej okna myć od srodka,bo wiecznie pochlapane sa.

Uploaded with ImageShack.us
Basiu,dziękuję za link,muszę sobie znależć kierowcę.
Ewuś,witaj i ty ranny ptaszku,pewnie do pracy leciałas juz tak rano.
Dorotko,dobrze z jednej strony,ze to zima idzie to w domu więcej czasu się spędza i będzie kiedy nacieszyć się nowa kuchnią,bo latem to człowiek jak Fatima,jest w domu i go ni ma.
Tereniu,ja ranny ptaszek,a ty po 1ej jeszcze na forum siedziałas.
Kasiu,dziękuję za cenne rady,ale wczoraj juz klamka zapadła,umowa podpisana,zaliczka zapłacona.To był ciężki wybór dla mnie.

Aguś,na święta nie będę miałą jeszcze kuchni,w umowie mam na 4 stycznia.Nie chciałam na siłę przed świętami,gości nie będę miała,sami domownicy,a wiadomo,ze przed świetami firma będzie miałą szał z montażem.Wolę robotę na spokojnie i dokładnie.
Sosenko,po nowym roku będzie z górki,dłuższe dni i odliczanie do wiosny jak co roku.

Aniu,zlewozmywak pod oknem ma swoje wady i zalety,trzeba częściej okna myć od srodka,bo wiecznie pochlapane sa.

Basiu,dziękuję za link,muszę sobie znależć kierowcę.
Ewuś,witaj i ty ranny ptaszku,pewnie do pracy leciałas juz tak rano.
Dorotko,dobrze z jednej strony,ze to zima idzie to w domu więcej czasu się spędza i będzie kiedy nacieszyć się nowa kuchnią,bo latem to człowiek jak Fatima,jest w domu i go ni ma.
Tereniu,ja ranny ptaszek,a ty po 1ej jeszcze na forum siedziałas.
Kasiu,dziękuję za cenne rady,ale wczoraj juz klamka zapadła,umowa podpisana,zaliczka zapłacona.To był ciężki wybór dla mnie.

Aguś,na święta nie będę miałą jeszcze kuchni,w umowie mam na 4 stycznia.Nie chciałam na siłę przed świętami,gości nie będę miała,sami domownicy,a wiadomo,ze przed świetami firma będzie miałą szał z montażem.Wolę robotę na spokojnie i dokładnie.
Sosenko,po nowym roku będzie z górki,dłuższe dni i odliczanie do wiosny jak co roku.

Małgosiu, kuchnia na wizualizacji jest funkcjonalna i elegancka. Czy zmywarka będzie usytuowana po lewej stronie zlewozmywaka?
Jak kran bierzesz pod uwagę w kontekście konieczności otwierania okna? Jeśli nie będzie przeszkadzać, to ok, a jeśli jest to kłopotem, to są również składane krany.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Jak kran bierzesz pod uwagę w kontekście konieczności otwierania okna? Jeśli nie będzie przeszkadzać, to ok, a jeśli jest to kłopotem, to są również składane krany.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Witaj Małgosiu, ja zawsze chciałam mieć kuchnie w kształcie L, ale nie mam na to miejsca, takie najbardziej mnie się podobają.
Ja dodałabym tylko więcej szuflad, gdzie pomieścisz kuchenne przybory i drobiazgi. Mnie pasuje taka długa szuflada z przegródkami, w której nie mieszają się ze sobą przedmioty.
Wiem jak cieszy taki zakup. Mnie cieszyły nawet mebelki kupowane do altanki działkowej.
W tym roku to zima będzie krótsza dla Ciebie i przyjemniejsza.
Ja dodałabym tylko więcej szuflad, gdzie pomieścisz kuchenne przybory i drobiazgi. Mnie pasuje taka długa szuflada z przegródkami, w której nie mieszają się ze sobą przedmioty.
Wiem jak cieszy taki zakup. Mnie cieszyły nawet mebelki kupowane do altanki działkowej.
W tym roku to zima będzie krótsza dla Ciebie i przyjemniejsza.
Pozdrawiam Krystyna
- malgocha1960
Aguś,zmywarka jest po lewej strony zlewozmywaka w szafce.Jakoś 4 lata myję okna i nie ma to zbytniego problemu,facet mówił,że spokojnie mogę stawac na te szafki do mycia okien.Po długich dyskusjach z Monią zmieniłam jedynie to,że piekarnik bedzie na poziomie szafek,zeby zachować proporcję,a nad piekarnikiem bedzie szafka uchylna jako chlebak.

Krysiu,ja mam otwarta przestrzeń na salon,dzieli tylko ten niski murek.Zaraz za oknem w jednej linii jest jadalnia otwarta na kuchnię i tak stoi duża komoda,która ma nadstawke szklana,a na dole 3 szuflady i isporo miejsca w otwieranych 3 szafkach.Tera mieszczę się w dwóch szafkach i wąskim słupku z szufladami,myslę,że nie bedzie problemu.Mam regały po swoim sklepie złozene w kotłowni,w garazu,jest miejsca dużo.

Krysiu,ja mam otwarta przestrzeń na salon,dzieli tylko ten niski murek.Zaraz za oknem w jednej linii jest jadalnia otwarta na kuchnię i tak stoi duża komoda,która ma nadstawke szklana,a na dole 3 szuflady i isporo miejsca w otwieranych 3 szafkach.Tera mieszczę się w dwóch szafkach i wąskim słupku z szufladami,myslę,że nie bedzie problemu.Mam regały po swoim sklepie złozene w kotłowni,w garazu,jest miejsca dużo.

Tak myślałam Małgosiu, że masz wiele innego miejsca, wiesz ja w bloku, to całe gospodarstwo w kuchni i to małej muszę poupychać. Stąd moje inne spojrzenie.
W takiej przestrzeni da się wszystko pochować i mieć czyściutko na wierzchu bez zbędnych wystawek.
Będzie pięknie.
W takiej przestrzeni da się wszystko pochować i mieć czyściutko na wierzchu bez zbędnych wystawek.
Będzie pięknie.
Pozdrawiam Krystyna
- malgocha1960
Krysiu,na razie mam na szafkach syf totalny,bo mama malutką kuchnie z bloku przeniesioną,nie starczyło na wszystko kasy.Przy takiej ilości szafek planuje nie miec nic na blatach oprócz czajnika,a jak bedzie w praktyce to zobaczymy,bo pewnych nawyków w naszym wieku raczej nie zlikwidujemy.
100 procent prawdy Małgosiu.
Najważniejsze, żeby się z tym dobrze samemu czuć. Każdy lubi po swojemu. Ja nawet czasem lubię, że mam wszystko pod ręka, bo niby gdzie.
Najważniejsze, żeby się z tym dobrze samemu czuć. Każdy lubi po swojemu. Ja nawet czasem lubię, że mam wszystko pod ręka, bo niby gdzie.
Pozdrawiam Krystyna
- malgocha1960
Nieraz żałuję,ze wybrałam projekt z otwarta przestrzenia,ale z drugiej strony doceniam to,bo nawet jak mam gości to nie siedzę zamknięta w kuchni tylko mam z nimi kontakt,to samo z domownikami jak przyrzadzam posiłki,nie jestem odizolowana kuchta domowa.