Ogród marzeń - KDanuta

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo wpadaj, kopiuj, oglądaj :!:

może parę nowych fotek :?:

pierwsza kwitnąca róża

Obrazek

złotokap wsród tawuł

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek

moja wierna Sabcia - obrończyni

coś z mojego warzywnika ;:137

pomodory które sadziłam dodając namoczony chleb do ziemi Obrazek

a to truskawki podsypane skoszoną trawą , aby nie traciły wilgoci a owoce nie były brudne od ziemi
na podsypanie czekają marchewka , buraczki i pietruszka ale one jeszcze muszą troszeczke podrosnąć Obrazek
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gigo dzisiej nie mogłam iść po migdałka ale dzwoniłam jest odłożony, będzie juto :!:
prześlij adres na jaki mam wysłać

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Danusiu dzięki za nazwę tej roślinki -śliczna jest,a dla mnie nieznajoma bo takiej nie mam w swojej kolekcji -dlatego pytałam :lol: Złotokap jak na takie małe drzewko ma sporo kwiatów -chyba go dobrze karmisz :roll: :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

KDanuta pisze:Lisko to żaden problem , oby się tylko ukorzenił, jeśli coś Ci się podoba to napisz, zrobię sadzonkę i niech sobie rośnie, jesteś z podkarpackiego to przecież niedaleko do mnie , może będzie jakiś transport w Twoje strony jak dziś do Rzeszowa. :roll: , a co do ukorzeniania wierzby to one dość dobrze się przyjmują, ja wkładam gałązki bezpośrednio do ziemi. ukorzeniłam sobie już 3 sadzonki - zdjęcie wierzby zrobie jutro

Oj Danusiu dziękuję za tę informację z wierzbą. Dziś już nie mam siły ale jutro wsadzę do ziemi (niech sobie przez noc jeszcze postoi w wodzie :) i jeśli mogę prosić o to zdjęcie wierzby ukorzenionej:)

Danusiu ile ja razy jechałam przez Brzesko... miałam córke w szpitalu i jeździłam non stop w tą i z powrotem. Mam jechać w czerwcu do kontroli ale wkurzylimne troche i dziś moja rodzinna powiedziała, żebym nie jechała... coś jednak wymyślimy :)

Jesteś naprawdę kochana ...

No to korzystam z Twojej grzeczności dalej i pytam... o tym chlebie juz słyszałam.... po raz pierwszy w życiu posadziłam 3 pomidory. Każdy ma po jednym kwiatku. Chciałabym mieć choć 1 owoc.... ziemia... glina połączona z piaskiem. Powiedz mi, czy jakbym teraz dała ten chleb pod pomidory to cos da?
z uśmiechami Iza
u liski
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Danusiu, pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie ,piękne krzewy i inne roślinki, a funkie rewelacyjne,ja mam tylko jedna odmianę,choruję jeszcze na taką z dużymi ,ciemnymi liśćmi Powiedz jak ukorzenić tamaryszek...........wystarczy oderwać młodą gałązkę i do ziemi z nią ....słyszałam od liski,że znasz sie na tym....
;:3 ;:3
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisko dzisiej nie sadzę , według kalendarza biodynamicznego jest pusty dzięń,
jutro będzie idealny. Zdjęcia wierzb będą jutro , bo dzisiej będę starała się zrobić im ładne fotki ,a mój komputer coś nie chce wklejać więc grzecznościowo będę korzystała z cudzego
ale dopiero jutro.

Namoczony chleb możesz spokojnie dodać do ziemi, tylko delikatnie , abyś nie uszkodziła korzonków, one będą sobie pobierały składniki które będą im potrzebne, myślę że Twoje 3 pomidorki wydadzą obfity plon. gliniasta gleba jest ciężka w uprawie ale urodzajna i dużej trzyma wodę :twisted:

