Comciowe zmiany ogrodowe c.d.
Re: Comciowe zmiany ogrodowe c.d.
Zgubiłam watek, atu jest nowy.
Moje zmagania z działka są podobne, wiec bardo lubię śledzić Mariolu prace na Twojej działce. Też te moje hosty nie zostały z braku czasu przesadzone i wiele innych nie koniecznie pilnych prac nie wykonałam i już nie wykonam.
Wiosna znajdę się w nowej rzeczywistości związanej z emeryturką, podobno nie koniecznie będzie więcej czasu, ale może inne będę miała spojrzenie na działkę. Najważniejsze, że pograbiłam liście i warzywnik to nie będzie mnie męczyło poczucie winy nie spełnionego obowiązku.
Zimą będę pewnie myślała o wysiewach na parapecie, za Twoim przykładem planuje koleusy. Przecież są ozdobą cały sezon. A nasion pelargonii to pewnie już należy szukać.
Moje zmagania z działka są podobne, wiec bardo lubię śledzić Mariolu prace na Twojej działce. Też te moje hosty nie zostały z braku czasu przesadzone i wiele innych nie koniecznie pilnych prac nie wykonałam i już nie wykonam.
Wiosna znajdę się w nowej rzeczywistości związanej z emeryturką, podobno nie koniecznie będzie więcej czasu, ale może inne będę miała spojrzenie na działkę. Najważniejsze, że pograbiłam liście i warzywnik to nie będzie mnie męczyło poczucie winy nie spełnionego obowiązku.
Zimą będę pewnie myślała o wysiewach na parapecie, za Twoim przykładem planuje koleusy. Przecież są ozdobą cały sezon. A nasion pelargonii to pewnie już należy szukać.
Pozdrawiam Krystyna
- ZbigniewG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Comciowe zmiany ogrodowe
jak można go nie lubić chociaż ma swoje Trójkąty BermudzkieComcia pisze:...Wrocław też lubię, naprawdę lubię swoje miasto, choć znam głównie centrum.
Działkę też mam w centrum, prawie przy Ślężnej....

- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Mariolu byłem na szkoleniu we Wrocławiu na dziale rolniczo-ogrodzniczo-zielarskim,a w planie mieliśmy zwiedzanie ostrowa tumskiego i centrum nocą. Miasto wtedy wygląda cudnie tylko szkoda, że tak zimno było
Przepraszam,ze w prywatnym wątku pytam,ale nie mam pewności ,czy nie naruszyłam regulaminu. Znalazłam filmik na youtube o pięknym okazie hortensji i link umieściłam na stronie "hortensje-wspomnienie lata".Teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłam.Nie umiem wykasować mojego wpisu,więc jeśli to niezgodne z zasadami proszę o wykasowanie.pozdrawiam,Gosia.Ten wpis także proszę wykasować aby nie zaśmiecał wątku.Czas umieszczenie postu ;12 listopad godz.11,46.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariolu,mimo jesieni też jeszcze ciągnie mnie do pracy w ogrodzie ale to już nie ta werwa,jaka przychodzi wiosną
Też mam dni,kiedy niby za coś się biorę,ale nagle widzę,że tam nie zrobione i tak podziubdziam wszędzie a efektu nie ma
W karmie dla gołębi są najróżniejsze rzeczy,z zabronionymi ziołami włącznie.Syn się śmieje,że jak mi więcej roślinek wzejdzie podobnych do liścia klonu to mnie zamkną
Mało to kłopotu mieli ci działkowicze,co to hodowali mak na kompot(z jednego krzaczka
)
Przesadzanie hosty tak barwnie opisałaś,że widziałam to
A nawet już widziałam Cię w trakcie przesadzania jabłonki
Pięknie prezentujesz swój ogród ale muszę wrócić do początków,żeby lepiej go poznać.

Przesadzanie hosty tak barwnie opisałaś,że widziałam to

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witaj Mariolu.
Ja z rewizytą...ujrzała iście biskupi powojnik u Ciebie który i ja zafundowałam sobie w tym roku u Stasi razem z 26 innymi powojnikami.
Kilka z nich zdążyło zakwitnąć i cieszyło oko do mrozów.
Ciekawa jestem jak owa gromadka przetrwa moją wschodnią zimę.
Pozdrawiam Serdecznie. Zyta.

