Od razu zapytam czy kredę podsypać w jednej dawce? Qrcze może się bardzo podnieść pH i może być kłopot z pobieraniem potasu - czy teoretyzuję?
A jakby tak podlać cytrynianem wapnia zamiast sypnąć kredy nawozowej?
Znalazłam właśnie w moim mieście hurtownię, która wg informacji na stronie głównej , powinna tymi nawozami handlować.monika pisze:Jako, że sezon minął to wrócę do tego słynnegonawozu krystalicznego Fructus Professional NPK 12-12-36 + mikro http://www.fructus.pl/index.php?action=page&nr=116 Widział ktoś go w sklepie? ja nie spotkałam ani 2,5 kg ani 10kg..
Do rozpuszczania. Do posypywania nie ma potrzeby mieszać.monika pisze:Rozumiem, że to byłyby mieszanki do posypywania, tak?
Taki zestaw jest uniwersalny. Począwszy od samego azotu/ saletrzak/ do samego fosforu/ superfosfat/. Kombinacji jest wiele.monika pisze:Może jakiś link co bym się douczyła, a potem gdybym Cię poprosiła o zweryfikowanie
Ty u mnie zawsze otrzymasz odpowiedź. Podasz tylko o jakim składzie chcesz mieć nawóz i ja Ci to wyliczę.monika pisze:Bo jakoś nie śmiem iść na łatwiznę i Ciebie poprosić o 'gotowca',