Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.1

Hosty
Zablokowany
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p
Od: 26 maja 2008, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Raczej bardziej przypomina Twoją Guacamolę ale Twoja wydaje sie olbrzymia i to mnie troche zmyliło, ale mam Guacamolę ze Skierniewic z marca ubiegłego roku muszę sie jej przyjżeć, trochę sie różnią na wiosnę .
Zresztą zobacz Guacamola w sierpniu ta ze Skierniewic , co prawda to młoda roślina
Obrazek
i ta sama którą widziałeś wcześniej na zdjęciach też z sierpnia
Obrazek
To może być to ale skorzystam z Waszego doświadczenia . Przyglądałam się Waszej quizowej zgaduj-zgaduli i wydaje mi się to niewiarygodne że jesteście tak mocni w tym temacie :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Pozdrawiam "Hostowych Asów" i pozostałych fascynatów
Jola
Ada
200p
200p
Od: 12 maja 2007, o 18:52

Post »

A ja mam takiego dziwaka do identyfikacji.Kupiony chyba w zeszłym roku jako NN.Myślałam,ze to albopicta,ale teraz mam wątpliwości.Pokazuję 2 zdjęcia;pierwsze to hosta o której mowa,a drugie to albopicta rosnąca ok.1 metr od NN,a więc w tych samych warunkach,czyli ta sama gleba,nasłonecznienie itp.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 mar 2008, o 08:38

Post »

Mnie to wygląda na Brenda's Beauty... Pidżamo, zobacz, Ty masz już dużą.
Pidżama
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2008, o 18:33

Post »

Ada, to faktycznie wygląda jak Brenda's Beauty! Zwłaszcza, ze te zielonkawe liście pasuja mi na młodą Gold Standard czyli jej mamę, rozdzielaj je jeśli to możliwe. Szczęściara z Ciebie :)Wieczorem wkleję aktualne zdjecie mojej Brendy, to sobie porównasz :)
Beata
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak, młode na "dziwaku" są zielonkawe, potem bieleją, margines "poszarpany" - idealnie na Brenda,s Beauty.
Ada
200p
200p

Post »

Pidżama pisze:Ada, to faktycznie wygląda jak Brenda's Beauty! Zwłaszcza, ze te zielonkawe liście pasuja mi na młodą Gold Standard czyli jej mamę, rozdzielaj je jeśli to możliwe. Szczęściara z Ciebie :)Wieczorem wkleję aktualne zdjecie mojej Brendy, to sobie porównasz :)
Jesteście nieocenieni.Myślę o ekspertach.Będę Was chwalić po wszystkich jarmarkach!!!!Beatko,pisząc o rozdzieleniu masz na myśli podział na sadzonki?Czy ta "brendaska" jest jakąś cenną odmianą?Mam na myśli mało pospolitą,bo piszesz,ze jestem szczęściarą. Głowy nie dam,ale wydaje mi się,że była ona kupiona w zeszłym roku albo 2 lata temu/oj,ta pamięć/ u Benka.Niestety nie wiem co kupiłam.Byłam przekonana,ze to albopicta,ale teraz widać wyraźną różnicę między nimi.
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Benek jest bardzo hojny, sprzedaje undulaty za 4 zl a to są Guacamole, których kurs wynosi średnio 15zł:)
Oczywiście,ze jesteś szczęściara. Po pierwsze, Brenda;'s jest bardzo droga na Zachodzie, po drugie BARDZO trudno ją dostać :)
Ada
200p
200p

Post »

Ciekawa jestem skąd on to bierze?
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No i tu trzeba się nieco mieć na baczności bo z Holandii...a tam co któraś może być zarażona wirusem. Twoja wygląda jednak na bardzo zdrowa.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

zielono mi pisze:Raczej bardziej przypomina Twoją Guacamolę ale Twoja wydaje się olbrzymia i to mnie troche zmyliło, ale mam Guacamolę ze Skierniewic z marca ubiegłego roku muszę się jej przyjżeć, trochę się różnią na wiosnę .

i ta sama którą widziałeś wcześniej na zdjęciach też z sierpnia
Obrazek

Pozdrawiam "Hostowych Asów" i pozostałych fascynatów
Jola
Ten żóty środek jakoś przypomina mi ,Julie Morss'
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p
Od: 26 maja 2008, o 19:38

Post »

Grażyno Julie Morss' na oczy nie widziałam tak że trudno mi cokolwiek stwierdzić zaraz zajrzę na hostalibrary to zobaczę ( kiedyś myslałam że to Midwest Magic ale też nie widziałam jej w naturze tak że wiem ze nic nie wiem)
Guakamola to nie jest na pewno , koleżanka która ma Guacamolę od 4 lat i 2-3 letnie zielone jabłuszko stwierdziła, że zdecydownie sie różnią , ach te hosty piękne ale zagadkowe :roll: Właśnie wróciłam z ogrodu i porobiłam zdjęcia wszystkich ślicznotek musze je teraz przejżeć i poukładać , ale niestety niektóre już skubnęły ślimaki Pizzazz i kilka innych, coś wcześnie w tym roku zaczynają działać, a jak u Ciebie z tymi funkiożercami :?:

Przyjemnego popołudnia Jola

Obejrzałam Julie Morss na hostalibrary i to też raczej nie to :?: :idea: :?:
więc co to może być???????????????? wrzucam jeszcze jedno zdjęcie zielonego jabłuszka zrobione dzisiaj, ale ten egzmplarz rośnie w cieniu przy murze z północnej strony

Obrazekb
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Widocznie masz jakieś mutacje, bo teraz widzę,ze to nie Guacamole.
Julie Morss nie mam, więc nie mogę stwierdzać ;(
Ada
200p
200p

Post »

Tak wygląda u mnie ubiegłoroczna Julka Morssówna:
Obrazek Obrazek
Pidżama
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ada pisze:A ja mam takiego dziwaka do identyfikacji.Kupiony chyba w zeszłym roku jako NN.Myślałam,ze to albopicta,ale teraz mam wątpliwości.Pokazuję 2 zdjęcia;pierwsze to hosta o której mowa,a drugie to albopicta rosnąca ok.1 metr od NN,a więc w tych samych warunkach,czyli ta sama gleba,nasłonecznienie itp.
Obrazek Obrazek
Ada, poniżej dzisiejsze zdjęcie mojej Brendy, porównaj sobie.

Obrazek
Beata
Pidżama
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[quote="zielono mi"]

Obrazek

Jolu, spójrz jeszcze na HL na Stained Glass, bardzo mi podobna do Twojej.
Beata
Zablokowany

Wróć do „Hosty”