Ja z rewizytą...ujrzała iście biskupi powojnik u Ciebie który i ja zafundowałam sobie w tym roku u Stasi razem z 26 innymi powojnikami.
Kilka z nich zdążyło zakwitnąć i cieszyło oko do mrozów.
Ciekawa jestem jak owa gromadka przetrwa moją wschodnią zimę.
Pozdrawiam Serdecznie. Zyta.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Mariolu na pierwszej stronie umieściłaś zdjęcie krzewuszki, czy może wiesz co to za odmiana? Mam chyba taką samą, ale nie mogę się zdecydować co do jej imienia. We Wrocławiu byłam kiedyś (zmierzając na Sudety) przez krótką chwilę i wcześnie rano (na Starym Mieście, nie wiem czy to poprawna nazwa), w każdym razie podobało mi się.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Zyta, moze trzeba było pozbierać nasionka??? Tak na wszelki wypadek?
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Mariola i co ? zrealizowałaś swoje plany i przesadziłaś hosty ?
A te odskubane gdzie posadziłaś ? Mam u Ciebie jedną faworytkę.....
Tą falującą piękność co kiedyś podawałaś do identyfikacji .
A te odskubane gdzie posadziłaś ? Mam u Ciebie jedną faworytkę.....
Tą falującą piękność co kiedyś podawałaś do identyfikacji .
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Mariola długo się nie odzywasz, pewnie nadal coś w ogrodzie przekopujesz?
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Witaj, zapracowana dziewczyno
Podziwiam Twój jesienny zapał do ciężkich prac ogrodowych
Niedługo zaczniesz góry przenosić, po udanym przesadzeniu jabłonki
A tak na poważnie,to lepiej hosty przesadzać jesienią, bo unikasz uszkodzenia czy wyłamania , startujących już w górę strzelistych rakiet /kłów/.Tym bardziej że ich ciężar powalił Cię na glebę.Przez zimę ukorzenią się i zadomowią w nowym miejscu, aby wiosną radośnie wystrzelić do góry
Pozdrawiam cieplutko

Podziwiam Twój jesienny zapał do ciężkich prac ogrodowych

Niedługo zaczniesz góry przenosić, po udanym przesadzeniu jabłonki

A tak na poważnie,to lepiej hosty przesadzać jesienią, bo unikasz uszkodzenia czy wyłamania , startujących już w górę strzelistych rakiet /kłów/.Tym bardziej że ich ciężar powalił Cię na glebę.Przez zimę ukorzenią się i zadomowią w nowym miejscu, aby wiosną radośnie wystrzelić do góry

Pozdrawiam cieplutko

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Nie piszę bo nie byłam na działce od dawna, albo choroba albo lenistwo.
Na razie głównie czytam co u innych się dzieje bo u mnie nic.
Niedawno zachorowałam u Igi na pergolę lub nawet altankę z grabu lub wiązu, oglądałam w myślach swoją działkę i nie znalazłam miejsca.
Ja naprawdę nie mam już gdzie czegoś wcisnąć.
Jedyne co mi przyszło do głowy to zarośnięta pergola przed kompostownikiem, przy okazji go zasłoni. Ale to chyba będzie głupawo wyglądało...
No cóż, muszę myśleć dalej.

Na razie głównie czytam co u innych się dzieje bo u mnie nic.
Niedawno zachorowałam u Igi na pergolę lub nawet altankę z grabu lub wiązu, oglądałam w myślach swoją działkę i nie znalazłam miejsca.
Ja naprawdę nie mam już gdzie czegoś wcisnąć.

Jedyne co mi przyszło do głowy to zarośnięta pergola przed kompostownikiem, przy okazji go zasłoni. Ale to chyba będzie głupawo wyglądało...
No cóż, muszę myśleć dalej.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
A ja myślę że to dobry pomysł i przykryje co nie co .
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A przy okazji będzie zaciągało z kompostu.......
Chyba jednak szukaj dalej.
Chyba jednak szukaj dalej.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Witaj Comciu
Czas nadrobić Twoje wątki przygody z ogrodem... z ciekawością zostawiam sobie lekturę na wieczorny deser
Pozdrawiam serdecznie, A.

Czas nadrobić Twoje wątki przygody z ogrodem... z ciekawością zostawiam sobie lekturę na wieczorny deser

Pozdrawiam serdecznie, A.