Majka 411 - róże 2012 cz.3 (bliżej jesieni)
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka 411 - róże 2012 cz.3 (bliżej jesieni)
Aniu, dziś wieczorem przygotuję listę z którymi się pożegnałam i jutro o tym napiszę. 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hej Majeczka , Dzięki Tobie i ja sie skusiłam na te szampańskie filiżaneczki...i one juz juz do nas jadą niebawem....do domciu ...ale super 

Oj, Majcia -co za rożyce zam owilaś.Wszystkie cudne ale Jet Set niesamowicie mnie podnieca zwłaszcza jak patrzę na zdjęcia Suszakowej.
Wspomnienia radują duszę i oczy.
Ja już 10 pięknotek posadszilam a też czekam od Petrovica na 5 szt.Trochę martwię się o ich kondycję(nie wiem czy wiesz,że mialam pechulca i 3 lata temu dostalam okropne gnioty ,z ktorych przeżyly może 3szt na 10 zamowionych)
Wspomnienia radują duszę i oczy.
Ja już 10 pięknotek posadszilam a też czekam od Petrovica na 5 szt.Trochę martwię się o ich kondycję(nie wiem czy wiesz,że mialam pechulca i 3 lata temu dostalam okropne gnioty ,z ktorych przeżyly może 3szt na 10 zamowionych)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Majeczko, dziękuję stokrotnie, że dzielisz się z nami swoim doświadczeniem różanym - to bezcenne informacje dla każdego, kto róże kocha i chce mieć w swoim ogrodzie zdrowe, wigorne, pięknie kwitnące róże.
Laguny i Colette nie mam, ale czekam na Twoje kolejne spostrzeżenia.
Poza Pashminą, szaleję za Stephanie Baronin - na pewno te dwie róże zamówię wiosną
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Laguny i Colette nie mam, ale czekam na Twoje kolejne spostrzeżenia.
Poza Pashminą, szaleję za Stephanie Baronin - na pewno te dwie róże zamówię wiosną

Pozdrawiam Cię serdecznie!
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Mam zły dzień. Trochę mnie połamało i dlatego widzę wszystko w czarnych barwach. A co do Chicago to złości mnie, że tak cudownie zaczyna, atak marnie kończy.

Róże zamówiłaś po prostu przepiękne, szampanka mnie urzekła. Też zamówiłam Natasha Richardson, Mariatheresia, Stephanie Baronin zu Guttenberg. Czekam na listę nietrafionych, fajnie, że dzielisz się doświadczeniem.

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Ja również baaaaaardzo czekam na listę, pamiętam tylko, że nie masz też 'Kosmos'...
Pozdrawiam
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Dorotko super, że i Ty zamówiłaś CHAMPAGNE AU MONT D'OR, będzie można porównywać jak ona sobie radzi w naszym kraju. Lubię wyzwania w tym temacie.
Aniu wiem, że miałaś przygody z różami od Petrovica. Odpukać, żeby się to nie powtórzyło. Gdzie zmieściłaś te 10 róż i jeszcze 5 ???.. chyba rabatki poszerzone.
Jet Set mnie również ogromnie się podoba, będzie troszkę spuszczać kwiaty, ale już jej to wybaczam.
Aga mam nadzieję, że to co piszę o swoich doświadczeniach z różami komuś się przyda.
Ja również korzystam z doświadczeń innych dzięki forum.
Stephanie Baronin zu Guttenberg urzeka bardzo, a Pashminka już zagościła w naszych serduszkach bo się ładnie popisała w tym sezonie w wielu ogrodach.
Ania-nena08 zdrówka Ci życzę, kuruj się a, co do Chicago, to jak Cię złości?.. jest tylko jedno wyjście ???.. wyautuj ją,
a wsadź taką, która będzie dawała same radości.
Beatko, tych różyczek nie sposób było nie zamówić. Głównie Natasha R była do mojego ogrodu, a inne do ogrodu siostry. Dobrze się stało, że siostra mi zamieszała na moich rabatkach i zrobiłyśmy na kilku machniom.
Już nie żałuję, a w przyszłym sezonie zobaczymy.
Justynko ? tylko Kosmos pamiętasz ?., oj było ich było?.

Teraz napiszę o tych różach, które powędrowały do innych ogrodów:
Bremer Stadtmusikanten ? trafiła mi się chorowita sadzonka, za takie róże dziękuję?

2 x Leady Emma Hamilton ? te musiały się wyprowadzić, bo nie pasowały do nowej koncepcji rabaty różanej.

Purple Eden ? z bólem serca ale z rozsądku pojechała do ogrodu Gosi. Po przesunięciu pergoli na nową rabatę nie będę miała cienia na obecnej rabacie, a ta róża wymaga trochę cienia. Niech pięknie rośnie i cieszy oczy.

Morgengruss ? po przesadzeniu stanęła jak zaczarowana , takiej też dziękuję.

Benjamin Britten, Teasing Georgia, Golden Celebration ? tu trochę zamieszała moja siostra.
Chyba miała rację, dobrze, że za jej sugestiami pozmieniałam koncepcję w nasadzeniach ale głównie w tej części rabatki, która została odsłonięta po demontażu pergoli.

Eden Rose 85- nie, to nie Eden Rose 88 ? francuzeczka, tylko moja pierwsza krajowa Edenka,
która wyglądała jak sierotka Marysia przy Eden Rose 88. Na jej trzy kwiatki w sezonie nie chce mi się czekać.

Bernstein Rose ? jak dla mnie to są ładniejsze, więc pożegnałam się z nią.

Geisha ? mam jeszcze trzy krzaczki, a ten nie pasował i zmienił ogród.
Pastella ? mam jeszcze dwa krzaczki, ten musiał sie wyprowadzić, ale dostałam inne.

Rosenfee ? wyautowałam, roża jest piękna tylko trzeba wiedzieć gdzie kupić.

Dokupiłam nowy krzaczek w szkółce niemieckiej.
Cezar ? mam jeszcze jednego, a temu pękła łodyżka po zimie. Musiałam go wykopać.

To chyba wszystkie, wiecej grzeszków nie pamiętam

Miłego dnia

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Powiem tak: nie mam żadnej i pewnie się nie zdecyduję, za wyjatkiem Pastelli 

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Ja też nie mam żadnej z wymienionych a Pastelle będę miała wiosną 

Majka, Twoje informacje są bezcenne, tak bardzo chciałam mieć Bernstein Rose i proszę już się wyleczyłam. 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Majka i tym sposobem ...sa nowe miejsca na nowe rózane wymarzeńce
Ciekawa jestem tej nmojej francuskiej Edenki
tak bym chciałą aby była taka zjawiskowa jak Twoja 

Ciekawa jestem tej nmojej francuskiej Edenki

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja dziękuje za Purple Edena - u mnie jest trochę cienia to sobie poradzi.
Za to też wyautowałam 2 róże z Tantau - Belvedere - za ciągłe chorowanie i Marie A - za to samo.
Za to też wyautowałam 2 róże z Tantau - Belvedere - za ciągłe chorowanie i Marie A - za to samo.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Maju Laguna o której piszesz że rozczarowanie to pnąca? to znika z mojej listy ,zastanawiałam się nad nią na pergole bo ze zdjęć i opisów piękna.
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
A ja się wahałam co wybrać Pastellę czy First Lady. Zamówiłam First Lady.
Ciekawa jestem jak pójdzie sadzenie dziećmi lub mężem

Ciekawa jestem jak pójdzie sadzenie dziećmi lub mężem