300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: 300 m2 frajdy

Post »

Mariolka Z Ciebie to prawdziwy Facet, narzędzia masz że ho ho ;:oj a wiercić sie nie dało w tych muszlach?
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

[quote="iwona0042"][quote="DuczekiOsia"]a ja jetem zaskoczona tymi murarkami, pierwszy raz o nich słyszę i pierwszy raz widzę aby ktoś im sam gniazdka budował ;:333 poczytałam o nich na Wikipedii i chwała Ci że o nie tak dbasz ;:180

A Leokadia nie przejrzała mojego wątku dokładnie, bo u mnie gniazdo dla murarek od wiosny wisi schowane w mam nadzieję spokojnym miejscu :wit

no i masz babo placek ;:223 przeoczyłam, ;:124 chyba muszę jeszcze raz Iwonko Twój wątek od początku oblecieć i poszukać dokładnie,

a te muszelki rewelacja :) ;:63
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ra_barbara pisze:Mariolka Z Ciebie to prawdziwy Facet, narzędzia masz że ho ho ;:oj a wiercić sie nie dało w tych muszlach?
Nie Basiu, wiercenie nie było potrzebne. Jedno małe trzepnięcie młotkiem i dziurka gotowa. Lekko, łatwo i przyjemnie. ;:333

O murarkach dużo dowiedziałam się właśnie wiosną. Nie miałam możliwości zdobyć trzcinę w takiej ilości, żeby czuć satysfakcję ale .... ale trochę zdobyłam, zawiesiłam i wiosną będę wypatrywała pszczółek :)
Ale chyba Paweł Woynowski (opiekuje się już pszczołami na innym świecie) w swoich wątkach miał wiele do powiedzenia na temat murarek.
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59

Post »

worek takich muszelek przywiozłam kiedyś z Tunezji i prawie każda ma oryginalną dziurkę,kilka zużyłam do zawieszenia na ganku przy doniczce z pelargonią.na wiosnę powieszę gdzieś resztę
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale chyba Paweł Woynowski (opiekuje się już pszczołami na innym świecie) w swoich wątkach miał wiele do powiedzenia na temat murarek.

Właśnie on mnie instruował jak to należy zrobić, On na pewno ma swój raj na innym świecie ;:108
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

A ja znowu nie widzę zdjęć. ;:98
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Mariolu tak patrząc na te Wasze muszelki natchnęło mnie! mam do plaży niecałe 2 km i wykombinowałem, że przecież mogę nazbierać worek, albo i dwa muszelek, pognieść je i będzie to doskonały materiał zawierający wapień i pewnie pełno innych mikroelementów, do wiosennego przekopania grządek :heja
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Imer ;:215 dobrze główkujesz.
Powiem Ci, że ja nawet się cieszę, że mieszkam tak daleko od morza :;230 Nawet nie chcę myśleć co ja bym przywlokła na działkę. Muszelki i drewno wygładzone przez morze - ???????????? :;230
Dorotka coś nie halo ;:174 , foty są. Czy zgłaszałaś moderkom ?
Iwonko ja tez w wątku Pawła pobierałam nauki - miał facet wiedzę - chwała mu za to ;:180
Eliszka widzisz, jakie zabawne jest to forum ;:333 , inaczej muszle przewalane z kąta w kąt trafiły by w końcu na śmietnior.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No tak, a ja z nad morza zawsze przytargam, korzenie, kamienie, muszelki, ma się ze mną moja kochana rodzinka, każdy wypad, nawet mały spacer kończy się z tobołkiem czegoś, co się oczywiście przyda na działce :;230
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Mariolas ja za Twoim przykładem dzisiaj na próbę jak stuknęłam w muszekę jak nie wrzasnę ..muszelka poszła i mój palec też walnięty...e tam nie nadaję się do takiej precyzyjnej roboty... :;230
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu słyszałaś pewnie dowcip o "fachowcu", który zażądał 50 zyla za naprawę telewizora. A tylko stuknął młoteczkiem. Właściciel tv zaskoczony - "jak to, 50 zł za jedno stuknięcie młotkiem ???"
- " za stuknięcie ( odpowiada fachowiec ) - 1 zł. Pozostałe 49 - za to, ze wiedziałem GDZIE stuknąć" :;230
Jak Ty waliłaś w tę muszelkę, że zdemolowałaś pół domu ...... o palcu nie wspomnę :;230
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

No teraz to dopiero zacznie się sezon na pomysły do ogrodu i zbieractwo bez umiaru :wink: przechodząc obok byle jakiej kupy smieci robie szybki przegląd oczywiście niezauważenie przez nikogo : co by tu sie przydało??? oj cegła ;:138 oj pół krawężnika ;:138 ...kosz plastokowy ;:oj , stołeczek drewniany ;:138 a mój M to już nawet nie chce ze mna wyjeżdżać na wycieczki abym czegoś jego autkiem nie chciała przewież :;230
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ja mam to samo. Wszystko do ogrodu przytargam. Ostatnio znalazlam ladny mech i ... już jest u mnie. :wink:
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O ja też już usłyszałam pamiętaj, że nie mieszkasz sama ;:oj
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja znalazłam miejsce z kamykami idealnymi do wysypania wierzchu ciurkadelka. W środę się na nie szykuję bo powinnam samochodem. Napełnić ze dwa pojemniki i zawieźć na działkę. Mam też namiar na kupę kostki bauma ( jak się rozsypała pryzma tak zostawili ) i jednego naprawdę sporego otoczaka.
To wszystko bezpańskie, leży na kupach na nieużytkach a jednak szykuję się jak na jaką kradzież. Wiosną zacznie się nowa budowa, teren zostanie ogrodzony a całe to bogactwo wykopane ( wykop pod blok ) i wywiezione w siną dal. Głupia jestem mając skrupuły.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”