Następnum razem gdy będziesz w Brzesku to daj znać -sł€żba zdrowia jak wszędzie ,
jedni z powołania inni dla mamony.
Myślę że córka szybko wróci do zdrowia życzę tego z całego serca

cieplutko pozdrawiam Danuta

Bożenkoto za duże słowo "znam sie na tym"eksperymentuje raz sie uda innym razem nie, tamaryszek będę obcinała i ukorzeniała w piątek.Ja ukorzeniam gałązki lekko zdrewniałe , najlepiej z tzw. pętką, maczam w ukorzeniaczu i do ziemi , kilka w jednej doniczce ( tak samo jak wierzbę, której zrobie zdjęcie, bo się już przyjęła) - i tak sobie czekam ąż zdecydują się rosnąć, to samo robię z budleją , bukszpanem tylko wczesną wiosną,
Zyczę sukcesów w eksperymentowaniu, to frajda jak się to poprzyjmuje i można obdarować przyjaciół małymi sadzonkami :D

pozdrawiam serdecznie

:D
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BożenkoTwój ogród jest tak piękny i takie bogacwo krzewów i kwiatów, że ja ani połowy z nich nie znam nazw, :wink: ale miło mi że i u mnie coś znalazłaś.
Wszystkie krzewy na zimę były obłożone obornikie ,a z wiosną przysypane ziemią, może złotokap odwdzięczył za solidne sniadanie.

Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz bardzo ładny ogródek. Gratuluję. :lol: Pomidorki chyba własnej produkcji.
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kochana Danusiu nawet nie wiesz ja sie ucieszyłam z Twojej wiadomosci. Adres podam Ci na PW i tam omówimy resztę. Pozdrawiam i całuję
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Widzę Danusiu ,że mamy podobne upodobania co do rozmnażania roślinek :lol: też robię sadzonki praktycznie z wszystkiego :lol: każdy kijek do ziemi i czekam cierpliwie czy coś z tego będzie :roll: ale jaka przyjemność gdy się uda i można powiedzieć ,że to z własnej hodowli :wink: :lol:
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Danusiu dziękuję za szybką odpowiedź,kupię ukorzeniacz i też po eksperymentuję,może coś urośnie. Miłej nocki.
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

KDanuta pisze:Lisko dzisiej nie sadzę , według kalendarza biodynamicznego jest pusty dzięń,
jutro będzie idealny. Zdjęcia wierzb będą jutro , bo dzisiej będę starała się zrobić im ładne fotki ,a mój komputer coś nie chce wklejać więc grzecznościowo będę korzystała z cudzego
ale dopiero jutro.

Namoczony chleb możesz spokojnie dodać do ziemi, tylko delikatnie , abyś nie uszkodziła korzonków, one będą sobie pobierały składniki które będą im potrzebne, myślę że Twoje 3 pomidorki wydadzą obfity plon. gliniasta gleba jest ciężka w uprawie ale urodzajna i dużej trzyma wodę :twisted:

Następnum razem gdy będziesz w Brzesku to daj znać -sł€żba zdrowia jak wszędzie ,
jedni z powołania inni dla mamony.
Myślę że córka szybko wróci do zdrowia życzę tego z całego serca

cieplutko pozdrawiam Danuta
Danusiu ślicznie Ci dziękuję za rady. Już nawet do mamy zadzowniłam i przekazałam Twoje rady zwiazane z chlebem...

Z córką moją niestety nei jest dobrze ale nei chcę o tym pisać. Chcę tylko sprostowac jedną rzecz... Jak do Ciebie pisałam - zrobiłam daleko idacy skrót myslowy :) Córka leżała w Krakowie a ja przez Brzesko tyko przejeżdżałam :) dwa razy dziennie :)
z uśmiechami Iza
u liski
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzejuwitaj , pomidorki niestety nie z mojej rozsady, brak mi cierpliwości do siania i pikowania,
mąż kupił flance pomidorów na targu 4 rodzaje , ładnie rosną mają już małe koraliki , przekonamy sie czy
faktycznie czymś się różnią
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisko fotki wierzb dla Ciebie, poprzednio pytałaś co kwitnie na fioletowo koło wierzby , to wieczornik damski , roślina dwuletnia , sama sie rozsiewa, pachnie wieczorem.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

te 3 patyczki razem to ukorzenione gałązki wierzby , ten duży patyk to figowiec
też się przyjął bo ma nabrzmiałe pąki, to malutkie to bukszpany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”