300 m2 frajdy
- ra_barbara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: 300 m2 frajdy
Mariolka Z Ciebie to prawdziwy Facet, narzędzia masz że ho ho
a wiercić sie nie dało w tych muszlach?

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
[quote="iwona0042"][quote="DuczekiOsia"]a ja jetem zaskoczona tymi murarkami, pierwszy raz o nich słyszę i pierwszy raz widzę aby ktoś im sam gniazdka budował
poczytałam o nich na Wikipedii i chwała Ci że o nie tak dbasz
A Leokadia nie przejrzała mojego wątku dokładnie, bo u mnie gniazdo dla murarek od wiosny wisi schowane w mam nadzieję spokojnym miejscu
no i masz babo placek
przeoczyłam,
chyba muszę jeszcze raz Iwonko Twój wątek od początku oblecieć i poszukać dokładnie,
a te muszelki rewelacja

A Leokadia nie przejrzała mojego wątku dokładnie, bo u mnie gniazdo dla murarek od wiosny wisi schowane w mam nadzieję spokojnym miejscu

no i masz babo placek

a te muszelki rewelacja

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie Basiu, wiercenie nie było potrzebne. Jedno małe trzepnięcie młotkiem i dziurka gotowa. Lekko, łatwo i przyjemnie.ra_barbara pisze:Mariolka Z Ciebie to prawdziwy Facet, narzędzia masz że ho hoa wiercić sie nie dało w tych muszlach?

O murarkach dużo dowiedziałam się właśnie wiosną. Nie miałam możliwości zdobyć trzcinę w takiej ilości, żeby czuć satysfakcję ale .... ale trochę zdobyłam, zawiesiłam i wiosną będę wypatrywała pszczółek

Ale chyba Paweł Woynowski (opiekuje się już pszczołami na innym świecie) w swoich wątkach miał wiele do powiedzenia na temat murarek.
- eliszka60
- 200p
- Od: 3 paź 2011, o 16:59
worek takich muszelek przywiozłam kiedyś z Tunezji i prawie każda ma oryginalną dziurkę,kilka zużyłam do zawieszenia na ganku przy doniczce z pelargonią.na wiosnę powieszę gdzieś resztę
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale chyba Paweł Woynowski (opiekuje się już pszczołami na innym świecie) w swoich wątkach miał wiele do powiedzenia na temat murarek.
Właśnie on mnie instruował jak to należy zrobić, On na pewno ma swój raj na innym świecie
Właśnie on mnie instruował jak to należy zrobić, On na pewno ma swój raj na innym świecie

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
A ja znowu nie widzę zdjęć. 

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Mariolu tak patrząc na te Wasze muszelki natchnęło mnie! mam do plaży niecałe 2 km i wykombinowałem, że przecież mogę nazbierać worek, albo i dwa muszelek, pognieść je i będzie to doskonały materiał zawierający wapień i pewnie pełno innych mikroelementów, do wiosennego przekopania grządek 

- Ruda2011
Imer
dobrze główkujesz.
Powiem Ci, że ja nawet się cieszę, że mieszkam tak daleko od morza
Nawet nie chcę myśleć co ja bym przywlokła na działkę. Muszelki i drewno wygładzone przez morze - ???????????? 
Dorotka coś nie halo
, foty są. Czy zgłaszałaś moderkom ?
Iwonko ja tez w wątku Pawła pobierałam nauki - miał facet wiedzę - chwała mu za to
Eliszka widzisz, jakie zabawne jest to forum
, inaczej muszle przewalane z kąta w kąt trafiły by w końcu na śmietnior.

Powiem Ci, że ja nawet się cieszę, że mieszkam tak daleko od morza

Dorotka coś nie halo

Iwonko ja tez w wątku Pawła pobierałam nauki - miał facet wiedzę - chwała mu za to

Eliszka widzisz, jakie zabawne jest to forum

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No tak, a ja z nad morza zawsze przytargam, korzenie, kamienie, muszelki, ma się ze mną moja kochana rodzinka, każdy wypad, nawet mały spacer kończy się z tobołkiem czegoś, co się oczywiście przyda na działce 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Mariolas ja za Twoim przykładem dzisiaj na próbę jak stuknęłam w muszekę jak nie wrzasnę ..muszelka poszła i mój palec też walnięty...e tam nie nadaję się do takiej precyzyjnej roboty... 

- Ruda2011
Misiu słyszałaś pewnie dowcip o "fachowcu", który zażądał 50 zyla za naprawę telewizora. A tylko stuknął młoteczkiem. Właściciel tv zaskoczony - "jak to, 50 zł za jedno stuknięcie młotkiem ???"
- " za stuknięcie ( odpowiada fachowiec ) - 1 zł. Pozostałe 49 - za to, ze wiedziałem GDZIE stuknąć"
Jak Ty waliłaś w tę muszelkę, że zdemolowałaś pół domu ...... o palcu nie wspomnę
- " za stuknięcie ( odpowiada fachowiec ) - 1 zł. Pozostałe 49 - za to, ze wiedziałem GDZIE stuknąć"

Jak Ty waliłaś w tę muszelkę, że zdemolowałaś pół domu ...... o palcu nie wspomnę

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
No teraz to dopiero zacznie się sezon na pomysły do ogrodu i zbieractwo bez umiaru
przechodząc obok byle jakiej kupy smieci robie szybki przegląd oczywiście niezauważenie przez nikogo : co by tu sie przydało??? oj cegła
oj pół krawężnika
...kosz plastokowy
, stołeczek drewniany
a mój M to już nawet nie chce ze mna wyjeżdżać na wycieczki abym czegoś jego autkiem nie chciała przewież 

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Ja mam to samo. Wszystko do ogrodu przytargam. Ostatnio znalazlam ladny mech i ... już jest u mnie. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
O ja też już usłyszałam pamiętaj, że nie mieszkasz sama 

- Ruda2011
Ja znalazłam miejsce z kamykami idealnymi do wysypania wierzchu ciurkadelka. W środę się na nie szykuję bo powinnam samochodem. Napełnić ze dwa pojemniki i zawieźć na działkę. Mam też namiar na kupę kostki bauma ( jak się rozsypała pryzma tak zostawili ) i jednego naprawdę sporego otoczaka.
To wszystko bezpańskie, leży na kupach na nieużytkach a jednak szykuję się jak na jaką kradzież. Wiosną zacznie się nowa budowa, teren zostanie ogrodzony a całe to bogactwo wykopane ( wykop pod blok ) i wywiezione w siną dal. Głupia jestem mając skrupuły.
To wszystko bezpańskie, leży na kupach na nieużytkach a jednak szykuję się jak na jaką kradzież. Wiosną zacznie się nowa budowa, teren zostanie ogrodzony a całe to bogactwo wykopane ( wykop pod blok ) i wywiezione w siną dal. Głupia jestem mając skrupuły.