Ogród Edyty1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Edyty1

Post »

No i minęła sobota i nie wsadziłam ani jednej trawy ;:174 . Dopiero o 13,30 mąż zajął się małą i mogłam wyjść do ogrodu. Jedyne pocieszenie, że przywiózł obornika bydlęcego.
Bilans dzisiejszego dnia to: przesadzone 2 bzy, 6 piwonii, posadzone z doniczek bez czarny i hortensja 'Incrediball' (zostały mi już tylko 2 doniczki :tan ). Zostały mi jednak na placu boju wykopane: liliowiec i irga (robiłam miejsce na rabatę z piwoniami). Dni są zdecydowanie za krótkie :evil: .

Nie wiem jak mój ogród przeżyje te moje późnojesienne szaleństwa :? .

Wandziu, Twój komentarz nasuwa mi na myśl raczej negatywną opinię :?: A co sadzisz o pozostałych trawach?

Margo, pewnie rozsądniej poczekać do wiosny, ale powiedz to kobiecie w średnim wieku z ADHD ;:224 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Całe szczęście, że nie mam ADHD :;230
Powoli zaczynam zwalniać. Liczy sie mój dobry nastrój i wypoczynek przede wszystkim.
Szczególnie o tej porze roku :wink:
A Ty faktycznie napracowałas się dzisiaj bardzo. Dużo zrobiłas jak na parę godzin
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, najważniejsze, że miałam z góry upatrzone pozycje - to zawsze zajmuje mi najwięcej czasu :D .
Dzisiaj odcięłam na próbę pare gałązek hortensji i wsadziłam na próbę do wody. Zobaczymy co z tego wyniknie ;:65 .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edytko, szalejesz w ogrodzie ;:oj Tyle trawek, wow, będzie co podziwiać w przyszłym roku ;:173
Na hortensję Incrediball polowałam w ubiegłym roku, była dostępna na Gardenii, ale ktoś wykupił całą ekspozycję. Może w przyszły roku się uda...Możną ja posadzić w donicy? To chyba raczek malutka odmiana?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Wypiękniał Ci ogród w tym sezonie Edytko ;:138 A jak posadzisz jeszcze te nowe nabytki...Też zakochuję się w trawach,ale u mnie akurat są w dużych pojemnikach a co za tym idzie drogie :( Chcę kupić jakieś małe sadzonki.Piękna pergola ;:oj
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Witaj :wit cieszę się, że Cię spotkałam i mam nowy wątek do poczytania - a widzę, że zapowiada się bardzo ciekawie..
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Podążam dziś rano śladami Lesi - a więc także ogromne dzięki Edytko za wspólne pogaduszki... było super!
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

:wit
Dziękuję Edyta za ten wczorajszy czas,
mam nadzieję, że zabierzez się kiedyś z mężem w moje strony ;:65
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Edytko, wstawiłam u siebie fotkę klona, ale później mnie olśniło i przypomniałam sobie, że chyba o klonie czerwonym rozmawiałyśmy kiedyś i pewnie o tego pytałaś. Ale fotki nie mam, bo było to drzewko przesadzane do donicy z gruntu, więc listki miał malutkie (nie przycięty po przesadzeniu, więc biedaczek musiał się bardzo wysilać, żeby choć takie wykształcić). Bardzo wcześnie się też przebarwił i zgubił liście. No ale w przyszłym roku powinno być już ok - w gruncie jest już kilka miesięcy, więc sądzę, że co nieco tam na dole urosło.

Twoje klony są śliczne, zazdroszczę że tak długo trzymają się te kolorki.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Edytko, ja też podążam tak jak Agnieszka i również przesyłam uściski za wczoraj ;:196
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Witam Edytko i ja się bardzo cieszę z poznania i dzięki za miłe spotkanko muszę dokładnie przejrzeć Twój wątek faktycznie miejsca sporo super możesz szaleć "dziewczynko"
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Jestem wręcz oszołomiona jak wspaniale i szybko rozwija się Twój ogród (i to przy trójce dzieci!). Podziwiam dokonania Twojego męża - grill i altana prezentują się świetnie i na pewno są bardzo przydatne w sezonie, kiedy aż się prosi aby jak najwięcej czasu spędzać w ogrodzie. Zaskoczyło mnie też bogatwo roślin - wspaniale, ciekawe odmiany róż, hortensje - o Great Star nadal marzę mając świadomość, że nie mam na nią już miejsca... Pięknie.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I Ty też byłaś na spotkaniu.
Fajnie tak pogadać o wspólnej pasji.
Zawsze mam wrażenie na takich spotkaniach, że czas za szybko leci
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu - Robaczku, nie wiem czy Incerediball będzie się podobało w donicy, ale na etykiecie jest napisane, że dorasta do ok. 100 cm. Tam, gdzie kupowałam stało jeszcze parę sztuk. Sprzedawczyni powiedziała, że zamówiła wiosną 10 szt i przez cały sezon sprzedała jedynie 5 szt. Cena była mało przyzwoita - 65 zł. ;:192 . Ja swoja kupiłam tylko dlatego, że w związku z jesienną wyprzedażą było 30 % taniej.

Miriam, ja kupiłam wysyłkowo na naszym forum :wink: . Uważam, że za tą cenę to sadzonki całkiem przyzwoite :D .

Joasiu, Asiu, Wandziu, Justynko i Agnieszko, miło mi było spędzić czas w Waszym gronie. Cieszę się, że mogłam spotkać się ponownie a niektóre osoby poznać w końcu osobiście. Wybaczcie, że zajrzę do Waszych wątków później, bo dzisiaj miałam bardzo intensywny dzień i następne 2 zapowiadają się podobnie. Godzinę temu wróciłam z pracy i chyba zaraz powędruję ;:41 .
Tak sobie pomyślała, że współczuję Agnieszce, że próbują wydłużyć jej godziny pracy a ja sobie robię to sama ;:223 .

Gosiu, pogadanie o roślinkach (i nie tylko :wink: ) jest zawsze bardzo przyjemne :D .

Dominiko, pytałam o tatarskiego, ale Kelly's Gold też wygląda ciekawie. Będę musiała poczytać o nim :D .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Edytko ;:224

Wspaniały ogród,dom,altanka,no wszystko ;:138
Róże,jeżówki,trawy,azalie to lubię ;:108
Masz bardzo zdolnego M i trójkę dzieci i naprawdę podziwiam Cię za to,że dajesz radę.
I nawet warzywnik prowadzisz :uszy

Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”