Moja działka 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka 3

Post »

Ho ho. Jakie bogate plany na przyszły rok natury towarzyskiej. ;:138

Szkoda , że nie mieszkam bliżej. ;:oj
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiaj rano udało mi się na działce złapać i przewieźć do domu Kicię. Bałam się, że to będzie trudniejsze, ale kotka zachowywała się dość spokojnie jak na dzikiego kota. Córka mi pomogła i bez problemu udało się ją zapakować do wiklinowego kosza. Płakała tylko żałośnie, ale w domu zaraz rzuciła się na jedzenie, potem wskoczyła na parapet w kuchni i tam podrzemuje. Jak ją głaszczę, to mruczy, czyli jest zadowolona. Nestor na razie czai się w przedpokoju i do kuchni jeszcze nie wszedł. Muszę dać im trochę czasu, żeby się poznały.

Obrazek

Irenko to szczęściarą jesteś, na 9 lat będziesz miała zapewnioną działkę, nie to co my w ROD zawieszeni w próżni.
Pozdrów Terenię i powiedz jej, że Kicia jest już u mnie w domu. Mam nadzieję, że się przyzwyczai i nas polubi.

Ewuniu czy mówisz o tamaryszku, Marysia też mnie powiadomiła, że tamaryszek, który dostała ode mnie wypuścił nowe igiełki liści.
Jak nadejdą mrozy, to zrób mu kopczyk tak jak różom, a górę okryj gałązkami iglaków i jeszcze możesz opatulić włókniną. To powinno wystarczyć.

Marzenko szyszki wobec tego zostają na jodełce. Hibiskusy zostaw w gruncie, one przetrzymały ubiegłoroczną zimę w zadołowanych doniczkach. Obsyp je ziemią tak jak róże i ewentualnie okryj gałązkami świerkowymi, albo obsyp liśćmi.

Jurku ja też mam daleko do Marysi Maski i nie jestem zmotoryzowana, a jednak planuję ją odwiedzić.
Zastanów się dobrze, może czas zaplanować jakąś objazdówkę po zaprzyjaźnionych ogrodach.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Lidziu, mam nadzieję, że Twoje koty się dobrze zaprzyjaźnią, bo u mnie jest dystans. Ja miałam kotkę, a siostra jak sprzedała dom to przywiozła mi swojego kota. Parchały na siebie i prychały. Do tej pory jedzą z misek odsuniętych od siebie o metr najlepiej. Ale w marcu im się to zmieni ;:oj i znów małe będę mieć, ale już mam chętną na 2.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lidziu, masz nowego domownika widać, że jej dobrze u Ciebie jakby się źle czuła toby się chowała do kątów. Nestor też ją polubi - muszą się poznać .
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Lidziu robi się z Ciebie kocia mama ;:215 zawsze żal zostawiać zwierzaki zimą na dworze. U nas pełno dzikusków ale uciekają przed ludżmi
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Lidziu kicia fajna i widać że grzeje się u ciebie, zobaczysz jak będzie Ci wdzięczna jak troszkę pobędzie u Ciebie:) mój znaleziony na ulicy kotek jest już duży i jak tylko jadę do teściowej to pcha mi się na kolana i tylko chce żeby go bawić:) a taki malutki był....
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko myślę, że koty potrzebują trochę czasu aby się poznać. Na razie jak Kicia podchodzi całkiem blisko do Nestora, to on na nią syczy, ona nie ucieka, więc on robi w tył zwrot i powoli odchodzi na swój fotel.

Marysiu Kicia zwiedziła już prawie całe mieszkanie, oprócz balkonów, tam na razie jej nie wypuszczę, bo to czwarte piętro, a nie wiadomo co by jej strzeliło do głowy, a raczej do łebka. Po kątach się nie chowa, jest odważna, a teraz śpi na środku przedpokoju.

Ewuniu w zeszłym roku w zimie serce mi się krajało, jak musiałam kotkę zostawiać na działce w czasie dużych mrozów. Ona jest już stara ma około 17 lat. To prawdopodobnie ciocia mojego nieżyjącego już Cezara, którego też zabrałam z działek jakieś 11 lat temu.

Aniu takie znajdy są najlepsze i umieją okazywać wdzięczność.

Ale dość już na temat kotów, bo za chwilę mnie stąd pogonią do kociego wątku.
Chciałam wkleić zdjęcia roślin i widoczków jesiennych, ale Fotosik nie chce współpracować, coś ostatnio często mu to się zdarza.
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Lidziu mam czas do wiosny żeby ograbić Twój ogród po uprzednim dokładnym przeglądnięciu Twoich wątków. :tan :tan
Kicia śliczna. ;:108 W Z. miałam dzikie koty w ogrodzie, ale nie dały się złapać. Jeden, taki czarny jak Twój nocował w starej pralce Frani, która stała w korytarzu, gdzie dostawał się przez wybitą szybę. Zginął tragicznie pod kołami samochodu. ;:145
Dzisiaj z racji pięknej pogody chyba wszyscy ogródkomaniacy pracowicie spędzili dzień. Oby jeszcze trochę takich dni. ;:3 ;:3 ;:3

Czytam , że kicia coraz bardziej się przyzwyczaja do mieszkania.
Ja nie mam żadnych zwierzaczków, bo M protestuje. ;:188
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu skorzystaj z tego programu http://minus.com/ Ja już dzisiaj całkowicie zrezygnowałam z fotosika. Poleca program i jakbyś miała problemy to pisz na pw. ;:196
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu del przeglądaj i zapisuj, mam nadzieję, że coś konkretnego znajdziesz.

Marysiu Masko jak Fotosik jutro nie ruszy, to spróbuję tego polecanego przez Ciebie, ale wiesz ciężko mi będzie znów od nowa się uczyć. W Fotosiku nawet się nie logowałam i zdjęcia wklejałam bezpłatnie.
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu ja też noga jestem ale jakoś poszło po kilku podpowiedziach Marysi :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu trzeba poznawać nowe rzeczy chociaż Ty stale uczysz się roślin! Ja też się nie logowałam ale od czasu do czasu strajk. W tym programie jest bardzo duży limit! Jutro służę pomocą!
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu i jak idzie nauka? :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Cieszę się, że kicia znalazła swój nowy dom i zimę spędzi w cieple.
Na pewno szybko się zaaklimatyzuje.
Jeśli między kotami nie dojdzie do waśni, to wszystko jakoś się ułoży.
A nie ma to jak mruczando na kolanach. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lidziu jest piękny poranek, obejrze Rok w Ogrodzie , ogarne mieszkanie i na działke kopać i sadzić czosnek .Tereska będzie pomagać przy doniczkowych, oczyści
z liści i przygotuje do schowania w altanie, M będzie nosił kompost i obornik . Praca rozdana to do dzieła ;:3 ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”