Bardzo dziękuje Dziewczynki za odwiedziny.
Melduję, że zdrówko powróciło. Długo to przeziębienie mnie trzymało. 4.11. wybraliśmy się z mężem na działkę. Sądziłam, że zastanę ją w gorszym stanie, mam na myśli wygląd roślinek. A tu niespodzianka. Różyczki w pąkach(pewnie ostatnie), liści już nie wiele opadłych. Pozostało mi zabezpieczenie róż. Myślę, że to nastąpi około 15.11.
Mireczko..cieszę się że przeziębienie minęło to i na działeczkę mogłaś zajrzeć gdzie widzę że całkiem ładnie jeszcze u ciebie. No i te różyczki. Pora porządków i przygotowań do zimy ciągle trwa. Ja dziś jeszcze kupiłam cebule tulipanów...wiem, wiem...stanowczo za późno pewnie na sadzenie. Kiedy były tak ładne i niedrogie..z wyprzedaży. Zaryzykuję...a co mi tam.
Mirko witam już zdrowo ,u mnie też juz po chorobie ,też porzadki zrobiłam ,tulipany posadzone już na poczatku pazdziernika a teraz też dostalam od kolezanki i tulipany i hiacynty i narcyzy oraz lilie i też zaryzykowalam i tak by sie u niej zmarnowaly bo ona mowila ze by wyrzucila a tak ja mam ucieche i mysle że udadzą sie przez zime uchowac
Mireczko...znowu po Twojej uroczej działeczce. Myślę,że już wydobrzałaś...Kochana ...co to za kwiatki na 3 stronie białe i wrzosowe pod zdjęciem z liliami i jeżówką. Sa super...jeśli miałabyś sadzonki to z chęcia bym od Ciebie kupiła wiosną/ oczywiście płacąc też za przesyłkę./
Mireczko nasionka na 100-weczke wzejdą !!! sadzonek raczej nie powinnam mieć - dokładnie obrywałam szyszeczki po kwiatach - wówczas obficie i długo kwitnie i rozkrzewia się do olbrzymich rozmiarów.
W razie Wu - nasiona jeszcze mam
Daj znać gdy nasionka dojdą
Widzę Mireczko, że już przygotowania do zimy w pełni, u mnie też jeszcze różyczki kwitną i zastanawiałem się wczoraj nad okopczykowaniem ich, jednak wstrzymałem się, w dzień potrafi być 9-10st, tak myślę, że jeszcze z tydzień.
Okopczykować Remi możesz , nawet powinieneś już teraz. Nie czekaj z tym, a zabezpieczyć je od mrozów to jak już ze dwa dni bedzie mrózik. Muszą trochę zachartować się. Wtedy je przytniesz ( jeśli jest taka potrzeba) owiniesz zimową lub wiosenną ( ilość warst zwiękrzysz) i obłożysz np. stroiszem.